Κύπελλο Ισπανίας, Ρεάλ Μαδρίτης-Ρεάλ Σοσιεδάδ 3-4: Βάσκοι «τρομοκράτες»!

Κύπελλο Ισπανίας, Ρεάλ Μαδρίτης-Ρεάλ Σοσιεδάδ 3-4: Βάσκοι «τρομοκράτες»!

Σε έναν απίθανο προημιτελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, η Σοσιεδάδ πήρε τρομερή πρόκριση στο Μπερναμπέου, καθώς επικράτησε 4-3 της Ρεάλ - Πρώτη ήττα με τέσσερα γκολ παθητικό για τον κόουτς Ζιντάν

Real_Sociedad
«Προημιτελικός; Τελικός είναι!!!» φώναζε ο Ζιντάν παραμονές του ματς και η Σοσιεδάδ και… δυστυχώς για τον ίδιο δικαιώθηκε! Η Σοσιεδάδ έκανε το καλύτερο φετινό της παιχνίδι, διέλυσε με 4-3 τη Ρεάλ και ο Γάλλος τεχνικός δεν θα πάρει ούτε φέτος κύπελλο (δεν το έχει κατακτήσει ποτέ…). Απίθανος Ισάκ με δυο γκολ και ασίστ, πρώτη… τεσσάρα του Ζιντάν σε 193 ματς με τη Βασίλισσα!

H Ρεάλ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πίεσε ψηλά τη Σοσιεδάδ και στο 10ο λεπτό είχε την πρώτη καλή ευκαιρία, αλλά ο Μπενζεμά νικήθηκε από τον Ρεμίρο. Οι Βάσκοι βελτιώθηκαν ανασταλτικά, έκλεισαν χώρους, εγκλώβισαν τον Χάμες και όταν έβρισκαν κενά απειλούσαν. Οπως και στη φάση του 15', όταν ο Γιανουζάι βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά αστόχησε. Η Βασίλισσα αδυνατούσε να δημιουργήσει, αντίθετα η Σοσιεδάδ είχε ουσία και στο 22' πάγωσε το Μπερναμπέου! Ο Ισάκ έκανε το σουτ, ο Αρεολά έδιωξε, ο Οντεγκααρντ πήρε το ριμπάουντ και με τη... βοήθεια του Μεντί πέτυχε το 1-0! Η Ρεάλ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά μόλις δυο σουτ από Χάμες και Βαλβέρδε χωρίς τύχη ήταν η... απάντησή της. Αντίθετα, η Σοσιεδάδ στην τελευταία φάση του α' μέρους πλησίασαν το δεύτερο γκολ, αλλά η σουτάρα του Ισάκ πέρασε μόλις άουτ.
Ο Ζιντάν πέρασε τον Μόντριτς στη θέση του Χάμες, ο Αλγουαθίλ άλλαξε τον Γιανουζάι με τον Μπαρενετσέα και ήταν αυτός που δικαιώθηκε!

Δυο γκολ στο... δεκάλεπτο η Σοσιεδάδ!

Απόλυτος αιφνιδιασμός των Βάσκων στην επανάληψη, αφού σε ένα... δεκάλεπτο πέτυχαν δυο γκολ! Το πρώτο απειλητικό μήνυμα ήρθε στο 49' όταν ο Οντεγκααρντ με μαγική μπαλιά έβγαλε τον Ισάκ σε θέση βολής, αλλά το γκολ του τελευταίου δε μέτρησε σωστά ως οφσάιντ. Η άμυνα της Ρεάλ παρέμεινε εκτός τόπου και χρόνου και οι Βάσκοι δεν άφησαν τις ευκαιρίες ανεκμετάλλευτες. Στο 54' ο Μπαρενετσέα βρήκε ιδανικά τον Ισάκ και ο Σουηδός με άψογο γυριστό πέτυχε το 2-0. Δυο λεπτά αργότερα ήρθε και το τρίτο τέρμα, πανικός στην άμυνα της Βασίλισσας, η μπάλα έφτασε στον Ισάκ, ο οποίος με ξερή σουτάρα δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αρεολά. Η Ρεάλ στην πρώτη της... αντίδραση στην επανάληψη (59’) βρήκε δίχτυα, με δυνατό σουτ του Μαρσέλο στην κλειστή γωνία του Ρεμίρο που φέρει ευθύνη!

REAL MADRID VS REAL SOCIEDAD 3-4 - Extended Highlights & Goals - 2020
Κλείσιμο


Ο Αλγουαθίλ άλλαξε σύστημα, πέρασε τον Γκεβάρα στη θέση του Οντεγκααρντ, η ομάδα του έγινε πιο συμπαγής, προσαρμόστηκε και… σόκαρε το Μπερναμπέου! Στο 69’ ο Ισάκ σφράγισε τη μαγική του εμφάνιση με μια ασίστ και ο Μερίνο χωρίς… αντίπαλο πέτυχε το 4-1! Η Ρεάλ ξύπνησε, η Σοσιεδάδ γύρισε πίσω (έφυγε από το ματς ο Ισάκ), με τους παίκτες του Ζιντάν να πιέζουν σε όλο το ματς. Γιόβιτς και Ροντρίγκο έδωσαν ώθηση, η υπεροχή της γηπεδούχου ήταν καθολική και στο 79’ το Μπερναμπέου πανηγύρισε για… λίγο, μιας και το γκολ του Βινίσιους ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ωστόσο, στο επόμενο λεπτό ήρθε η μείωση. Ο Βινίσιους σέρβιρε ιδανικά και ο Ροντρίγκο διαμόρφωσε το 4-2. Η Ρεάλ εγκαταστάθηκε στην αντίπαλη άμυνα και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων… μπήκε στο ματς με κεφαλιά του Νάτσο από σέντρα του Μπενζεμά (4-3). Ωστόσο, η τρομερή πίεση των τελευταίων λεπτών δεν έφερε την ανατροπή!

Ρεάλ: Αρεολά, Ράμος, Μαρσέλο, Νάτσο, Μιλιτάο, Κρόος, Χάμες (46' Μόντριτς), Βαλβέρδε (76' Γιόβιτς), Μπενζεμά, Ντίας (76' Ροντρίγκο), Βινίσιους

Σοσιεδάδ: Ρεμίρο, Μονρεάλ, Ελουντόνδο, Γκοροσαμπελ, Γιανουζάι (46' Μπαρενετσέα), Λε Νορμάντ, Οντεγκααρντ (64' Γκεβάρα), Μερίνο, Θουμπέλδια, Οϊαρθάμπαλ, Ισακ (70' Μουνιόθ)

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης