Το SpaceX Crew-3 μετά από ένα ταξίδι 22 ωρών «έδεσε» στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Δείτε βίντεο

Το SpaceX Crew-3 μετά από ένα ταξίδι 22 ωρών «έδεσε» στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Δείτε βίντεο

Η αποστολή Crew-3  ανεβάζει τον αριθμό των αστροναυτών που έχει εκτοξεύσει η SpaceX σε 18 - Το τετραμελές πλήρωμα μπήκε στον Διαστημικό Σταθμό λίγο πριν τις 03:30 (ωρα Ελλάδας)  τα ξημερώματα της Παρασκευής

nasa1
Το διαστημικό σκάφος Endurance της SpaceX έφτασε με ασφάλεια στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) την Παρασκευή τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) με τρεις αστροναύτες από την αμερικανική διαστημική υπηρεσία (NASA) και έναν από την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA), για μια εξάμηνη επιστημονική αποστολή.

Το διαστημόπλοιο έδεσε και αγκυροβολήθηκε στον ISS στις 11:43 μ.μ. GMT, περίπου 21 1/2 ώρες μετά την απογείωσή του από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα με έναν πύραυλο SpaceX Falcon 9.


spaxe

Γνωστή ως Crew-3, η αποστολή για τη NASA, αποτελούμένη από  μια γυναίκα και  τρεις άντρες αστροναύτες εισήλθε στον Διαστημικό Σταθμό που βρίσκεται, σε τροχιά περίπου 250 μίλια (400 χλμ.) πάνω από τη Γη, λίγο πριν τις 03:30 (ώρα Ελλάδας) τα ξημερώματα της Παρασκευής.




Κλείσιμο
Η αποστολή Crew-3 που ανεβάζει τον αριθμό των αστροναυτών που έχει εκτοξεύσει η SpaceX σε 18, αυτή τη φορά μεταφέρει τρεις Αμερικανούς και έναν Γερμανό: τους αστροναύτες της NASA Raja Chari, Tom Marshburn και Kayla Barron και τον αστροναύτη της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας Matthias Maurer.



Αυτή είναι η πρώτη διαστημική πτήση για τρία μέλη του πληρώματος: Chari, Barron και Maurer.

NASA Live: Official Stream of NASA TV


 Η πτήση σηματοδοτεί το τρίτο «επιχειρησιακό» πλήρωμα διαστημικού σταθμού που στάλθηκε σε τροχιά πάνω σε μια κάψουλα Dragon από τότε που η NASA και η SpaceX συνεργάστηκαν για να συνεχίσουν τις διαστημικές εκτοξεύσεις από αμερικανικό έδαφος πέρυσι, εννέα χρόνια μετά από τέλος του προγράμματος διαστημικών λεωφορείων των ΗΠΑ στο 2011.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Οικονόμου απάντησε στον Τσίπρα για τις «ανατιμήσεις» και την «ακρίβεια»

Στην κρίση του δικαστηρίου η εκτέλεση της ποινής μετά από έφεση

Πρώτα κοινά ναυτικά γυμνάσια ΗΑΕ, Μπαχρέιν, Ισραήλ και ΗΠΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης