Ο Κουόμο επικρίνει και πάλι τον Τραμπ: Πρέπει να επιβάλλει τη χρήση μάσκας, ας δώσει ο ίδιος το παράδειγμα

Ο Κουόμο επικρίνει και πάλι τον Τραμπ: Πρέπει να επιβάλλει τη χρήση μάσκας, ας δώσει ο ίδιος το παράδειγμα

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης άσκησε εκ νέου κριτική σε όσους κυβερνήτες βιάστηκαν να προχωρήσουν σε άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό - Όπως τόνισε, συγκεκριμένα, ο Άντριου Κουόμο, η οικονομία στις ΗΠΑ δέχεται νέο πλήγμα

cuomo
Οι επικρίσεις σε βάρος του Αμερικανού προέδρου από σημαντικούς παράγοντες της πολιτικής των ΗΠΑ δεν σταματούν, με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης να στηλιτεύει και πάλι τον Ντόναλντ Τραμπ. Αυτή τη φορά στρέφεται εναντίον του για το γεγονός ότι δεν φορά μάσκα σε δημόσιους χώρους, σε μια περίοδο που η Αμερική γνωρίζει δραματική αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, ο Άντριου Κουόμο, κάλεσε τον επικεφαλής της αμερικανικής κυβέρνησης να υπογράψει διάταγμα με το οποίο να καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους.

«Ας δώσει ο πρόεδρος το παράδειγμα και ας φορέσει τη μάσκα του», δήλωσε ο Κουόμο εκφράζοντας την ανησυχία του για την κατάσταση στις ΗΠΑ, καθώς οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 120.000 ενώ πάνω από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσβληθεί από την ασθένεια Covid-19.

Δεδομένου ότι πολλές πολιτείες κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωπες με πρωτόγνωρες καταστάσεις, εξατίας της ανεξέλεγκτης διασποράς του κορωνοϊού, ο Άντριου Κουόμο άσκησε κριτική στους κυβερνήτες που βιάστηκαν να «ανοίξουν» την οικονομία.

«Η βιασύνη για επανεκκίνηση δεν αποδείχθηκε καλή για την οικονομία», τόνισε συγκεκριμένα ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης.

«Αυτό που συμβαίνει είναι ότι με την αύξηση της μετάδοσης της νόσου, η αγορά υφίσταται πλήγμα, οπότε δεν ήταν έξυπνη πολιτική αυτή που ακολουθήθηκε. Δεν βοήθησε την οικονομία. Για την ακρίβεια συνέβη το αντίθετο» υπογράμμισε ο Κουόμο.

Δεκάδες πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων της Φλόριντα και του Τέξας, έχουν υποχρεωθεί να επιβάλλουν νέα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊού.

Κλείσιμο
Οι ΗΠΑ, υπενθυμίζεται, ότι είναι η χώρα που έχει πληγεί σε μεγαλύτερο βαθμό από την πανδημία.

Επίθεση Κουόμο σε Τραμπ - «Βρίσκεται σε άρνηση»

Νωρίτερα ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι ο Τραμπ και η κυβέρνησή του βρίσκονται σε άρνηση σχετικά με την πανδημία, ενώ τόνισε ότι δεν καταβάλλουν επαρκείς προσπάθειες για να την αντιμετωπίσουν.

«Αν ακούσετε τι λέει ο πρόεδρος, τι λένε στις ενημέρωση του Λευκού Οίκου, λένε τα ίδια που έλεγαν πριν από τρεις μήνες. Αρνούνται βασικά το πρόβλημα. Δε θέλουν να πουν στους Αμερικανούς την αλήθεια» τόνισε συγκεκριμένα ο Κουόμο.

Εξέφρασε, ακόμη, την ανησυχία του για τον αυξανόμενο αριθμό των κρουσμάτων σε πολιτείες της Αμερικής.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - ΠΟΥ: «Δεν είμαστε καν κοντά» στο να τελειώσει η πανδημία

Παραλήρημα τουρκικών ΜΜΕ για Σακελλαροπούλου: Δικό μας έδαφος το Αγαθονήσι

Μητσοτάκης: «Να είμαστε παράδειγμα και για την παγκόσμια συνεισφορά μας στην έρευνα για τον κορωνοϊό»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης