5ο Aphrodite Cup: Η Εθνική ανσάμπλ των νεανίδων κέρδισε το χειροκρότημα στην αυλαία

5ο Aphrodite Cup: Η Εθνική ανσάμπλ των νεανίδων κέρδισε το χειροκρότημα στην αυλαία

Τα κορίτσια της νεοσύστατης Εθνικής ανσάμπλ των νεανίδων αναδείχθηκαν σε πρωταγωνίστριες στο ξεκίνημα του 5ου διεθνούς τουρνουά ρυθμικής γυμναστικής Aphrodite Cup

unnamed
Η πρεμιέρα δεν περιλάμβανε τελικά την συμμετοχή της Εθνικής ανσάμπλ των γυναικών (Ιωάννα Τζιατζιά, Αύρα Ντούρο, Χρυσάνθη Αθανασακοπούλου, Χριστίνα Ρήγα, Δέσποινα Τούση) στο πρόγραμμα με τις 5 μπάλες, καθώς ένα ελαφρύ διάστρεμμα που υπέστη η Ρήγα στην προθέρμανση δεν επέτρεψε στο κοινό να χειροκροτήσει τις αθλήτριες που τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα διεκδικήσουν την Ολυμπιακή πρόκριση για το Τόκιο. Ωστόσο, η ελληνική ομάδα θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να αγωνιστεί κανονικά αύριο (Σάββατο 16/03, 18:30 - 18:40) στα 3 στεφάνια / 4 κορύνες.

Τους θεατές που βρέθηκαν στην Ολυμπιακή εγκατάσταση του Φαλήρου αποζημίωσε, πάντως, η αντίστοιχη Εθνική ανσάμπλ των νεανίδων (Ήλια Αλεξοπούλου, Ραφαηλία Γουργιώτη, Αγγελική Καραγιάννη, Κατερίνα Βούσουλα, Ελένη Ρίζου), η οποία πήρε το «βάπτισμα του πυρός» σε επίσημη διοργάνωση και συγκέντρωσε 15,100 βαθμούς στα 5 στεφάνια.
Η επίδοση αυτή την φέρνει μέχρι στιγμής στην 5η θέση μεταξύ 11 ομάδων, σε μια διοργάνωση που έχει υψηλότατο επίπεδο ανταγωνισμού και μοιάζει με μικρογραφία ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, καθώς συμμετέχουν οκτώ χώρες της «Γηραιάς Ηπείρου», συμπεριλαμβανομένης της πανίσχυρης Ρωσίας (1η έως τώρα, με 21,600 β.).
Οι «μικρές» Ελληνίδες του ανσάμπλ θα αγωνιστούν το Σάββατο (16/03, 17:00 - 17:35) στις 5 κορδέλες, με την Νίνα Ανδρεανίδου στη θέση της Ρίζου.
Η τελική κατάταξη των ομάδων στον σύνθετο αγώνα θα προκύψει μετά την εκτέλεση του δεύτερου προγράμματος, βάσει του βαθμολογικού αθροίσματος κάθε ομάδας.

Εξάλλου, στο ατομικό των νεανίδων, όπου με τα ελληνικά χρώματα αγωνίστηκαν έξι ταλαντούχες επίλεκτες, οι αθλήτριες παρουσίασαν προγράμματα στο σχοινάκι και στην μπάλα, κερδίζοντας επίσης το χειροκρότημα. Στους τελικούς οργάνων της Κυριακής (17/03), όπου δικαίωμα εισόδου είχε μία νεανίδα από κάθε χώρα, προκρίθηκε η Ανδρονίκη Αγάθου, τόσο στην μπάλα (2η με 16,900 β.) όσο και στο σχοινάκι (4η με 13,900 β.). Αύριο οι νεανίδες θα αγωνιστούν σε κορύνες και κορδέλα (14:30 - 16:50).

Κλείσιμο
Το αποψινό αγωνιστικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται με το ατομικό των γυναικών, όπου από ελληνικής πλευράς παίρνουν μέρος η Ελένη Κελαϊδίτη, η Μαρία Δερβίση και η Ιωάννα Μαγοπούλου (19:15 - 21:40), σε προγράμματα με στεφάνι και με μπάλα.

Υψηλές παρουσίες στην Τελετή Έναρξης των αγώνων
Ιδιαίτερη λάμψη είχε και η Τελετή Έναρξης του 5ου Aphrodite Cup, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, ο Πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, καθώς και εκπρόσωποι πρεσβειών αρκετών από τις συμμετέχουσες χώρες.

«Εύχομαι αυτός ο θεσμός να συνεχιστεί, να γιγαντώνεται και να έχει ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία στο μέλλον. Θα είμαστε εδώ για να χειροκροτήσουμε τα παιδιά μας και τις αθλήτριες από όλο τον κόσμο», τόνισε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης ανέφερε: «Ευχαριστούμε όλους όσοι βρίσκεστε εδώ για να στηρίξετε τις μεγάλες αθλήτριές μας στον δρόμο για το Τόκιο, αλλά και τις μικρότερες, που αποτελούν τις ελπίδες μας για ένα καλύτερο μέλλον της ελληνικής ρυθμικής γυμναστικής. Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά και υποσχόμαστε ότι θα έχουμε ισχυρή παρουσία και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ αξίζει στους εθελοντές που εργάζονται γι’ αυτή την επιτυχημένη διοργάνωση και φυσικά στον Γ.Ο.Π.Φ. ‘Η Αρμονία’ και ιδιαίτερα στον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, που στέκεται συνεχώς δίπλα μας».

Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Ε. Σπύρος Καπράλος κήρυξε την επίσημη έναρξη των αγώνων, λέγοντας: «Θα είμαι πολύ χαρούμενος αν στο Τόκιο, σε 500 ημέρες από σήμερα, έχουμε ελληνική συμμετοχή τόσο στο ανσάμπλ όσο και στο ατομικό των γυναικών. Η ρυθμική μας έχει δώσει πάρα πολύ μεγάλες χαρές και ελπίζω το Aphrodite Cup που έχει γίνει θεσμός να συνεχίσει να έχει ανοδική πορεία. Είναι μία διοργάνωση που βοηθά στην εξέλιξη της ελληνικής ρυθμικής γυμναστικής».

Παράλληλα, τιμήθηκαν ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, δια χειρός του Προέδρου της Ε.Γ.Ο., η Περιφερειακή Σύμβουλος Νότιου Τομέα Αττικής Μαρία Νερούτσου, την οποία βράβευσε η Οργανωτική Επιτροπή για την συνεισφορά της στην επιτυχή τέλεση του Aphrodite Cup, καθώς και ο δημοσιογράφος και Πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος τιμήθηκε για την συμβολή του στην ανάδειξη του αθλήματος της ρυθμικής γυμναστικής.

Το Aphrodite Cup 2019, που διεξάγεται για 5η συνεχόμενη χρονιά και είναι ενταγμένο στο επίσημο αγωνιστικό ημερολόγιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), συνδιοργανώνεται από τον Γυμναστικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου «Η Αρμονία», την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Υπουργείου Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Χορηγοί Επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι η ΕΡΤ, η ΕΡΑ ΣΠΟΡ και η COSMOTE TV.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου:

Σάββατο 16 Μαρτίου 2019
10:00 - 11:50: Non FIG - Ατομικό Νεανίδων, 2ο σκέλος (κορύνες, κορδέλα)
12:00 - 12:40: Non FIG - Ατομικό Γυναικών, 2ο σκέλος (κορύνες, κορδέλα)
13:00 - 14:00: Απονομές Επάθλων αγώνα Non FIG
14:30 - 16:50: Ατομικό Νεανίδων, 2ο σκέλος (κορύνες, κορδέλα)
17:00 - 17:35: Ανσάμπλ Νεανίδων, 2ο πρόγραμμα (5 κορδέλες)
17:50 - 18:30: Απονομές Επάθλων Ατομικού Νεανίδων και Ανσάμπλ Νεανίδων
18:30 - 18:40: Ανσάμπλ Γυναικών, 2ο πρόγραμμα (3 στεφάνια / 4 κορύνες)
18:45 - 21:10: Ατομικό Γυναικών, 2ο σκέλος (κορύνες, κορδέλα)

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019
15:00 - 16:05: Ατομικό Νεανίδων: Τελικοί οργάνων (σχοινάκι, μπάλα)
15:00 - 16:05: Ατομικό Γυναικών: Τελικοί οργάνων (στεφάνι, μπάλα)
16:15 - 17:20: Ατομικό Νεανίδων: Τελικοί οργάνων (κορύνες, κορδέλα)
16:15 - 17:20: Ατομικό Γυναικών: Τελικοί οργάνων (κορύνες, κορδέλα)
17:40 - 18:50: Ανσάμπλ Γυναικών: Τελικός στις 5 μπάλες, Τελικός στα 3 στεφάνια / 4 κορύνες
17:40 - 18:50: Ανσάμπλ Νεανίδων: Τελικός στα 5 στεφάνια, Τελικός στις 5 κορδέλες
18:50 - 19:20: Γκαλά
19:20 - 20:00: Απονομές Επάθλων
20:00 - 20:15: Τελετή Λήξης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης