Ένα νέο βραβείο, το έβδομο στη σειρά για το 2020, απέσπασε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών στα Lighting Awards 2020. Μαζί με την εταιρεία Interactive Light Designs (ILD) πήραν το BRONZE βραβείο για τη νέα πτέρυγα του Μουσείου Μανιταριών στην κατηγορία Cultural.
Η ILD είναι εταιρεία με έδρα τη Λάρισα, η οποία εφάρμοσε στη νέα αυτή πτέρυγα τη νέα τεχνολογία της «Χωρικής Επαυξημένης Πραγματικότητας».
Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται σε μουσείο στην Ελλάδα η πρωτοποριακή αυτή τεχνολογία, η οποία στηρίζεται στην επαύξηση των χρωμάτων (color pixel mapping), αλλά και στην προβολή γραφικών σε πολυεπίπεδη επιφάνεια από προβολικό μηχάνημα (multiplayer projection mapping - Σχετικό βίντεο https://youtu.be/UbmUskw3Gxc)
Με τον τρόπο αυτό, η νέα πτέρυγα του Μουσείου, που έχει ως αντικείμενο την διατροφική αξία των μανιταριών, αναδεικνύεται μέσα από μία πανδαισία χρωμάτων, γεγονός που καθιστά τη μουσειακή εμπειρία μοναδική.
Κλείσιμο
Στην προσπάθεια αυτή, η συμβολή της κ. Όλγας Γκορτζή, Καθηγήτριας Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Επιστημονικής Υπεύθυνης του έργου, του κ. Θόδωρου Ράντου, Διευθύνοντος Συμβούλου της ILD και του κ. Γιώργου Κωνσταντινίδη, συγγραφέα πολλών βιβλίων για τα μανιτάρια και Προέδρου των Μανιταρόφιλων Ελλάδας, υπήρξε καθοριστική.
Από τα πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα και το all-inclusive ενοίκιο μέχρι τις κοινότητες φοιτητών και την ψηφιακή διαχείριση της καθημερινότητας, η Unity Smart Living προτείνει έναν διαφορετικό τρόπο να ζει κανείς τα φοιτητικά του χρόνια
Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγή, να χειριστούν σύγχρονες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς
Ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες είναι αρκετό για να καταλάβεις γιατί χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν ξανά και ξανά. Όχι μόνο για έναν αγώνα, αλλά για μια εμπειρία που έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα.