Στη λίστα παρακολούθησης της NASA έχει μπει αστεροειδής που έχει μικρές πιθανότητες να χτυπήσει τη Γη, στις 14 Φεβρουαρίου 2046, του Αγίου Βαλεντίνου.
Ο 2023 DW, όπως είναι το προσωρινό του όνομα, έχει μήκος περίπου 50 μέτρα και είναι σε τροχιά που θα τον φέρει κοντά στον πλανήτη μας τις επόμενες δεκαετίες.
Η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία που τον ανακάλυψε στις 26 Φεβρουαρίου εκτιμά ότι έχει 1 στις 607 πιθανότητες ή περίπου 0,16% να συγκρουστεί με τη Γη το 2046. Ιταλός αστρονόμος εκτιμά ότι οι πιθανότητες είναι 1 στις 400 ή 0,25%, γράφει ο Guardian.
Στην κλίμακα Τορίνο που χρησιομοποιούν οι αστρονόμοι για την επικινδυνότητα των αστεροειδών κοντά στη Γη, ο 2023 DW είναι μόλις στο 1 με πιο επικίνδυνο βαθμό το 10.
Στο επίπεδο 1 είναι οι αστεροειδείς που χρειάζονται απλή παρακολούθηση και που ίσως πέσουν στο 0 (δηλαδή, ακίνδυνοι για τη Γη).
Η bwin συγχαίρει θερμά τον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ελλάδας, μια επιτυχία που επισφραγίζει μια ονειρική σεζόν και μια άρτια, ουσιαστική συνεργασία, γραμμένη με συνέπεια και κορυφές.
Valor Movies. Πρόκειται για μια ολοκαίνουργια ελληνική streaming πλατφόρμα. Έρχεται να δώσει, όπως λέει και το όνομά της, πραγματική «αξία» στον χρόνο που αφιερώνουμε μπροστά στην οθόνη μας.