Φούρνοι: Τα φιορδ του Αιγαίου σε καρτ-ποστάλ και αναμνηστικά είδη από μαθητική εικονική επιχείρηση

Φούρνοι: Τα φιορδ του Αιγαίου σε καρτ-ποστάλ και αναμνηστικά είδη από μαθητική εικονική επιχείρηση

Επέλεξαν σκηνές που συνδέονται με την παράδοση και καθηλωτικά τοπία με το μπλε του ουρανού και της θάλασσας

2
Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου στους Φούρνους Ικαρίας ή Κορσεών, τα «φιορδ του Αιγαίου», αποφάσισαν να αναδείξουν τις ομορφιές του τόπου τους και να επεκτείνουν έναν πολυθεματικό δικτυακό κόμβο που διευκολύνει την επικοινωνία των κατοίκων της δυσπρόσιτης νησιωτικής περιοχής.

Επέλεξαν σκηνές που συνδέονται με την παράδοση και καθηλωτικά τοπία με το μπλε του ουρανού και της θάλασσας και τη λάμψη του ήλιου να κυριαρχούν και τα φωτογράφισαν για να τα αποτυπώσουν σε καρτ-ποστάλ και άλλα αναμνηστικά τουριστικά είδη.

Για να προχωρήσουν στην παραγωγή και προώθηση των προϊόντων συγκρότησαν την επιχείρηση «Fournoi Gallery - Digital Fournoi» ανέλαβαν διαφορετικά καθήκοντα ο καθένας, εκπόνησαν business plan με τα οικονομικά στοιχεία και τους στόχους και σχεδίασαν τη στρατηγική μάρκετινγκ.
1

Με τη «Fournoi Gallery - Digital Fournoi» η ομάδα μαθητών του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Φούρνων Κορσεών συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2021» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων /Junior Achievement Greece, (ΣΕΝ/JA Greece), που βασίζεται στην αρχή της «μάθησης μέσα από την πράξη».

Κλείσιμο
Η επιχειρηματική πρωτοβουλία ξεκίνησε πέρσι με τη δημιουργία της ιστοσελίδας «Digital Fournoi», στην οποία καταχωρήθηκαν οι επιχειρήσεις του νησιού και τα φημισμένα προϊόντά του, εντάχθηκε τμήμα με μικρές αγγελίες και φέτος δόθηκε βάση στο κομμάτι του e-shop «Fournoi Gallery», στο οποίο παρουσιάζονται τα διαθέσιμα είδη, καρτ-ποστάλ και μπλούζες, πάνινες τσάντες, καπελάκια, κούπες, μαγνητάκια με τυπωμένες εικόνες των Φούρνων, εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος, οικονομολόγος Ηρώ Πάντικ.

«Τα παιδιά εδώ δεν έχουν παραστάσεις, δεν έχουν ευκαιρίες, τέτοια προγράμματα τους ελκύουν, διψούν για τέτοιες πρωτοβουλίες», δήλωσε η κ. Πάντικ, η οποία παρακολούθησε μαζί με τους μαθητές webinar του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece για την υλοποίηση της επιχειρηματικής ιδέας.

«Είμαστε ένα μικρό σχολείο, σε ένα μικρό νησί, αντιμετωπίζουμε δυσκολίες που για άλλους ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας, όμως τα παιδιά συμμετέχουν με προθυμία στο πρόγραμμα "Μαθητική Εικονική Επιχείρηση"», τόνισε η κ. Πάντικ.

Με το βοηθητικό υλικό που παρέχει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece έγινε η κατανομή των ρόλων στην ομάδα και ορίστηκαν ο γενικός διευθυντής, η υπεύθυνη για τα οικονομικά, η υπεύθυνη για το μάρκετινγκ, η υπεύθυνη για το business plan της «Fournoi Gallery».

Οι συναντήσεις των μαθητών πραγματοποιούνταν στο σχολείο, εκτός των ωρών διδασκαλίας, για όσο διάστημα τα μαθήματα διεξάγονταν δια ζώσης. Όταν τα μαθήματα σταμάτησαν να γίνονται στις σχολικές αίθουσες, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, οι συναντήσεις μεταφέρθηκαν στο διαδίκτυο με ιδιότυπες συνθήκες και τεχνικής φύσης προβλήματα.
fournoi

Παρά τα γεωγραφικά, κοινωνικά, τεχνολογικά εμπόδια οι μαθητές αποκτούν εμπειρίες που τους μένουν αξέχαστες, ανέφερε η κ. Πάντικ, υπογραμμίζοντας ότι αυτό που κάνουν είναι πολύ πάνω από τις δυνάμεις τους.

Στόχος της ομάδας είναι να ολοκληρώσει το πρότζεκτ με πρώτο βήμα να σταλούν στο τυπογραφείο οι καρτ- ποστάλ, ώστε έως το Πάσχα να διοχετευθούν σε επισκέπτες που θα φθάσουν στο νησί. Ταυτόχρονα επιδιώκουν την πλήρη λειτουργία της ιστοσελίδας που έχει στόχο να εξοικειωθούν οι κάτοικοι με τη χρήση των νέων τεχνολογιών.

Μικρές αγγελίες κάθε είδους, για αγορές και πωλήσεις προϊόντων, για παροχή υπηρεσιών που μέχρι τώρα τοιχοκολλούνταν σε διάφορα σημεία στους Φούρνους, μπορούν να αναρτώνται στην ιστοσελίδα Digital Fournoi και επιχειρήσεις μπορούν να διαφημιστούν και να προωθήσουν τα προϊόντά τους, σημείωσε η κ. Πάντικ.

«Δεν περιοριζόμαστε όμως μόνο στο επιχειρησιακό κομμάτι, προσπαθούμε μέσα από την ιστοσελίδα να ενεργοποιήσουμε τους κατοίκους σε περιβαλλοντικές δράσεις, όπως τον καθαρισμό παραλιών, τη συγκέντρωση ανακυκλώσιμων ειδών και σε κοινωνικές δραστηριότητες», επισήμανε.

Επιπλέον η ιστοσελίδα θα είναι διαθέσιμη και στα αγγλικά, ώστε να έχουν πρόσβαση χρήστες από το εξωτερικό.

«Μέσα από το πρόγραμμα «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση αναδεικνύονται ταλέντα των παιδιών, τα οποία δεν μπορούν να εντοπιστούν μέσα στο στενό πλαίσιο των βιβλίων. Τους δίνεται η ευκαιρία να εκδηλώσουν ικανότητες που έχουν, τη φαντασία, τη δημιουργικότητα. Είναι εντυπωσιακό για μας τους εκπαιδευτικούς, να ανακαλύπτουμε πως είναι προσωπικότητες που έχουν και άλλες πτυχές απ' αυτές που βλέπουμε μέσα στην τάξη. Διαπιστώνουμε και τις κλίσεις των μαθητών καλύτερα. Και εκείνοι αντιλαμβάνονται ποια είναι τα δυνατά τους σημεία», τόνισε η κ. Πάντικ.

Η «Fournoi Gallery - Digital Fournoi» παρουσιάζεται στο promo video https://tinyurl.com/4tczs3mf.

Το πρόγραμμα «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση» βασίζεται στην αρχή της «μάθησης μέσα από την πράξη» και απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 15-18 ετών, σε όλη την Ελλάδα. Τα προηγούμενα χρόνια οι μαθητικές επιχειρήσεις παρουσίαζαν και πουλούσαν τα προϊόντα τους στις Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Λόγω της πανδημίας, οι μαθητές φέτος παρουσιάζουν τη δουλειά τους μέσω διαφημιστικού βίντεο και εκδηλώσεις παρουσίασης των «Μαθητικών Εικονικών Επιχειρήσεων» και ο Τελικός Πανελλαδικός Διαγωνισμός πραγματοποιούνται διαδικτυακά.

Αύριο, Σάββατο 17 Απριλίου ομάδες μαθητών απ' όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στον πρωτότυπο VIRTUAL & LIVE Διαγωνισμό Kαλύτερου Promo Video Mαθητικών Εικονικών Επιχειρήσεων 2021.

Στην εκδήλωση θα ανακοινωθεί η νικήτρια ομάδα που θα λάβει ως έπαθλο απευθείας πρόκριση στις 10 καλύτερες Μαθητικές Εικονικές Επιχειρήσεις για να διαγωνισθεί στον Μεγάλο Πανελλαδικό Τελικό «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2021», το Σάββατο 12 Ιουνίου. Στην επιλογή του Καλύτερου Mαθητικού Promo Video συμμετείχε και το κοινό μέσω ψηφοφορίας.

Το πρόγραμμα «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Οκτώ νεκροί μετά από πυροβολισμούς σε κτίριο της FedEx στην Ιντιανάπολις

Σκληρές εικόνες: Αστυνομικός στις ΗΠΑ πυροβολεί 13χρονο που σηκώνει τα χέρια ψηλά

Εμβόλιο Pfizer: Γιατί θα χρειαστεί και τρίτη δόση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης