Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Πάνω από 10.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο στο Τέξας

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Πάνω από 10.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο στο Τέξας

Για να περιορίσει την εξάπλωση, οι αρχές του Τέξας διέταξαν να κλείσουν τα μπαρ και περιόρισε τον αριθμό των πελατών που μπορούν να υποδέχονται σε κλειστές αίθουσες τα εστιατόρια

covid_texas
Οι υγειονομικές αρχές στην πολιτεία Τέξας ανακοίνωσαν χθες Τρίτη ότι κατέγραψαν πάνω από 10.000 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 μέσα σε 24 ώρες, αριθμό που αποτελεί μακράν νέο θλιβερό ρεκόρ αφότου η πανδημία του κορωνοϊού άρχισε να εξαπλώνεται στις ΗΠΑ.

Το Τέξας των 30 εκατομμυρίων κατοίκων εντόπισε με άλλα λόγια περισσότερα κρούσματα μέσα σε 24 ώρες από όσα είχαν καταγραφεί σε οποιοδήποτε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης όταν η πανδημία έφθανε στην κορύφωση στη δική της επικράτεια, κατά υπολογισμούς του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Μόνο δύο άλλες αμερικανικές πολιτείες έχουν καταγράψει ως σήμερα πάνω από 10.000 κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό μέσα σε μια μέρα. Οι αρχές στη Φλόριντα ανακοίνωσαν πως κατέγραψαν 11.458 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 το Σάββατο.

Η κατάσταση στο Τέξας, στην Καλιφόρνια, στη Φλόριντα και στην Αριζόνα συμβάλλουν οι ΗΠΑ να καταγράφουν νέα θλιβερά ρεκόρ και τα κρούσματα μόλυνσης να έχουν πλέον φθάσει στα υψηλότερα επίπεδα από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Τον Ιούνιο, τα κρούσματα μόλυνσης στο Τέξας αυξήθηκαν κατά 154% και ξεπέρασαν τα 100.000. Το ποσοστό των τεστ που επιβεβαιώνουν τη μόλυνση αυξήθηκε ραγδαία τον τρέχοντα μήνα, στο 13%, από 5% τον Μάιο.

Παράλληλα, ο αριθμός των ασθενών με συμπτώματα της COVID-19 που εισήχθησαν σε νοσοκομεία αυξήθηκε κατά 588 για να φθάσει τους 9.286 χθες Τρίτη, αριθμό ο οποίος αποτελεί νέο τραγικό ρεκόρ — για ένατη συνεχόμενη ημέρα.

Κλείσιμο
Για να περιορίσει την εξάπλωση, οι αρχές του Τέξας διέταξαν να κλείσουν τα μπαρ και περιόρισε τον αριθμό των πελατών που μπορούν να υποδέχονται σε κλειστές αίθουσες τα εστιατόρια. Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης έχει δηλώσει ότι η επιβολή καραντίνας στην πολιτεία είναι μέτρο της υστάτης προσφυγής και αντιστέκεται στις προτροπές να συστήσει στους πολίτες να φορούν μάσκες όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους.

Η Νέα Υόρκη κατέγραψε 12.847 κρούσματα τη 10η Απριλίου, τρεις εβδομάδες αφού οι αρχές της πολιτείας επέβαλαν lockdown, κλείνοντας τις περισσότερες επιχειρήσεις. Σε αυτή την πολιτεία, αρχικά το επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ, τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά περίπου 6% τον Ιούνιο. Επρόκειτο για το χαμηλότερο ποσοστό στη χώρα.

Παρά την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό στο Τέξας και παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του Δημοκρατικού δημάρχου του Χιούστον, του Σιλβέστερ Τέρνερ, η πολιτειακή οργάνωση των Ρεπουμπλικάνων αρνείται να αναβάλλει το συνέδριό της που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα (16η-18η Ιουλίου) σε κλειστό χώρο με χωρητικότητα περίπου 6.000 ανθρώπων στη μητρόπολη, εστία της πανδημίας.

Ειδήσεις σήμερα

Καυστικός Τραμπ: Ενδιαφέρουσα η υποψηφιότητα Κάνιε Γουέστ για τις εκλογές αλλά για το... 2024

Συρία: Τουλάχιστον έξι νεκροί από βομβιστική επίθεση κοντά στα σύνορα με την Τουρκία

Ηχηρό μήνυμα Ιταλίας για την Ανατολική Μεσόγειο: Θα καταγραφεί κάθε παραβίαση του διεθνούς δικαίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης