Michelin 2022: Ποια ελληνικά εστιατόρια πήραν αστέρι, ποια έχασαν και ποια παρέμειναν στα ίδια

Michelin 2022: Ποια ελληνικά εστιατόρια πήραν αστέρι, ποια έχασαν και ποια παρέμειναν στα ίδια

Ανακοινώθηκαν τα εστιατόρια που συμπεριλαμβάνονται στον Michelin Guide 2022 για την Αθήνα - Τη λίστα δημοσιεύει το Αθηνόραμα

Michelin1
Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά. Η «Σπονδή» χάνει το 2ο αστέρι της ενώ δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin,  ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

Ο οδηγός Michelin παρουσίασε τις επιλογές του 2022 για την Αθήνα, με τo "Delta" στην καρδιά του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, να ξεχωρίζει και να κατακτά δύο αστέρια Michelin

Παράλληλα, η «Σπονδή» χάνει το 2ο αστέρι της, διατηρώντας πλέον ένα αστέρι Michelin.

Δύο νέα εστιατόρια απέσπασαν από ένα αστέρι Michelin

Το "Soil", που βρίσκεται στη γειτονιά του Παγκρατίου, φιλοξενεί την κουζίνα των chefs Τάσου Μαντή και Αλέξανδρου Μουρίδη και απέσπασε και ένα πράσινο αστέρι Michelin.

Το "The Zillers" βρίσκεται στο rooftop του "The Zillers Boutique Hotel". Αυτό σημαίνει ότι οι επισκέπτες του μπορούν να απολαύσουν την υπέροχη θέα της Ακρόπολης και της Μητρόπολης Αθηνών.

Τα εστιατόρια "Botrini's", "CTC", "Hytra", "Pelagos" και "Βαρούλκο Seaside", που είχαν ήδη ένα αστέρι, διατηρούν την τιμητική διάκριση και φέτος, μαζί με τα Bib Gourmand των "Cerdo Negro 1985", "Nolan" και "Οικείο".

Τέσσερα εστιατόρια κάνουν την πρώτη εμφάνισή τους στις επιλογές του Οδηγού Michelin για την Αθήνα το 2022

Κλείσιμο
Στο "Hervé", που παίρνει το όνομά του από τον ιδιοκτήτη του chef Hervé Pronzato, το bar βρίσκεται πίσω από την κουζίνα, που σημαίνει ότι μπορείτε να παρακολουθείτε ό,τι συμβαίνει εκεί όσο απολαμβάνετε το γεύμα σας.

Το "Λινού Σούμπασης και Σια" βρίσκεται σε ένα πρώην κατάστημα χειροποίητων κεριών (ορισμένα προϊόντα πωλούνται ακόμα), στη ζωντανή περιοχή του Ψυρρή.

Το "Merceri", ένα κλασσικό μπιστρό, σερβίρει την κουζίνα της Μαρίας Ντιούδη και της Μελίνας Χωματά, που γνωρίστηκαν όταν δούλευαν σε πολυτελή ξενοδοχεία στη Σαντορίνη. Η κουζίνα τους, είναι μοντέρνα με διεθνείς επιρροές.

Στο "VERi TABLE", ένα μπιστρό γαλλικού τύπου, σας υποδέχεται ένα ζευγάρι και θα βρείτε προτάσεις που τιμούν την κουζίνα της Προβηγκίας. Ο ιδιοκτήτης chef Alain Parodi έχει δουλέψει με πολλά prestigious εστιατόρια στην περιοχή της Προβηγκίας. Μαζί με τα υψηλά standards, θα βρείτε εβδομαδιαίες προτάσεις καθώς και μενού κατά παραγγελία.

Δείτε τη λίστα:

Michelin2

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης