Τσούμπα Άκπομ: «Αισθάνομαι Νιγηριανός και θα παίξω για τη Νιγηρία»

Τσούμπα Άκπομ: «Αισθάνομαι Νιγηριανός και θα παίξω για τη Νιγηρία»

Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, Τσούμπα Άκπομ εξήγησε τους λόγους που επέλεξε την εθνική ομάδα ανδρών της Νιγηρίας παρ'ότι είναι γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αγγλία έχοντας παίξει σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες των «τριών λιονταριών»

akpom-1
Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ είναι γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αγγλία αλλά με καταγωγή από τη Νιγηρία. Ο Άκπομ επέλεξε να υπογράψει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την παρουσία του στην εθνική ομάδα ανδρών της Νιγηρίας και περιμένει την κλήση για το επόμενο παιχνίδι των «Σούπερ Αετών».

Εκεί, όπως είπε στο BBC Sport, θα έχει την ευκαιρία να ξαναπαίξει μαζί με τον Αλεξ Ιγουόμπι, «με τον οποίο ξεκινήσαμε να παίζουμε μπάλα μαζί στις ακαδημίες της Άρσεναλ», ενώ ξεκαθάρισε πως αισθάνεται Νιγηριανός και παρότι έχει αγωνιστεί 41 φορές (18 γκολ) με τις μικρές εθνικές ομάδες της Αγγλίας, η απόφασή του δεν αλλάζει και περιμένει να αγωνιστεί με τη φανέλα της χώρας του.

«Είναι μια προσωπική απόφαση. Είναι Νιγηριανός όπως όλη η οικογένεια μου, αισθάνομαι πολύ Νιγηριανός και θα είναι ευχάριστο να εκπροσωπώ τη Νιγηρία», σχολίασε ο 23χρονος επιθετικός.

«Αν και έχω παίξει σε όλες τις ομάδες νέων για την Αγγλία, πάντα ψήφιζα Νιγηρία. Είμαι έτοιμος και περιμένω μόνο τη κλήση. Οι εκπρόσωποι μου έκαναν διάφορες συζητήσεις με τους προπονητές και την Ομοσπονδία, οπότε ίσως σε λίγους μήνες μου έρθει η πρόσκληση. Εγώ έχω κάνει σαφές τι θέλω» σημείωσε, ενώ στην ερώτηση για τη παρουσία του στις «μικρές» εθνικές ομάδες της Αγγλίας, είπε: «Είναι πάντα καλό να παίζεις όπου αγαπάς. Εάν παίζεις για την Αγγλία, μπορείς να παίξεις μόνο μερικά παιχνίδια και στη συνέχεια να στραφούν στον επόμενο επιθετικό που θα είναι «ζεστός».

πηγή: www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης