Κορωνοϊός - Τραμπ: Επιτομή της υποκρισίας... μεσίστιες οι αμερικανικές σημαίες για τα θύματα της πανδημίας

Κορωνοϊός - Τραμπ: Επιτομή της υποκρισίας... μεσίστιες οι αμερικανικές σημαίες για τα θύματα της πανδημίας

Λίγο καιρό πριν ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος χαρακτήριζε «γριπούλα» την πανδημία και αρνιόταν να λάβει μέτρα καραντίνας

corona_trump
Χαρακτήρισε «γριπούλα» την πανδημία και αρνήθηκε να λάβει μέτρα... Όταν, αρκετά καθυστερημένα, αναγκάστηκε από τις εκατόμβες νεκρών και από τις πιέσεις των επιστημόνων, να λάβει μέτρα, άρχισε να βάλλει εναντίον του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Κίνας, προκειμένου να αποτινάξει από πάνω του τις ευθύνες. Ακολούθως έλαβε μέτρα και από την πρώτη στιγμή η μοναδική του σκέψη ήταν η άρση της καραντίνας, για να... «επανέλθει η οικονομία», την ίδια στιγμή που μετρούσε καθημερινά χιλιάδες θανάτους. Όλα τα παραπάνω αποτελούν τα έργα και οι ημέρες του Ντόναλντ Τραμπ, του προέδρου των ΗΠΑ στη μέχρι τώρα διάρκεια της πανδημίας. Όμως η τελευταία του δήλωση, αποτελεί την επιτομή της υποκρισίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι στο εξής θα κυματίζουν μεσίστιες οι αμερικανικές σημαίες, προς τιμήν των θυμάτων της πανδημίας. Της «γριπούλας», όπως ο ίδιος τη χαρακτήριζε!

trump_flags


Μία απόφαση που ανακοινώθηκε από έναν πρόεδρο που αρνιόταν επιδεικτικά να λάβει μέτρα καρανντίνας, για να μην «χαλάσει την οικονομία» και που μέχρι και πριν λίγα 24ωρα επικροτούσε με κάθε επισημότητα τις διαδηλώσεις κατά του lockdown και διαλαλούσε το σύνθημα... «επιστροφή στις εργασίες μας» και «θα φροντίσουμε για τους ηλικιωμένους μας».

Οι σημαίες ξεκίνησαν να κυματίζουν μεσίστιες στις ΗΠΑ, την ίδια ημέρα που μελέτες πανεπιστημίων εξέθεταν ανεπανόρθωτα την ανικανότητα του Ντόναλντ Τραμπ να διαχειριστεί την κρίση της πανδημίας, αναφέροντας στα συμπεράσματά τους ότι αν είχε λάβει εγκαίρως τα μέτρα, ως όφειλε, θα είχαν αποφευχθεί χιλιάδες θάνατοι Αμερικανών.

Κλείσιμο
Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος επιμένει στο άνοιγμα της οικονομίας, κατηγορεί την Κίνα και τον ΠΟΥ για την εξάπλωση της πανδημίας, στρέφεται εναντίον των χωρών της Λατινικής Αμερικής, ενώ η ίδια η χώρα του καταγράφει τους περισσότερους νεκρούς σε καθημερινή βάση και αποφασίζει, σε μία άνευ προηγουμένου υποκριτική απόφαση, ύβρη στη μνήμη των χιλιάδων Αμερικανών που έχασαν τη ζωή τους από τον νέο κορωνοϊό και στους συγγενείς τους, να κυματίζουν μεσίστιες οι αμερικανικές σημαίες για τους ανθρώπους που χάθηκαν.

Ειδήσεις σήμερα

Wall Street: Πτώση μετά το νέο γύρο έντασης ΗΠΑ - Κίνας

ΗΠΑ: O Τζον Ράτκλιφ ψηφίστηκε νέος διευθυντής των Υπηρεσιών Πληροφοριών

Κόντρα ΗΠΑ-Κίνας: Το Πεκίνο απειλεί με αντίμετρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης