Εμβόλιο Pfizer: Γιατί θα χρειαστεί και τρίτη δόση

Εμβόλιο Pfizer: Γιατί θα χρειαστεί και τρίτη δόση

Kατα πάσα πιθανότητα ο εμβολιασμός κατά του νέου covid θα πρέπει να είναι ετήσιος, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά

vaccine-pfizer
«Είναι πιθανόν το σενάριο, οι πολίτες να πρέπει να εμβολιάζονται και με μια τρίτη δόση εντός 12 μηνών από την δεύτερη» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Αλμπέρ Μπουρλά μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Οι δηλώσεις του, που δημοσιοποιήθηκαν χθες Πέμπτη, έγιναν την 1η Απριλίου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της αμερικανικής πολυεθνικήςCVS Health

Ο ίδιος πρόσθεσε πως κατα πάσα πιθανότητα ο εμβολιασμός κατά του νέου covid θα πρέπει να είναι ετήσιος.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπουρλά δήλωσε: «Ένα σενάριο είναι η πιθανότητα μιας τρίτη δόσης, κάπου μεταξύ έξι και 12 μηνών μετά την δεύτερη και στη συνέχεια ετήσιος επανεμβολιασμός, αλλά όλα αυτά πρέπει να επιβεβαιωθούν. Και πάλι, οι μεταλλάξεις θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο».  

Ήδη πάντως ο διευθύνων σύμβουλος της Johnson & Johnson Άλεξ Γκόρσκι είχε δηλώσει στο CNBC τον Φεβρουάριο ότι οι άνθρωποι ενδέχεται να χρειαστεί να εμβολιάζονται κατά της covid-19 ετησίως, όπως συμβαίνει και με την γρίπη.

Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν ακόμη πόσο διαρκεί η προστασία από τον ιό όταν κάποιος έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Κλείσιμο
Η Pfizer δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι το εμβόλιό ήταν περισσότερο από 91% αποτελεσματικό στην προστασία από τον κορωνοϊό και περισσότερο από 95% αποτελεσματικό κατά της πιθανότητας σοβαρής νόσησης έως και έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση. Το εμβόλιο της Moderna, το οποίο χρησιμοποιεί τεχνολογία παρόμοια με την Pfizer, αποδείχθηκε επίσης ότι ήταν πολύ αποτελεσματική για έξι μήνες.

Τα δεδομένα της Pfizer βασίστηκαν σε περισσότερους από 12.000 εμβολιασμένους Ωστόσο, οι ερευνητές λένε ότι χρειάζονται ακόμη περισσότερα δεδομένα για να καθοριστεί εάν η προστασία διαρκεί μετά από έξι μήνες.

Τον Φεβρουάριο, οι Pfizer και BioNTech δήλωσαν ότι δοκιμάζουν μια τρίτη δόση του εμβολίου για να κατανοήσουν καλύτερα την ανοσολογική απόκριση έναντι νέων παραλλαγών του ιού.

Στα τέλη του περασμένου μήνα, τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας άρχισαν να δοκιμάζουν ένα νέο εμβόλιο Covid από τη Moderna σχεδιασμένο να προστατεύει από την νοτιοαφρικανική μετάλλαξη.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πώς σχολιάζουν πολιτικοί και ΜΜΕ στην Τουρκία το μπρα ντε φερ Δένδια - Τσαβούσογλου

Ο πρώτος μηνυτής του Λιγνάδη αποκαλύπτει: «Πώς με προσέγγισε - Μου έλεγε ότι έχει καρκίνο»

Αφόρητη η πίεση στο ΕΣΥ - 1.148 νεκροί μέσα στον Απρίλιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης