Euroleague, Μπασκόνια-Ολυμπιακός 82-66: Φιλότιμος, αλλά μέχρι εκεί

Euroleague, Μπασκόνια-Ολυμπιακός 82-66: Φιλότιμος, αλλά μέχρι εκεί

Η 4η αγωνιστική της Euroleague βρήκε τον Ολυμπιακό να γνωρίζει την 3η του ήττα - Οι ερυθρόλευκοι πάλεψαν μέχρι ένα σημείο, αλλά η Μπασκόνια είχε 17 επιθετικά ριμπάουντ και με κορυφαίο τον Σενγκέλια έφτασε στη νίκη

4933738
Η Μπασκόνια έπαιξε πολύ καλύτερο μπάσκετ από τον Ολυμπιακό, έκανε πάρτι στα ριμπάουντ και νίκησε δίκαια με 82-66.

Οι «ερυθρόλευκοι» με εξαίρεση κάποια μικρά διαστήματα στην αναμέτρηση, έδειξαν τις ίδιες παθογένειες με το πρόσφατο παρελθόν.

Οι Βάσκοι μπήκαν λίγο καλύτερα στο παιχνίδι και με τον Σενγκέλια να σκοράρει προηγήθηκαν με 7-2 (3'). Οι «ερυθρόλευκοι» στη συνέχεια βελτίωσαν την επιθετική τους λειτουργία και με πλουραλισμό στο σκοράρισμα (είχαν σκοράρει και οι 5 βασικοί) προσπέρασαν με 12-14 (6'). Ο Γεωργιανός φόργουορντ συνέχισε να έχει επαφή με το αντίπαλο καλάθι κάτι το οποίο έφερε την Μπασκόνια και πάλι μπροστά στο σκορ (23-18, 9').

Οι παίκτες του Περάσοβιτς έκαναν ό,τι ήθελαν στον τομέα του ριμπάουντ και συνέχεια έβρισκαν δεύτερη (ή τρίτη) ευκαιρία να σκοράρουν. Φολ και Γκαρίνο ήταν αυτοί που έστειλαν τη διαφορά στο +11 (34-23, 16'). Ο Ολυμπιακός πάντως έκλεισε άψογα το ημίχρονο αφού με 3 τρίποντα (Τσέρι, Σπανούλης, Πολ) έριξε τη αρκετά τη διαφορά (38-36, 20').

Στο δεύτερο ημίχρονο από τη μία πλευρά Βιλντόζα και Στάουσκας, από την άλλη οι Ρούμπιτ και Σπανούλης σκόραραν με τη διαφορά να μένει σε παρόμοιο επίπεδο (49-43, 26'). Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρει τρόπο να μειώσει με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι χωρίς ιδιαίτερα καλό μπάσκετ να βρεθούν ξανά στο +11 (58-47, 30').

Θα περίμενε κανείς από τους Πειραιώτες να μπουν αποφασισμένοι στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά αυτό το έκαναν οι Βάσκοι οι οποίοι με τρίποντο του Βιλντόζα έκανα το 65-49 (32'). Η τελευταία προσπάθεια αντίδρασης του Ολυμπιακού είχε για πρωταγωνιστή τον καταπληκτικό Πολ ο οποίος με εύστοχα σου τριών πόντων μετέτρεψε το σκορ σε 69-61 (35'). Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη και ο τρομερός Σενγκέλια χάρισε τη δεύτερη νίκη στην ομάδα του.

Κλείσιμο
ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Μπασκόνια αφενός έπαιξε πιο ορθολογικό μπάσκετ και αφετέρου πήρε 18 επιθετικά ριμπάουντ τα οποία τα μετουσίωσε σε 28 πόντους.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Τόκο Σενγκέλια ήταν απολαυστικός στα 29:45 και είχε 25 πόντους, 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ κι ένα κόψιμο.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Γιουσουφά Φολ είχε 8 πόντους και 16 ριμπάουντ. Πολύ καλός και ο Λούκα Βιλντόζα (10π., 3ρ., 6ασ.).

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Πάντερ, Μπόλντγουιν, Παπανικολάου και Κουζμίνσκας δεν βοήθησαν καθόλου.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο Ολυμπιακός μείωσε στους 8 πόντους, ωστόσο ένα σερί 5-0 των γηπεδούχων (Σενγκέλια δίποντο, Χένρι τρίποντο) έβαλε τέλος στις ελπίδες των Πειραιωτών.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η ασίστ του Σπανούλη και το απίστευτο κάρφωμα του Ρούμπιτ στο τέλος της τρίτης περιόδου.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Μπασκόνια τίποτα, ο Ολυμπιακός σχεδόν... όλα

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 41-36, 58-49, 82-66
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης