Ζώντας με τη νόσο του Parkinson: Προβλήματα, δυνατότητες, προοπτικές

Ζώντας με τη νόσο του Parkinson: Προβλήματα, δυνατότητες, προοπτικές

Όλα όσα είναι γνωστά σήμερα για τη νόσο αλλά και όσα μελετούν και αναμένουν οι επιστήμονες, θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης, την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 και ώρα 16:30 στην αίθουσα «OLYMPIA» του ξενοδοχείου Royal Olympic στην Αθήνα

Ζώντας με τη νόσο του Parkinson: Προβλήματα, δυνατότητες, προοπτικές
Η νόσος του Parkinson είναι η δεύτερη σε συχνότητα εκφυλιστική πάθηση του εγκεφάλου. Παρόλο που δεν υπάρχει οριστική θεραπεία, υπάρχουν διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές για όλες τις καταστάσεις και τα στάδια της νόσου. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχημένη αντιμετώπιση της είναι η αποφασιστική στάση και ενεργητική συμμετοχή του ίδιου του ασθενούς. Παράλληλα, η σταθερά αυξανόμενη κατανόηση των μηχανισμών που εμπλέκονται στη νόσο δημιουργεί τις προοπτικές για νέες, ακόμη πιο αποτελεσματικές θεραπείες.

Όλα όσα είναι γνωστά σήμερα για τη νόσο αλλά και όσα μελετούν και αναμένουν οι επιστήμονες, θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης με θέμα «Ζώντας με τη νόσο του Parkinson: Προβλήματα, δυνατότητες, προοπτικές», την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 και ώρα 16:30 στην αίθουσα «OLYMPIA» του ξενοδοχείου Royal Olympic στην Αθήνα.

Στην εκδήλωση, που διοργανώνεται από την Νευρολογική Κλινική του Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς» με την υποστήριξη της Ακαδημίας Νευροεπιστημών και απευθύνεται στο ευρύ κοινό, θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι επιστήμονες με μεγάλη εμπειρία στη διάγνωση και την θεραπευτική αντιμετώπιση της νόσου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης