Μουντιάλ 2018: Ανατροπή σαν του Βελγίου με την Ιαπωνία είχε να γίνει μισό αιώνα

Μουντιάλ 2018: Ανατροπή σαν του Βελγίου με την Ιαπωνία είχε να γίνει μισό αιώνα

Η τελευταία φορά που είχε γίνει κάτι αντίστοιχο σε Μουντιάλ ήταν το 1966 στον αγώνα Πορτογαλία-Βόρεια Κορέα

belgio-new-sm
Στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων (ως μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές όλων σε παιχνίδι νοκ-άουτ) πέρασε το Βέλγιο-Ιαπωνία.

Το εντυπωσιακό come back της ομάδας του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, η οποία δεν πτοήθηκε από το 0-2 και εντέλει έφτασε σε θριαμβευτική επικράτηση με 3-2, ήταν ένα κατόρθωμα που είχε πάνω από… μισό αιώνα να εμφανιστεί σε Μουντιάλ.

Συγκεκριμένα πριν από 52 χρόνια στον προημιτελικό της Πορτογαλίας με τη Βόρεια Κορέα για τη διοργάνωση που έγινε στην Αγγλία (και εντέλει κατακτήθηκε από την οικοδέσποινα).

Τότε οι Ασιάτες είχαν προηγηθεί με σκορ 3-0, ωστόσο οι Ίβηρες έφεραν τελείως τούμπα το σκηνικό και με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Εουσέμπιο (που σκόραρε τέσσερις φορές) επικράτησαν 5-3.

Στον αγώνα της Δευτέρας οι Ιάπωνες μπήκαν μπροστά στο σκορ όταν από λάθος του Βερτόνγκεν (48') ο Χαραγκούτσι βγήκε στην πλάτη της άμυνας και σούταρε διαγώνια για το 0-1. Στο επόμενο λεπτό ο Αζάρ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι και στο 52' η βολίδα του Ινούι στη γωνία του Κουρτουά δημιούργησε το απίθανο 0-2.

Στο 74' ήρθε η ισοφάριση από τη γλυκιά σέντρα του Αζάρ και την εξ επαφής κεφαλιά του Φελαϊνί. Οι Βέλγοι πίεζαν με όλο τους το Είναι, μα ο Καβασίμα κατέβασε ρολά στην κορυφαία διπλή απόκρουση του τουρνουά (86'). Στο 90' παραλίγο να βάλει αυτογκόλ ο Βίτσελ και στο 95' ο Ντε Μπρόινε έτρεξε την αντεπίθεση, ο Μενιέ σέντραρε, ο Λουκάκου την άφησε να περάσει και ο Τσανλτί ολοκλήρωσε το θαύμα.

Κλείσιμο

Πηγή:
sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης