Πιτίνο: «Εύχομαι όταν φύγω από την Ελλάδα, να μην υπάρχουν έχθρες»!

Πιτίνο: «Εύχομαι όταν φύγω από την Ελλάδα, να μην υπάρχουν έχθρες»!

Ο Ρικ Πιτίνο πήρε θέση για όσα έγιναν στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και προσπάθησε να περάσει το μήνυμα πως ο αθλητισμός ενώνει και πρέπει να μπει ένα τέλος στις «έχθρες».

88_0
Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στην Συνέντευξη Τύπου:

«Είμαστε επίσης πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ για να παίξουμε στον τελικό. Έχουμε μεγάλο σεβασμό για τον αντίπαλό μας, είναι πολύ καλός. Είμαστε ξεκούραστοι, γιατί παίξαμε για ένα ημίχρονο μόνο τις προάλλες... Αστειεύομαι! Ένα τέτοιο παιχνίδι είναι πάντα διαφορετικό από οποιοδήποτε του πρωταθλήματος, γιατί βλέπεις το επίπεδο των παικτών, παίζουν διαφορετικά, και ο παίκτης δίπλα μου (σ.σ. Μαργαρίτης) είναι εξαιρετικός σκόρερ, πασέρ και μπορεί να τα κάνει όλα. Αυτά είχα να πω.

Δεν πρόκειται για μια αναμέτρηση μεταξύ Δαβίδ και Γολιάθ. Ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα. Αυτή την έκφραση θα τη λέγαμε στο παρελθόν, αλλά δεν έχει νόημα, έχει περάσει καιρός. Θα πω μόνο ένα πράγμα για το ματς με τον Ολυμπιακό, γιατί ο Παπαθεοδώρου έχει δίκιο, δεν υπάρχει λόγος γι' αυτά. Την πρώτη μου χρονιά στο Κεντάκι π[ήγαμε στο Κάνσας και χάναμε για 30 πόντους. Είχα μόνο 7 παίκτες στην διάθεσή μου και στο δεύτερο μέρος είχα 4 παίκτες με 4 φάουλ ο καθένας. Όλα έδειχναν πως θα μέναμε 4 εναντίον 5, γιατί κατά την γνώμη μου η διαιτησία ήταν κακή. Χάσαμε με 55. Την επόμενη ημέρα είπα στον κομισάριο τις ενστάσεις μου για τις διαιτητικές αποφάσεις. Είχα μεγάλο σεβασμό για τον προπονητή τότε, όπως και τώρα για τον Ολυμπιακό και τον προπονητή τους και για όλες τις ομάδες που παίζω ενάντια. Ανησυχώ πιο πολύ για την εικόνα που δίνουμε στους νέους Έλληνες. Πρέπει να καταλάβουν ότι όταν υπάρχει ένα πρόβλημα, το λύνεις μετά με το σωστό τρόπο. Μας βλέπουν. Έχω μεγάλο σεβασμό για όλους στον Ολυμπιακό, αλλά το παιχνίδι είναι μεγαλύτερο από τον Ρικ Πιτίνο, τον Ντέιβιντ Μπλατ, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό! Πρέπει να το σέβεσαι σε κάθε εκδοχή του. Είμαι πολύ απογοητευμένος, αλλά ανυπομονώ και για τον Τελικό. Ο Παπαθεοδώρου είναι πρωταθλητής κι έχει τέτοιους παίκτες.

Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για κάθε παιχνίδι και κάθε φορά προπονώ σαν να είναι η τελευταία μου. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα παίξουμε μπροστά σε νέα παιδιά. Έτσι εμπνέουμε τους νέους να αγαπήσουν το μπάσκετ. Από την άλλη, όλοι λένε "έχω πάει στη Μύκονο, την Σαντορίνη", δεν καταλαβαίνω το πόσο σπουδαία είναι τα νησιά. Αυτό που κάνω είναι να μπαίνω στο αυτοκίνητό μου, να πηγαίνω από το γήπεδο στο σπίτι μου και να κοιμάμαι. Έχω μια επιθυμία, όμως, πριν φύγω από την Ελλάδα. Αυτή είναι οι οπαδοί να αγαπήσουν και να απολαύσουν το μπάσκετ γι' αυτό που είναι και να μην το βλέπουν "Ολυμπιακός εναντίον Παναθηναϊκού". Δεν πρέπει να υπάρχει πόλεμος, έχθρα... Όταν ήμουν στο Λούιβιλ ήθελα να "σκοτώσω" το Κεντάκι. Όταν ήμουν στο Κεντάκι ήθελα να "σκοτώσω" το Λούιβιλ. Στο τέλος, όμως, όταν νικούσαν οι άλλοι, τους έδινα όλο το credit. Πρέπει να καταλάβουμε τον αθλητισμό, είμαστε όλοι Έλληνες, μαζί κι εγώ!».





Πηγή: www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης