Νέα μπλεξίματα για τον πρίγκιπα Άντριου: Διώκεται για την αγορά ενός σαλέ στην Ελβετία

Νέα μπλεξίματα για τον πρίγκιπα Άντριου: Διώκεται για την αγορά ενός σαλέ στην Ελβετία

Αντιμέτωπος με διώξεις (μαζί με την πρώην σύζυγό του, Σάρα) στην Ελβετία, καθώς δεν έχει εξοφλήσει το ποσό για την αγορά του σαλέ

andrew
Ο πρίγκιπας Άντριου και η πρώην σύζυγός του, Σάρα, βρίσκονται αντιμέτωποι με διώξεις στην Ελβετία για την υπόθεση ενός σαλέ για την αγορά του οποίου δεν κατέβαλαν ολόκληρο το ποσό, έγραψε σήμερα η ελβετική εφημερίδα Le Temps.

Ο δευτερότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ Β', ηλικίας 60 ετών, και η πρώην σύζυγός του πήραν διαζύγιο το 1996, όμως διατήρησαν στενές σχέσεις και αγόρασαν το 2014 ένα σαλέ στο χιονοδρομικό θέρετρο του Βερμπιέ, στη νοτιοδυτική Ελβετία, έναντι 22 εκατομμυρίων ελβετικών φραγκών (21 εκατομμύρια ευρώ).

Περιλαμβάνει επτά δωμάτια, εσωτερική πισίνα και σάουνα, γράφει η Le Temps, ενώ στο συμβόλαιο αγοράς, το οποίο περιήλθε στην κατοχή της εφημερίδας, προβλεπόταν ότι ένα μέρος των 22 εκατομμυρίων, ήτοι 6 εκατομμύρια, θα καταβαλόταν την 31η Δεκεμβρίου του 2019, ωστόσο η καταβολή αυτή δεν έγινε.

Τέσσερις μήνες αργότερα, η κατάσταση δεν έχει αλλάξει. Αποφασισμένη να πάρει τα χρωστούμενα, συν τους τόκους, η πρώην ιδιοκτήτρια του σαλέ προσέφυγε κατά του πρώην πριγκιπικού ζεύγους, αξιώνοντας 8 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα.

Σε επικοινωνία, το γραφείο Etude du Ritz, που εκπροσωπεί τη γυναίκα, δεν ανταποκρίθηκε προς το παρόν στα ερωτήματα που του έθεσε το Γαλλικό Πρακτορείο. Όπως και το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Από την πλευρά των αγοραστών, εκπρόσωπος τύπου του δούκα και της δούκισσας του Γιορκ επιβεβαίωσε στην ελβετική εφημερίδα την ύπαρξη μιας «διαφοράς μεταξύ των δύο πλευρών σε αυτήν την υπόθεση», προτού προσθέσει ότι «οι συμβατικές λεπτομέρειες αποτελούν αντικείμενο συμφωνίας τήρησης απορρήτου».

Κλείσιμο
Το όνομα του πρίγκιπα Άντριου ενεπλάκη στο σκάνδαλο του εκλιπόντος χρηματιστή Τζέφρι Έπσταϊν.

Όγδοος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, ο δούκας του Γιορκ βρέθηκε στο στόχαστρο για τις σχέσεις του με τον Αμερικανό χρηματιστή, που κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά ανήλικα κορίτσια.

Ο πρίγκιπας Άντριου κατηγορήθηκε επίσης από την Αμερικανίδα Βιρτζίνια Ρόμπερτς, μία από τις γυναίκες που είχε στρατολογήσει ο Έπσταϊν, ότι την ανάγκασε πολλές φορές να έχουν σεξουαλικές σχέσεις όταν εκείνη ήταν ανήλικη, κατηγορίες που ο ίδιος αρνείται.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Δημοσκόπηση: «Ναι» στους χειρισμούς της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό λέει το 75% των πολιτών

Διεθνής Τύπος: Τόπος διακοπών η Ελλάδα από την 1η Ιουλίου

Τι αλλάζει για το περιβάλλον και τις επιχειρήσεις με το νέο νόμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης