
1)Στα νεολατινικά η λέξη είναι torno, ritorno κλπ. (στροφή, επιστροφή κλπ)Όπως ξέρετε και η αρχαία ελληνική και η λατινική (και οι σλαβικές γλώσσες)είναι ινδοευρωπαικες γλώσσες, πράγμα πού σημαίνει ότι έχουν κοινές ρίζες. Όμως στα νεοελληνικά η λέξη τόρνος μπήκε από την λατινική και όχι από την αρχαία ελληνική. Απόδειξη; Ό χειριστής τού τόρνου λέγεται τορναδόρος (καθαρά ιταλική λέξη-κατάληξη doro) 2) Η πλειοψηφία των ελλήνων φιλολόγων ακολουθεί την αντιεπιστημονική μέθοδο να συνδέει νεοελληνικές λέξεις και τοπωνύμια με αρχαιοελληνικές λέξεις με βάση ηχητική ομοιότητα. Φυσιολογικό, αφού μέχρι πρότεινος ζούσαν απομονωμένοι στην γυάλα τους και δεν ήξεραν καμία ξένη γλώσσα. 3)Ακόμα και η λέξη γομάρι (γουμαράγκαθο)πού αναφέρετε δεν είναι ελληνική, αλλά αραβική 4)Πόλεις και τοποθεσίες Τύρνα και Τύρνοβο υπάρχουν σε όλη την βαλκανική. Ρε τι έκανε λοιπόν αυτός ο τόρνος 5) Οί δάσκαλοι σας δεν σας δίδαξαν σωστά και εσείς θέλετε να κοροιδεύετε τον εαυτό σας. 6) Ένας αραβας φιλόσοφος κάποτε είπε "είναι αδύνατο να νικήσεις τον ηλίθιο".
1) ΗΡΟΔΟΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΙ 4 36 2 ''πέριξ τὴν γῆν, ἐοῦσαν κυκλοτερέα ὡς ἀπὸ τόρνου''---------2) ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΒΑΚΧΑΙ 1067 ''κυκλοῦτο δ᾽ ὥστε τόξον ἢ κυρτὸς τροχὸς τόρνῳ γραφόμενος περιφορὰν ἕλκει δρόμον''----------3) Ο τόρνος δηλαδή χρησιμοποιήθηκε σε όλη την αρχαιότητα---------4) Μήπως ο Οδυσσέας την άκουσε από κάποιον Ρωμαίο ;----------5) Η Ρώμη χτίστηκε την 21 Απριλίου 753 π.Χ---------6) Οι Ολυμπιακοί Αγώνες καταγράφονται από το 776 π.Χ---------7) Βρήκα πόλη Tyrna στην Ινδία τι παίζει εδώ :---------8) Ελληνικές λέξεις με βάση ηχητική έχουν τα Λατινικά πχ Filosofo----------9) Αυτοί δεν κατανοούν ούτε την λέξη Φίλος ούτε την λέξη Σοφός---------10) Το ίδιο όμως συμβαίνει και στα Σλάβικα πχ είδωλο - идол, οίνος - вино, αίρεση - ересь ---------11) Τι συμβαίνει εδώ ; Για ψάξε το.
ΚΑΛΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ. ΟΜΩΣ ΑΝΗΣΥΧΩ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΕΣ ΞΕΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΙΔΙΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ. ΤΟΣΟ ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΠΙΘΑΝΟΝ Η ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΞΕΝΟΦΕΡΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΝΩ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΓΛΩΣΣΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ. ΙΔΙΩΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΟΤΑΝ ,ΠΕΤΑΝΕ,, ΚΑΙ ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΛΕΞΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΤΟΥΣ. ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΜΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ ΖΟΛΩΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ. «Kyrie, I eulogize the archons of the Panethnic Numismatic Thesaurus and the Oecumenical Trapeza for the orthodoxy of their axioms methods and policies, although there is an episode of cacophony of the Trapeza with Hellas. With enthusiasm we dialogue and synagonize at the synods of our didymous Organizations in which polymorphous economic ideas and dogmas are analyzed and synthesized. Our critical problems such as the numismatic plethora generate some agony and melancholy. This phenomenon is charateristic of our epoch. But, to my thesis we have the dynamism to program therapeutic practices as a prophylaxis from chaos and catastrophe. In parallel a panethnic unhypocritical economic synergy and harmonization in a democratic climate is basic. I apologize for my eccentric monologue. I emphasize my eucharistia to your Kyrie to the eugenic and generous American Ethnos and to the organizers and protagonists of this Ampitctyony and the gastronomic symposia»....
1)Ή λέξη τόρνος δεν είναι ελληνική αλλά λατινική 2)turn είναι η στροφή στα αγγλικά και όχι στα ρωσικά (поворот) 3)Τα τοπωνύμια Τύρνα και Τύρναβος προέρχονται από το σλαβικό trn-trnove η trnovi (αγκάθι-αγκάθια).4) Καλύτερα να μην εκφράζεις άποψη όταν δεν κατέχεις το αντικείμενο.
1) ΟΜΗΡΟΥ ΙΛΙΑΣ ΡΑΨΩΔΙΑ Ψ 255 ''τορνώσατο δε σήμα θεμείλιά τε προβάλοντο αμφί πυρήν'' ----------2) ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΡΑΨΩΔΙΑ Ε 249 ''όσσον τις τ' έδαφος νηός τορνώσεται ανήρ φορτίδος ευρείης'' ----------3) LIDDELL-SCOT ''τόρνος, ο (ίδε τείρω) εργαλείον του ξυλουργού δι' ού εσχηματίζετο κύκλος'' ---------- 4) Λατινικά tornus (Πλίνιος 7 37) γεννήθηκε το 23 μΧ και πέθανε το 79 μΧ --------- 5) Πόλη Ελληνική που να λέγεται Γουμαράγκαθο εγώ δεν ξέρω --------- 6) Εμείς έχουμε Πύλη, Τρίκκη, Λάρισσα, Φάλαννα ---------- 7) Οι καθοδηγητές σου σε κοροϊδεύουν ---------- 8) Κύριε Στούκα συγχαρητήρια για το άρθρο σας.
Ελλάς Ελλήνων Τουρκοσλαβοαλβανών! Για αυτο τους μισούν οι χρυσαυγίτες γιατί είμαστε ίδια ράτσα🤣. Όσο και να σβήσουν την Νεοελληνική ιστορία η αλήθεια δε θα χαθεί ποτέ. Οι δήθεν αρχαιοέλληνες ξεφτιλίζουν το Νεοελληνικό οικοδόμημα.
Μπορει να δειξει μεχρι ενος σημειου την διαφορα μεταξυ εκπροσωπων της λευκης, της μαυρης η της κιτρινης φυλης.Αν πχ εχουμε σκελετο καποιου εκπροσωπου της μαυρης φυλης, οι γενετιστες θα το καταλαβουν.Αν ομως συγκρινουν το DNA σλαβων, γερμανων, κελτων, λατινων, ινδων, αιθιοπων και.....νεοελληνων η και αρχαιοελληνων ακομα, τα τεστ DNA δεν θα δειξουν καμια διαφορα.Καλυτερα οι αρχαιολαγνοι μας να σταματησουν να το αναφερουν σαν επιχειρημα της αρχαιοελληνικοτητας τους.
Αποτελειται απο στην ουσια 21 γραμματα.(φθογγους) Κατι που δειχνει, οτι αυτη η γλωσσα κατασκευαστηκε τεχνητα. Ειναι διεθνως αποδεκτο στην γλωσσολογια οτι ανθρωπινη γλωσσα με κατω απο 30 γραμματα (φθογγους) ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ, ΟΥΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ (εκτος παραδοξως της νεοελληνικης) Υπαρχουν καποιοι βασικοι ανθρωπινοι φθογγοι, οι οποιοι απουσιαζουν απο την νεοελληνικη γλωσσα. Αυτοι ειναι οι z και j, s και sh, ts και ch. (Τα γραφω στα αγγλικα, τα οποια νομιζω οι περισσοτεροι εχουν διδαχθει και εχουν μια ιδεα).Eπισης απουσιαζουν οι φθογγοι b και d. Ο φθογκος g αποδιδεται σωστα με τα γγ και γκ, ομως οι συνδυασμοι μπ και ντ δεν μπορουν να αποδωσουν τον σωστο ηχο.Πχ, το αβοκαντο, δεν ειναι αβοκαν-το, αλλα avokado.Παλιοτερα, εβαλαν δυο σ εκει οπου ο ηχος sh ηταν τοσο εντονος που ξεχωριζε. Παραδειγμα , το επωνυμο του Παπαφλεσσα, απο το αλβανικο Flesha.H νεοελληνικη γλωσσα κατασκευαστηκε απο τον Κοραη με βαση την σχεδον νεκρη ελληνιστικη της εκκλησιας και το αρχαιο ελληνικο αλφαβητο. Η αρχαια ελληνικη φυσικα ειχε ολους τους λειποντες απο την νεοελληνικη φθογγους, μονο που σχηματιζονταν και προφερονταν με βαση το προηγουμενο η το επομενο φωνηεν συν τους τονους και τα πνευματα.Στην εκτος Μακεδονιας Ελλαδα, δεν μπορουμε να ξερουμε, μεχρι ποτε μιλουσαν τα σλαβικα (ο σχολιαστης Αρθουρος αναφερει καμια δεκαρια σλαβικες φυλλες που κατοικησαν στην νοτια και κεντρικη Ελλαδα), αφου δεν εχουμε γραπτες πηγες εκτος αυτες των λογιων που εγραψαν στην ελληνιστικη της εκκλησιας. Μετα απο το 1830 το νεοελληνικο κρατος χρηματοδοτησε παμπολλα μειονοτικα σχολεια στη Θεσσαλια κυριως και στην Ηπειρο κατα δευτερο λογο.Σε αυτα οι ανθρωποι μαθαιναν τη γλωσσα των "προγονων" τους.Παντως οι πηγες αναφερουν οτι εκτος απο τα αλβανικα, στην Πελοποννησο ομιλουνταν και τα σλαβικα μεχρι το 1780-1810.
Ή γενετική δεν μπορεί να προσδιορίσει τίποτα αναφορικά με τα φυλετικά γονίδια, εκτός ενός απειροελάχιστου ποσοστού. Το DNA του ανθρώπου είναι κατά 90% ίδιο με αυτό τού χιμπατζή. Εθνικιστές εντολοδόχοι βιολόγοι σαν τον ελληνοαμερικανό (για φαντάσου) Τριανταφυλλίδη, τώρα πού κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος οι υποτιθέμενες γλωσσολογικές και ιστορικές αποδείξεις για την αρχαιοελληνικότητα κατ αποκλειστικότητα των ελλαδιτών νεοελλήνων βγαίνουν και με δύο λέξεις το ξεκοβουν "συμφωνα με το DNA μας είμαστε αρχαίοι έλληνες" με μόνο σκοπό τον εφησυχασμό των μουρλών εθνικιστών. Λες και αν αποδειχθεί ότι δεν είναι τόσο πολύ αρχαίοι έλληνες θα πάνε να αυτοκτονήσουν.
Προπαγανδιστή Αλβανέ Αλβανέ Στούκα, το ελληνικό DNA πανομοιότυπο με εκείνο Μυκηναίων και Μινωιτών. Ερευνητές σε Χάρβαρντ και Ουάσιγκτον εξέτασαν το DNA ατόμων του μυκηναϊκού και του μινωικού πολιτισμού και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως εκείνο παραμένει σε μεγάλο βαθμό όμοιο με εκείνο των σύγχρονων Ελλήνων. Οι ερευνητές πήραν αρχαίο DNA από τα δόντια δέκα Μινωϊτών από την περιοχή της Κρήτης (από το 2.900 π.Χ. ως το 1700π.Χ.), τεσσάρων Μυκηναίων από διάφορες αρχαιολογικές ανασκαφές και κοιμητήρια στις Μυκήνες και αλλού (μεταξύ 1700 μ.Χ. ως το 1200 μ.Χ.) και πέντε ατόμων από την πρώιμη γεωργική εποχή του Χαλκού σε περιοχές της Ελλάδας και της Τουρκίας. Στη συνέχεια συνέκριναν τον γενετικό τους κώδικα με εκείνον 334 ανθρώπων από την αρχαία εποχή, από διάφορες περιοχές του κόσμου και με εκείνα 30 σύγχρονων Ελλήνων. Η μελέτη δείχνει πως Μινωΐτες και Μυκηναίοι είχαν ιδιαίτερα συγγενική σχέση μεταξύ τους, με το DNA τους να δανείζεται κατά 3/4 στοιχεία από εκείνο των γεωργικών πληθυσμών που ζούσαν στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας και της Μικράς Ασίας. Και οι δύο πολιτισμοί κληρονόμησαν στοιχεία DNA από ανθρώπους του ανατολικού Καυκάσου, όπου σήμερα βρίσκεται το σημερινό Ιράν. Ωστόσο, οι Μυκηναίοι διέθεταν ένα 4% με 16% από βορειότερους πληθυσμούς που κατέβηκαν στην ευρύτερη περιοχή από την Ανατολική Ευρώπη και τη Σιβηρία. Ένα στοιχείο, το οποίο δεν εντοπίζεται στους πληθυσμούς του Μινωικού πολιτισμού. Μυκηναίοι και Μινωίτες έμοιαζαν εκπληκτικά, με βασικό χαρακτηριστικό τα σκουρόχρωμα μαλλιά και μάτια, όπως ακριβώς απεικονίζονταν στα αγγεία που σώζονται από εκείνη την εποχή. Επιπλέον, εικασίες ερευνητών του παρελθόντος πως οι Μινωίτες σχετίζονται γενετικά με τους Αιγυπτίους δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται. Οι Έλληνες ερευνητές σχολιάζουν όμως και την εντυπωσιακή συνέχεια στο DNA των αρχαίων εκείνων πολιτισμών με τους σύγχρονους Έλληνες τονίζοντας πως αποτελεί "ιδιαίτερα αξιοθαύμαστο(γεγονός), δεδομένης της θέσης του Αιγαίου που αποτέλεσε σταυροδρόμι πολιτισμών για χιλιετίες". Το ίδιο αυτό γεγονός αποδεικνύει πως τα βασικά στοιχεία του ελληνικού DNA υπήρχαν στους πληθυσμούς που ζούσαν στην περιοχή από την εποχή ακόμη του Χαλκού. "Η εξάπλωση των γεωργικών πληθυσμών ήταν το αποφασιστικό στοιχείο, που καθόρισε τα βασικά χαρακτηριστικά των Ελλήνων" σημειώνει ο Αρχαιολόγος Κόλιν Ρένφριου από το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.
Προφανώς και δεν είναι Αλβανός και μάλιστα προπαγανδιστής ο κος Στούκας. Αυτά που λέτε κύριε είναι το ίδιο ακραία όπως εκείνα της άλλης πλευράς που μιλά γιά εξαφάνιση της ελληνικής φυλής τον 6ο αιώνα μ.Χ. Οι Βυζαντινοί αυτοκράτορες δεν πρότασσαν ποτέ την εθνικότητα, αλλά τη θρησκεία και μάλιστα την ορθόδοξη και ίσως αυτό να ήταν το λάθος τους, αλλά αυτό είναι αντικείμενο άλλης ενότητας. Υπάρχουν πολλά επιχειρήματα γιά να στήσουν στον τοίχο Αλβανοφάγους σαν κι εσένα. Όπως γιά παράδειγμα ο Αλβανός Μπούας Σκλέπας ο οποίος συνένωσε τους Πελοποννήσιους στο πρόσωπο του Δημήτριου Καντακουζηνού ενάντια στη χαμένη από χέρι διαμάχη των δύο τυχοδιωκτών αδελφών του τελευταίου αυτοκράτορα το 1453. Απ' αυτούς, ο Δημήτριος ήταν δυτικόφιλος και έγινε ρωμαιοκαθολικός, πεθαίνοντας στην Ιταλία ενώ ο Θωμάς ήταν τουρκόφιλος και υπέρ αυτού επέμβηκε ο Μωάμεθ. Οι Αλβανοί λοιπόν της Πελοποννήσου έθεσαν στην υπηρεσία του χιλιοπροδομένου βυζαντινού λαού της Πελοποννήσου τις επαγγελματικές τους ικανότητες στα άρματα που γι' αυτό τους έφεραν οι Βυζαντινοί αυτοκράτορες πριν από 4 αιώνες. Αλλά το αποτέλεσμα ήταν εναντίον τους. Ο Μπούας έφυγε ν' αγωνιστεί παρέα με τους Βενετούς όπως και ο εξίσου Αρβανίτης Κροκόδειλος Κλαδάς πιό αργά. Οι δεσμοί με τους Αλβανούς τονώθηκαν στα χρόνια της σκλαβιάς, κι αυτό το βλέπουμε από τη λυσσώδη άμυνα που προέταξαν οι Αρβανίτες Σουλιώτες ενάντια στους Οθωμανούς, λίγο πριν την επανάσταση, όμως το παιχνίδι γιά μας χάθηκε όταν οι περισσότεροι από δαύτους ασπάστηκαν τον ισλαμισμό γύρω στο 1650. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά μας μ' αυτούς, η οποία μέτρησε στην Επανάσταση, όταν η πλειονοψηφία των ένοπλων αξιωματικών ήταν Αρβανίτες μουσουλμάνοι και ορθόδοξοι. Μετά λοιπόν το πρώτο έτος, ακόμα κι ο Θοδωρής Κολοκοτρώνης που τους ευνόησε στην πολιορκία της Τριπολιτζάς, όλοι οι χριστιανοί Αρβανίτες κι Έλληνες, αποφάσισαν να καθαρίσουν μία γιά πάντα μ' αυτούς και τους έκαναν σχεδόν γενοκτονία ειδικά στου Λάλα της Ηλείας. Από τότε και μέχρι το τέλος της Επανάστασης οι χριστιανοί πολεμούσαν καθαρά τουρκαλβανικά, μουσουλμανικά στρατεύματα. Οπωσδήποτε, τα αρβανίτικα(αλβανικά) όχι μόνο ομιλούνταν σε συγκεκριμένα μέρη της Νότιας Ελλάδας μέχρι τον 20ό αιώνα, αλλά και τα τοπωνύμια των περιοχών που ζούσαν, διατηρήθηκαν μέχρι πολύ αργά. Αλλά όλοι τους είχαν ελληνική εθνική συνείδηση και ήταν χριστιανοί ορθόδοξοι.
Καλησπέρα,ευχαριστώ πολύ για το ανέκδοτο "Προπαγανδιστή Αλβανέ Αλβανέ Στούκα".Ξέρετε κι άλλα εξίσου ξεκαρδιστικά;Θα χαρώ πολύ,και οι αναγνώστες του protothema.gr φαντάζομαι,να τα διαβάσουμε.Μ.Σ.
Μάλλον δεν κατάλαβες τίποτε από τι έγραψα, έτσι; 1) Οί αρχαίοι έλληνες είναι ινδοευρωπαίοι. Όλοι οι ινδοευρωπαίοι έχουν κοινή κοιτίδα. Επομένως είναι απολύτως φυσικό όλες οι ινδοευρωπαικές γλώσσες να έχουν κοινές γλωσσικές ρίζες. Ή ρίζα για την στροφή, στρίβω ήταν trn (τα φωνήεντα δεν παίζουν ρόλο στις ρίζες) σε ορισμένες γλώσσες, όπως αρχαία ελληνικά, ιταλικά αλλά και γερμανικά (turn).Ο Οδυσσέας δεν άκουσε από κανέναν ιταλό για τον τόρνο. Ίσως να έχουμε παράλληλη εξέλιξη στην λέξη, ίσως την πήραν οί λατίνοι από τους αρχαίους έλληνες. Αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, γιατί η λέξη μπήκε στην νεοελληνική σαν επαναδανεισμός από την λατινική. Σου το απέδειξα με το ότι η λέξη στα νεοελληνικά πού δείχνει τον χειριστή του τόρνου είναι ιταλική (tornadoro-s).2) Αναφέρεις ιδρύσεις Ρώμης κλπ. Τί θέλεις ακριβώς να πεις;Ότι οι άνθρωποι εκεί προτού να ιδρυθεί η Ρώμη δεν μιλούσαν, αλλά γρύλιζαν και έμαθαν να μιλάνε διαβάζοντας Ιλιάδα και Οδύσεια;Εξάλλου δεν υπάρχει μεγάλη χρονική διαφορά μεταξύ αρχαίας Ελλάδας και Ρώμης. 3)Οί αρχαίοι λατίνοι πήραν πάρα πολλές λέξεις από την αρχαία ελληνική, όμως όλες αυτές οί λέξεις πέρασαν στις υπόλοιπες ευρωπαικές γλώσσες σαν εκλατινισμένες πλέον. Από τις λατινικες γλώσσες πέρασαν και στα νεοελληνικά (γραικικά σωστότερο).4)Είναι επιστημονικά αποδεκτό ότι ένα τοπωνύμιο προσέρχεται από χαρακτηριστικά του εδάφους κυρίως. Όλες οί πόλεις και τα χωριά πού ονομάζονται Τύρνα και Τύρνοβο στην Ανατολική Ευρώπη βρίσκονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές με πολλούς θάμνους γύρο από αυτές. (βατσουνιές)Φυσικό είναι να ονομάστηκαν αγκαθότοποι στην γλώσσα πού μιλιόταν εκεί.Πολύ σπάνιο είναι ένα τοπωνύμιο να προέλθει από κάποια τέχνη για την οποία χαρακτηρίζονται οι κάτοικοι και αν γίνει αυτό θα είναι μεμονωμένη περίπτωση. Πχ η Krpenitsa (νεοελληνιστί Καρπενήσι),πόλη πού χαρακτηρίζονταν για τα υφαντά της. 5)Η λέξη vino είναι κοινή σε όλες τις ινδοευρωπαικές γλώσσες. Вино, wine(το w προσφερόταν παντού v),vino και ο αρχαιοελληνικός οίνος, λέξη για την προφορά της οποίας δεν έχουμε ιδέα (ξέρεις, οι αρχαίοι τους διφθόγγους, τα πνεύματα, τους τόνους και τα πολλά ι και ο δεν τα είχαν έτσι για πλάκα όπως εμείς για να αποδείξουμε αρχαιοελληνικότητα και συνέχεια). Αλήθεια, η λέξη κρασί από πού προέρχεται;
ΦΙΛΕ ΜΟΥ 1) Ενώ ο κύριος Στούκας έγραψε ένα άριστο άρθρο για τοπωνύμια, εσύ αντέδρασες μην τυχόν ξεστρατίσουμε και γίνουμε αρχαίοι έλληνες. (SIC)----------2) Έτσι μου έδωσες την ευκαιρία να επισημάνω την προτεραιότητα της Ελληνικής γλώσσας έναντι της Λατινικής και της Σλαβικής από την οποία επηρεάστηκαν.----------3) Η ινδοευρωπαϊκή θεωρία ξεκίνησε ως φυλή, έμεινε ως γλώσσα μέχρι να πεταχτεί στα σκουπίδια μετά τις πρόσφατες ανακαλύψεις στις Κυκλάδες.----------4) Χρειάζεται θράσος να πιθανολογείς την Τύρνα ως σλαβική λέξη, ενώ εκεί δεν μιλήθηκε ποτέ άλλη γλώσσα πλην της Ελληνικής. Ούτε καν βλάχικα.----------5) Όσο για τον Τύρναβο τι να πω. Φαίνεται ότι το ''Ελληνομουσείο'' το ίδρυσαν το 1702 σλάβοι και αλβανοί που ήθελαν να μάθουν ξένες γλώσσες.----------6) Για περισσότερες λεπτομέρειες διάβασε την διδακτορική διατριβή του κ Θεόδωρου Νημά. ''Δυτ. Θεσσαλία Εκπαίδευση στην Τουρκοκρατία''----------7) Επειδή το κρασί είναι συνένωση οίνου και νερού σε κρατήρα, δηλαδή Ελληνική συνήθεια, θεωρώ απίθανο να έχει αποτυπωθεί στο λεξιλόγιο άλλων γλωσσών.----------8) Αφού με αποκάλεσες ηλίθιο και μη κατέχοντα, διατύπωσες ως επιστημονικά αποδεκτό ότι τα τοπωνύμια προέρχονται από χαρακτηριστικά του εδάφους, (για να σώσεις το Γουμαράγκαθο) κι ας έγραψε ο κ. Στούκας τόσeς άλλες περιπτώσεις. Πες μας λοιπόν από ποιο χαρακτηριστικό του εδάφους ονομάστηκε η Τρίκκη και η Λάρισσα επιστήμονά μου ;