Έρευνα: Μία στις δύο γυναίκες θα ήθελε να έχει μεγαλύτερο στήθος

Έρευνα: Μία στις δύο γυναίκες θα ήθελε να έχει μεγαλύτερο στήθος

Το 70% των γυναικών δεν είναι ευχαριστημένες με το μέγεθος των μαστών τους

newego_LARGE_t_821_106460155
Πόσο ευχαριστημένες είστε με το στήθος σας;

Διεθνής ερευνητική ομάδα ζήτησε από 18.500 γυναίκες από 40 χώρες του πλανήτη να απαντήσουν στο επίμαχο ερώτημα και το αποτέλεσμα τους άφησε με το στόμα ανοιχτό.

Κι όμως! Το 70% των γυναικών ήταν δυσαρεστημένο με το στήθος τους: είτε το θεωρούν πολύ μεγάλο είτε πολύ μικρό.

Αυτό όμως δεν επηρεάζει μόνο την ψυχολογία τους αλλά μπορεί επίσης να έχει σοβαρές συνέπειες στην υγεία τους, προειδοποιούν οι επιστήμονες στο γερμανικό περιοδικό «Focus».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας , το 47% των γυναικών προτιμά να έχει μεγαλύτερο μέγεθος ενώ το 23% θα ήθελε να έχει μικρότερο μπούστο.
Μόνο το 1/4 των γυναικών που συμμετείχαν στη έρευνα δηλώνουν ικανοποιημένες με το στήθος τους.

Κλείσιμο
Οι γυναίκες που δεν είναι ευχαριστημένες με το στήθος τους, τείνουν να έχουν και χαμηλότερη αυτοεκτίμηση. Αυτό όμως εγκυμονεί έναν μεγαλύτερο κίνδυνο, όπως υπογραμμίζουν οι ερευνητές. Πιστεύουν δηλαδή πως οι γυναίκες που γενικά απορρίπτουν το στήθος τους, δεν δίνουν σημασία στον προληπτικό έλεγχο για την διάγνωση κακοήθειας.

Η έρευνα που δημοσιεύεται και στην γερμανική εφημερίδα «Bild» επισημαίνει ότι το ενδιαφέρον των γυναικών στρέφεται κυρίως στο μέγεθος του στήθους κι όχι στην υγεία τους. Δηλαδή, δίνουν λιγότερη σημασία στις προληπτικές εξετάσεις για την υγεία του στήθους τους και περισσότερο ενδιαφέρον στην αυξητική μαστού.

«Ο καρκίνος του μαστού είναι η πιο συνηθισμένη μορφή κακοήθειας που σκοτώνει τις γυναίκες παγκοσμίως και τα χαμηλά ποσοστά επιβίωσης συνδέονται με το μειωμένο ενδιαφέρον των γυναικών για την υγεία του στήθους τους», δηλώνει ο επιστήμονας Βάιρους Σβάμι από το Πανεπιστήμιο «Anglia Ruskin» στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Οι γυναίκες θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι η αξία τους δεν εξαρτάται από το μέγεθος των μαστών τους», αναφέρουν οι συντάκτες της μελέτης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης