Αρετή Κοσμίδου: «Η ζωή μου μετά το “Τhe Voice”»

Αρετή Κοσμίδου: «Η ζωή μου μετά το “Τhe Voice”»

Στην καθημερινότητά της ζει μια εφηβική ρουτίνα, αλλά στα όνειρά της βλέπει μια διεθνή καριέρα γεμάτη μελωδίες και μουσικές. Η Αρετή Κοσμίδου, η φωνή που έφτασε στον τελικό του πρώτου ελληνικού «The Voice», μιλάει για την απόφασή της να συμμετάσχει στο talent show, τις ανασφάλειες που την κρατάνε πίσω, ενώ δηλώνει ότι είναι ένα παιδί με πολύ θάρρος και θράσος      

Αρετή Κοσμίδου: «Η ζωή μου μετά το “Τhe Voice”»
Εκτός από «η νέα φωνή της Ελλάδας», και «η έφηβη που δεν χωράει στην Ελλάδα και πρέπει να ανοίξει τα φτερά της για το εξωτερικό», η Αρετή Κοσμίδου είναι ένα κορίτσι όπως όλα τα κορίτσια της ηλικίας της. Οι φίλοι της στην Αλεξανδρούπολη όπου ζει την πειράζουν όταν δίνει κάποια συνέντευξη, οι γονείς της δεν συνηθίζουν να τη χαϊδεύουν με κολακείες και η ίδια ορκίζεται αιώνια πίστη στα όνειρά της για το μέλλον. Εναν χρόνο μετά τη συμμετοχή της στο επιτυχημένο talent show του ANT1 «The Voice», το 17χρονο -σήμερα- κορίτσι που έφτασε μέχρι τον τελικό τονίζει στο «thema people»: «Δεν έχω γίνει ξανθιά όπως γράφτηκε, αυτή η φωτογραφία στην οποία φαίνομαι ξανθιά έχει τραβηχτεί από το καλοκαίρι και τα μαλλιά μου είχαν ανοίξει από τον ήλιο, ούτε το ντύσιμό μου έχω αλλάξει. Βασικά δεν έχω αλλάξει σε τίποτα. Η καθημερινότητά μου είναι μια εφηβική ρουτίνα, θα έλεγα. Πηγαίνω στο σχολείο, διαβάζω, κάνω μαθήματα μουσικής». Με τον ίδιο λιτό τρόπο που τραγουδά εκφράζεται στον λόγο της και κινείται. Μοιάζει ντροπαλή και συγκρατημένη. Αραγε έχει ποτέ εκρήξεις; «Πιστεύω ότι δεν είμαι καθόλου ντροπαλή. Εχω πολύ θάρρος και θράσος ως παιδί. Αυτή η εικόνα βγήκε στην τηλεόραση. Αυτό δεν σημαίνει ότι στο σόου δεν ήμουν ο εαυτός μου.

Κλείσιμο


Σίγουρα δεν παρίστανα κάτι άλλο. Απλά προσπαθούσα να με προστατέψω. Οταν εκτίθεσαι στο κοινό, σε ένα μεγάλο κοινό σαν του “The Voice”, πρέπει να συγκρατείσαι και λίγο. Δεν μπορείς να κάνεις υπερβολικές κινήσεις γιατί όλα ελέγχονται. Και εγώ ήθελα να είμαι όσο πιο απλή γινόταν. Στη ζωή μου θα έλεγα ότι είμαι νευρικό άτομο. Βασανίζω λίγο και τους γονείς μου, παρά το γεγονός ότι τους αγαπώ πολύ. Οπως όλα τα παιδιά στην εφηβεία, είμαι και λίγο κυκλοθυμική. Είμαι πολύ ζωηρή εσωτερικά», τονίζει.

Η τόλμη και η αποφασιστικότητά της την έφεραν πίσω από την καρέκλα της Δέσποινας Βανδή, του Μιχάλη Κουϊνέλη, του Αντώνη Ρέμου και της Μελίνας Ασλανίδου, ελπίζοντας ότι ένας τουλάχιστον από τους κριτές του «The Voice» θα γυρίσει προς το μέρος της. «Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχα μάθει πώς είναι να σε κρίνουν. Ηταν η πρώτη φορά που εξέθεσα τον εαυτό μου στην κρίση των άλλων. Δεν είχα ποτέ στο μυαλό μου να πάω σε talent show γιατί δεν ήμουν ποτέ μεγάλη fan. Δεν μου άρεσαν, γιατί πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι να εξελιχθεί κάποιος στο τραγούδι. Επειδή όμως δεν είχα την οικονομική δυνατότητα να προβληθώ με άλλο τρόπο, επέλεξα να πάω στο “The Voice”», εξηγεί για την απόφασή της να συμμετάσχει στο talent show. Η σκέψη που την έτρωγε περισσότερο ήταν πως κάθε πρόβα τής στοίχιζε απουσίες στο σχολείο.

«Στρεσαρίστηκα πολύ με το σχολείο μου. Επαιρνα πάρα πολλές απουσίες γιατί έπρεπε να είμαι στην Αθήνα για τις πρόβες. Με δυσκόλεψε πολύ αυτή η απόσταση γιατί πηγαινοερχόμουν.

Προσπαθούσα να συνδυάσω και τα δύο: και να είμαι στο μάθημα στην Αλεξανδρούπολη αλλά και να προετοιμάζομαι για τα live», τονίζει στο «thema people».





Οι εφηβικές ανασφάλειες
Στέκομαι λίγο στο κομμάτι της έκθεσης και κατά πόσο αυτή αύξησε τις εφηβικές της ανασφάλειες. «Ως κορίτσι θεωρώ ότι έχω πάρα πολλές ανασφάλειες, όπως για το σώμα μου, για το πρόσωπό μου, για οτιδήποτε. Μπορώ να πω ότι περίμενα αρνητικά σχόλια για την εμφάνισή μου, γιατί ποτέ δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους. Ειδικά αυτή την περίοδο έχω πάρα πολλές ανασφάλειες με τον εαυτό μου και εύχομαι στο μέλλον να μην είναι έτσι. Θυμάμαι, την πρώτη εβδομάδα του “The Voice”, με είχε ρίξει πολύ ο κόσμος που έγραφε αρνητικά σχόλια για εμένα. Πάρα πολύ. Δεν ήμουν καθόλου καλά…», λέει η Αρετή.



Ωστόσο, όσο περισσότερο την πλήγωναν τα κακόβουλα σχόλια, τόσο λιγότερο την άγγιζαν οι έπαινοι της κριτικής επιτροπής και του κοινού. «Ενώ διάβαζα πολλά καλά σχόλια, εγώ έμενα στα αρνητικά, τα θετικά δεν τα λογάριαζα. Δεν πίστεψα ποτέ ότι ήμουν το φαβορί ή κάτι το ουάου. Είμαι άτομο που έχω αυτογνωσία. Εχω και τους γονείς μου που μου λένε πάντα την αλήθεια και μου μιλάνε ειλικρινά. Θα επισημάνουν το λάθος μου. Εγώ έδειξα αυτό που είχα να δείξω και έτσι με έκρινε ο κόσμος. Δεν κολακεύτηκα υπερβολικά από τα θετικά σχόλια και τώρα που το ξανασκέφτομαι, ούτε τα αρνητικά σχόλια με έριξαν τόσο πολύ. Ημουν χαλαρή», καταλήγει. Την προβολή που κέρδισε από το σόου την παρομοιάζει με μια φούσκα που της έδωσε μεν ώθηση, αλλά δεν θα μπορούσε να είναι αρκετή για να την καθιερώσει στη μουσική σκηνή: «Η δημοσιότητα που παίρνεις όταν είσαι σε ένα μεγάλο σόου είναι σαν μια φούσκα.

Ξεφουσκώνει σιγά-σιγά. Μετά θα κληθείς να αποδείξεις ότι κάνεις κάτι. Τη στιγμή που θα βγάλεις τον δίσκο σου ή θα γράψεις ένα τραγούδι. Οπως τώρα που ετοιμάζω τον νέο μου δίσκο». Για τον coach της, τον Μιχάλη Κουϊνέλη, έχει να πει τα καλύτερα λόγια, όπως επίσης και για τη Δέσποινα Βανδή. Είναι οι δύο κριτές που την πίστεψαν και την αγκάλιασαν στο σόου: «Ο Μιχάλης μου λείπει πάρα πολύ. Εχω πολύ καιρό να μιλήσω μαζί του. Τώρα είναι στα γυρίσματα του καινούριου "The Voice" και έχουμε πολύ καιρό να ιδωθούμε και να τα πούμε από κοντά. Αν και δεν μιλάμε τον τελευταίο καιρό, γνωρίζω ότι με αγαπάει πολύ και με στηρίζει. Αν τον πάρω τώρα τηλέφωνο, ξέρω ότι θα βρεθούμε. Κατά τη διάρκεια του σόου ήρθα επίσης πιο κοντά με τη Δέσποινα Βανδή που έδειχνε να με αγαπά και να με πιστεύει πολύ. Είναι πολύ γλυκιά γυναίκα». Αραγε απογοητεύτηκε που δεν κέρδισε; «Ειλικρινά δεν απογοητεύτηκα καθόλου που δεν κέρδισα. Εφτασα μέχρι ένα σημείο που πραγματικά δεν περίμενα. Δεν θα το πίστευα αν κάποιος μου έλεγε ότι θα φτάσω στον τελικό. Βγήκα από το σόου με ένα συμβόλαιο που ουσιαστικά ήταν αυτό που ήθελα. Και το πιο σημαντικό, μου δόθηκε μια υποτροφία για να δώσω κατατακτήριες εξετάσεις για να μπω σε αγγλικό πανεπιστήμιο. Με βοήθησε πολύ το “The Voice”», τονίζει.



Κατάφερε να βρει γρήγορα τους ρυθμούς της όταν κόπασε ο απόηχος του «The Voice» γυρνώντας στο σπίτι της στην Αλεξανδρούπολη; «Γυρνώντας στην πόλη μου, όπου τα πράγματα είναι πολύ ήσυχα, δεν αισθάνθηκα την προβολή που είχα πάρει. Η αλήθεια είναι ότι όσο ήμουν στην Αθήνα πολλές φορές έπιανα τον εαυτό μου να προσέχω περισσότερο τις κινήσεις μου, αυτά που θα πω, γιατί πολλές φορές με αναγνώριζε ο κόσμος. Φυσικό ήταν την περίοδο που το σόου ήταν στο ζενίθ της δημοτικότητάς του να με τρομάξει αυτή η δημοσιότητα», λέει. Τι γεύση τής άφησε το «The Voice»; «Μου έχει αφήσει μια γλυκιά ανάμνηση. Δύο πράγματα μου έχει δώσει το σόου. Με ωρίμασε περισσότερο και μου έδωσε την ευκαιρία να με ακούσουν κάποιοι άνθρωποι, όπως εκείνοι της δισκογραφικής μου, που μου έδωσαν την ευκαιρία να βγάλω τον πρώτο μου δίσκο», επισημαίνει. Στην πρώτη της δισκογραφική δουλειά -έχει ήδη κυκλοφορήσει το single «No more»- συνεργάζεται με τον Μανώλη Φάμελλο, ο οποίος έχει γράψει τους στίχους και τη μουσική σε πολλά από τα τραγούδια της. Κάποια είναι δικά της. Σε τι αισθάνεται την ανάγκη να πει «No more»; «Αισθάνομαι την ανάγκη να πω "όχι άλλο" στο πρόσωπο το οποίο με έχει πληγώσει. Είμαι υπερβολικά ευαίσθητη. Τα κομμάτια που έχω γράψει είναι αφιερωμένα σε ένα πρόσωπο», τονίζει. Ξαφνικά μελαγχόλησε και έτσι βρήκα την ευκαιρία να της υπενθυμίσω ότι ίσως είναι η μοναδική κοπέλα που έχει πει «όχι» στον Σάκη Ρουβά:
«Ναι, δεν το ξεχνάω! (σ.σ.: γέλια) Είχα λυπηθεί που δεν κατάφερα να εμφανιστώ στη συναυλία του. Το συμβόλαιο του "The Voice" δεν επέτρεπε να εμφανιστείς με κάποιον πολύ μεγάλο καλλιτέχνη όπως είναι ο Σάκης πριν τον τελικό. Κι έτσι δεν μπόρεσα να πάω. Ο Σάκης μου είχε κάνει την πρόταση στον αέρα της εκπομπής του κ. Λιάγκα. Ημουν καλεσμένη, βγήκε σε ζωντανή σύνδεση και έτσι έγινε η πρόταση. Θυμάμαι πόσο είχαν χαρεί οι συγγενείς μου, ειδικά οι ξαδέλφες μου», λέει γελώντας. Αν θα δει το επόμενο «The Voice»; «Ναι φυσικά! Αν βρω τον χρόνο!», απαντά κλείνοντας την κουβέντα μας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης