Παναθηναϊκός Blog: Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα

Παναθηναϊκός Blog: Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα

Πλεονέκτημα έδρας ήταν και πάει για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος μετά την αντίδραση μεγάλης ομάδας που έβγαλε η Ρεάλ στο ΟΑΚΑ, καλείται να απαντήσει ανάλογα στη Μαδρίτη, αν θέλει Βελιγράδι. Οι πολύπειροι που έβγαλαν τους Μαδριλένους στον “αφρό” οι “πράσινοι” που έμειναν… παρά φύσει ως το τέλος στο παιχνίδι και οι αποδείξεις που χρειάζονται.

calathes_james_pao_real-625x375
Δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό επιβεβαιώθηκε ο… κανόνας που τον συνοδεύει όλα αυτά τα χρόνια στα playoffs, όπου δεν μπορεί να μπει με 2-0 σε σειρά που αρχίζει στην έδρα του και πλέον καλείται να τα παίξει όλα για όλα στη Μαδρίτη και να θέλει να είναι στο Final Four, θα πρέπει να απαντήσει στο “break” των Μαδριλένων.

Παρότι 48 ώρες νωρίτερα η ομάδα του Πασκουάλ είχε διαλύσει τη Ρεάλ στο παρκέ του ΟΑΚΑ, δεν μπόρεσε ούτε κατά διάνοια να επαναλάβει αυτή την εικόνα. Η “βασίλισσα” ως πολύ μεγάλη ομάδα που είναι, όχι μόνο σε βάρος φανέλας και παράδοση, αλλά λόγω ποιότητας και χαρακτήρα, ήταν επόμενο να αντιδράσει και να έχει εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα σε σχέση με το Game 1, κάτι που έκανε στο έπακρο, παίρνοντας αυτό που έψαχνε στην Αθήνα: Μια νίκη για να… κλέψει το πλεονέκτημα.

Εκοψε Καλάθη, μάζεψε όλα τα “σκουπίδια”

Αυτή τη φορά η ομάδα του Λάσο ήταν αυτή που μπήκε αποφασισμένη, αλλάζοντας τακτική και στόχευση στην άμυνα, πετώντας όσα ψηλά κορμιά μπορούσε πάνω στον Καλάθη για να του κόψει το οπτικό πεδίο και τη δημιουργία, κάτι που κατάφερε.

Αυτό εμπόδισε τον Παναθηναϊκό να έχει τη συνήθη δημιουργία και επιθετική έκρηξη στο πέντε εναντίον πέντε, ενώ από τη στιγμή που η μάχη στα ριμπάουντ (λόγω θέλησης και ικανότητας των παικτών της Ρεάλ) ήταν άνιση, με όλα τα “σκουπίδια” να καταλήγουν σε μαδριλένικα χέρια, οι “πράσινοι” αδυνατούσαν να βγουν στο ανοικτό γήπεδο και να σκοράρουν με τους αγαπημένους τρόπους τους στο τρανζίσιον, ανεβάζοντας το τέμπο, που τους δίνει σαφώς το πάνω χέρι σε αυτή τη σειρά.

Το 7-22 στα ριμπάουντ στο ημίχρονο είναι ενδεικτικό της κατάστασης, πριν την τελική χαώδη διαφορά 24-43, με τον Παναθηναϊκό να μαζεύει ΜΟΝΟ ΕΝΑ “σκουπίδι” σε όλη τη δεύτερη περίοδο!!!

Κλείσιμο
Panathinaikos-Real Madrid (82-89): Felipe Reyes 18 pts  | Eurohoops

Σε αυτό συνέβαλαν όλοι οι “μερένχες” και κυρίως αυτοί που έχουν φάει με το κουτάλι τα μεγάλα παιχνίδια. Ο Γιουλ μπορεί να είναι στα πιτς όλη τη σεζόν, ο Καμπάτσο εκτός, ο Ντόντσιτς να μην μπόρεσε ούτε αυτή τη φορά να έχει την συνηθισμένη γι’ αυτόν επίδραση, όμως ήταν εκεί ο Ρέγιες, ο Ρούντι, ο Κάρολ, μαζί με τον εκτελεστή Τόμπκινς.

Η ζημιά που έκαναν στον Παναθηναϊκό ήταν τεράστια, με τον Ρέγιες να κερδίζει σχεδόν όλες τις μάχες από τους “πράσινους” ψηλούς. Ο Ρούντι ήταν στο παρκέ όταν η Ρεάλ πήρε τα ηνία στη δεύτερη περίοδο (ενώ σε όλο το παιχνίδι… έσπασε τα νεύρα των γηπεδούχων με αποκορύφωμα το επεισόδιο στο φινάλε), με τη ζώνη του Λάσο να “δένει” τους γηπεδούχους και τον Πασκουάλ, ενώ ο Κάρολ ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε με το φαρμακερό σουτ του, που έχει δώσει τόσες και τόσες νίκες στη Ρεάλ.

Οσο για τον Τόμπκινς, πέραν της μεγάλης συμβολής στο μαρκάρισμα του Καλάθη, ήταν πάντα σε καίρια θέση και ακροβολισμένος στη γωνία, παίρνοντας κι εκτελώντας ιδανικά από τη δημιουργία, είτε του Ρέγιες, είτε του Ντόντσιτς από μέσα προς τα έξω.

Panathinaikos-Real Madrid (82-89): Jaycee Carroll 17 pts  | Eurohoops

Συγκλονιστικός ο Πέιν, αλλά…

Τι έκανε το τριφύλλι απέναντι σε όλα αυτά; Οταν έχει προηγηθεί ένα πάρτι των διαστάσεων του πρώτου αγώνα και οι συνθήκες στο αμέσως επόμενο παιχνίδι δεν είναι ακριβώς ιδανικές, τότε είναι υπάρχει κίνδυνος το μυαλό να “χαλάσει” και το άγχος να κυριαρχήσει, ειδικά όταν παίζεις στην έδρα σου.

Οι “πράσινοι” τα έδωσαν όλα και μπορεί να μην παρασύρθηκαν από την εύκολη πρώτη νίκη και τον ενθουσιασμό, όμως λύγισαν εν τέλει από το άγχος και οδηγήθηκαν περισσότερο σε αποφάσεις ενστίκτου και πίεσης, παρά μέσα από σχέδιο, κάτι που παραδέχθηκε και ο Πασκουάλ στις δηλώσεις του.

Κάπως έτσι στην τελευταία περίοδο όλες οι μπάλες πέρασαν από τα χέρια του Τζέιμς, ο οποίος από τη μία βοήθησε ώστε να διατηρήσει την ομάδα του στο παιχνίδι, ωστόσο στο τέλος έκανε δύο λάθος επιλογές (λάθος στο 80-84 και άστοχο τρίποντο στο 82-86) και όλα τελείωσαν.


Διαβάστε περισσότερα στο: www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης