Νέο κρούσμα ρατσιστικής επίθεσης στην Premier League: Στόχος ο Ρούντιγκερ της Τσέλσι

Νέο κρούσμα ρατσιστικής επίθεσης στην Premier League: Στόχος ο Ρούντιγκερ της Τσέλσι

Συνέβη στον αγώνα Τότεναμ-Τσελσι - Ο Γερμανός αμυντικός της Τσέλσι υπέδειξε στον διαιτητή ότι ένας φίλαθλος της Τότεναμ έκανε ήχους μαϊμούς προς τον ίδιο

rudin-1
Βαριά πέφτει ξανά στο αγγλικό ποδόσφαιρο η σκιά του ρατσισμού μετά την τελευταία επίθεση σε αγώνα της Premier League με θύμα τον Αντόνιο Ρούντιγκερ της Τσέλσι.

Το περιστατικό συνέβη στον αγώνα της Τσέλσι με την Τότεναμ που έληξε με νίκη της ομάδας του Μουρίνιο με 2-0.

Ο Γερμανός αμυντικός της Τσέλσι υπέδειξε στον διαιτητή της αναμέτρησης, Άντονι Τέιλορ, ότι ένας φίλαθλος της Τότεναμ έκανε ήχους μαϊμούς προς τον ίδιο με αποτέλεσμα ο Τέιλορ να διακόψει για λίγο τον αγώνα και από τα μεγάφωνα να ακουστούν προειδοποίησεις για ρατσιστική συμπεριφορά στις εξέδρες.

Mourinho and Lampard condemn racism after chants allegedly directed at Rüdiger


Η Τότεναμ, η οποία, πάντως, δεν αντιμετωπίζει ενδεχόμενο κυρώσεων καθώς δεν φέρει ευθύνη για τη συμπεριφορά μεμονωμένων οπαδών, ανακοίνωσε ότι «διεξάγουμε έρευνα για ό,τι συνέβη. Κάθε μορφή ρατσισμού είναι απαράδεκτη και δεν θα γίνει ανεκτή στο γήπεδο αυτό. Λαμβάνουμε σοβαρά αυτές τις καταγγελίες και θα πάρουμε τα πιο ισχυρά μέτρα κατά κάθε ατόμου που θα εντοπιστεί να συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο εξετάζοντας ακόμα και τον αποκλεισμό από το γήπεδο».

«Δεν θέλω να εμπλέξω την Τότεναμ σε αυτή την κατάσταση καθώς γνωρίζω ότι οι δράστες είναι ορισμένοι ανόητοι. Εισέπραξα αρκετά μηνύματα υποστήριξης στα social media από οπαδούς της Τότεναμ και τους ευχαριστώ πολύ» έγραψε ο Ρούντιγκερ στο Twitter.

«Ελπίζω να βρεθούν οι δράστες και να τιμωρηθούν. Με τόσες τηλεοπτικές κάμερες και κάμερες ασφαλείας αυτό είναι δυνατόν» πρόσθεσε στις ίδιες αναρτήσεις.

Κλείσιμο


Ο Μουρίνιο από την πλευρά του εξέφρασε τη λύπη του που ο ρατσισμός δεν έχει εξαφανιστεί από το ποδόσφαιρο. «Είναι κάτι που με αναστατώνει. Σιχαίνομαι τον ρατσισμό στην κοινωνία, σιχαίνομαι τον ρατσισμό στο ποδόσφαιρο. Είμαι απογοητευμένος που ακόμα συμβαίνουν τέτοια περιστατικά κατά τη διάρκεια αγώνων» δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός της Τότεναμ.

Η Ένωση των Ποδοσφαιριστών από την πλευρά της κάλεσε την κυβέρνηση να διεξάγει επίσημη έρευνα για τον ρατσισμό στο πόδοσφαιρο καθώς το τελευταίο 12μηνο έχουν καταγραφεί αρκετά τέτοια περιστατικά σε βρετανικά γήπεδα.

Στο ντέρμπι του Μάντσεστερ οπαδός της Σίτι έκανε χειρονομία που παρέπεμπε σε μαϊμού κατά του Φρεντ της Γιουνάιτεντ ενώ την ίδια ημέρα διεκόπη για παρόμοιο λόγο ο αγώνας της δεύτερης κατηγορίας ανάμεσα στην Σκάνθορπ και την Φόρεστ Γκριν Ρόβερς. Ο αγώνας, τέλος της Χάρινγκεϊ Μπόροου και της Γέοβιλ για το FA Cup επαναλήφθηκε μετά από τη ρατσιστική συμπεριφορά των φιλάθλων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης