Χαρακτήρισε «γριπούλα» την πανδημία και αρνήθηκε να λάβει μέτρα... Όταν, αρκετά καθυστερημένα, αναγκάστηκε από τις εκατόμβες νεκρών και από τις πιέσεις των επιστημόνων, να λάβει μέτρα, άρχισε να βάλλει εναντίον του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Κίνας, προκειμένου να αποτινάξει από πάνω του τις ευθύνες. Ακολούθως έλαβε μέτρα και από την πρώτη στιγμή η μοναδική του σκέψη ήταν η άρση της καραντίνας, για να... «επανέλθει η οικονομία», την ίδια στιγμή που μετρούσε καθημερινά χιλιάδες θανάτους. Όλα τα παραπάνω αποτελούν τα έργα και οι ημέρες του Ντόναλντ Τραμπ, του προέδρου των ΗΠΑ στη μέχρι τώρα διάρκεια της πανδημίας. Όμως η τελευταία του δήλωση, αποτελεί την επιτομή της υποκρισίας.
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι στο εξής θα κυματίζουν μεσίστιες οι αμερικανικές σημαίες, προς τιμήν των θυμάτων της πανδημίας. Της «γριπούλας», όπως ο ίδιος τη χαρακτήριζε!
Μία απόφαση που ανακοινώθηκε από έναν πρόεδρο που αρνιόταν επιδεικτικά να λάβει μέτρα καρανντίνας, για να μην «χαλάσει την οικονομία» και που μέχρι και πριν λίγα 24ωρα επικροτούσε με κάθε επισημότητα τις διαδηλώσεις κατά του lockdown και διαλαλούσε το σύνθημα... «επιστροφή στις εργασίες μας» και «θα φροντίσουμε για τους ηλικιωμένους μας».
Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος επιμένει στο άνοιγμα της οικονομίας, κατηγορεί την Κίνα και τον ΠΟΥ για την εξάπλωση της πανδημίας, στρέφεται εναντίον των χωρών της Λατινικής Αμερικής, ενώ η ίδια η χώρα του καταγράφει τους περισσότερους νεκρούς σε καθημερινή βάση και αποφασίζει, σε μία άνευ προηγουμένου υποκριτική απόφαση, ύβρη στη μνήμη των χιλιάδων Αμερικανών που έχασαν τη ζωή τους από τον νέο κορωνοϊό και στους συγγενείς τους, να κυματίζουν μεσίστιες οι αμερικανικές σημαίες για τους ανθρώπους που χάθηκαν.
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.