Βασιλειάδης για την απόφαση του ΣτΕ: “Προβληματισμένοι κι απογοητευμένοι”

Βασιλειάδης για την απόφαση του ΣτΕ: “Προβληματισμένοι κι απογοητευμένοι”

Την αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας του ελληνικού αθλητισμού προκάλεσε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματική την εισαγωγή στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ των διακριθέντων αθλητών

Αλυσιδωτές αντιδράσεις αρχίζει να προκαλεί η απόφαση του ΣτΕ  ότι η εισαγωγή των διακριθέντων αθλητών σε σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ της προτίμησής τους καθ’ υπέρβαση του προβλεπόμενου αριθμού εισακτέων, παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας, έκρινε κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. 

Με τον κόσμο του αθλητισμού να βρίσκεται σε σύγχυση μετά την συγκεκριμένη απόφαση, αργά το απόγευμα υπήρξαν οι επίσημες τοποθετήσεις τόσο του Υφυπουργού Αθλητισμού, όσο και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού με τον τελευταίο να είναι ιδιαίτερα αιχμηρός.

“Είμαστε προβληματισμένοι και απογοητευμένοι. Θα μελετήσουμε το σκεπτικό της απόφασης για να δούμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα που θα κάνουμε”, ήταν το σχόλιο του Γιώργο Βασιλειάδη, ο οποίος ας μην ξεχνάμε ότι έχει και τον μεγάλο πονοκέφαλο με τα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο.

Αντιθέτως ο ΓΓΑ Ιούλιος Συναδινός σε ανάρτηση του στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, ανέφερε:

“Μετά από δεκαετίες το ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματική την εισαγωγή διακριθέντων αθλητών στα ΑΕΙ, αδιαφορώντας ότι είναι επιπλέον των εισαγομένων και δεν καταλαμβάνουν θέσεις αυτών. Ένα κίνητρο είχαν τα παιδιά με σαφείς παιδαγωγικούς σκοπούς και το καταργεί η δικαστική εξουσία! Άμεση ανάγκη νέας νομοθετικής ρύθμισης. Ως ΓΓΑ, που εκ της αρμοδιότητας μου έχω την υποχρέωση να εργάζομαι για τον αθλητισμό και τα δικαιώματα των αθλητών, δηλώνω τα παρακάτω: 
Πρώτον, οι άνθρωποι του αθλητισμού καταθέτουν στην πλειοψηφία τους ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ.
Δεύτερον, μη ξαναπατήσει κανείς εκτός των εκπροσώπων του αθλητισμού και της ΓΓΑ στις υποδοχές στα αεροδρόμια. 
Τρίτον, επειδή κάποιοι στο Υπουργείο Παιδείας συστηματικά "ΜΟΥΤΖΟΥΡΩΝΟΥΝ" τους εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής, να προσέξουν. Για να το δηλώνει πλέον δημόσια ο ΓΓΑ, ο κόμπος έφτασε στο χτένι.”.ΣΧΟΛΙΑ (12)

ΝΑΟΣ ΨΥΧΗΣ

συγχαρητήρια στο ΣτΕ ...οτιδήποτε άλλο είναι ρατσισμός...

ΧΡΙΣΤΟΣ

Eγώ συμβουλεύω οσων τα παιδιά διακρίνονται στον αθλητισμό να κοιτάξουν σε χώρες του εξωτερικού που δίνουν υποτροφίες και αποκατάσταση επαγγελματική και να γράψουν την Ελλαδίτσα στα παλαια τους υποδήματαΥπάρχουν χώρες που δινουν και μεγάλα χρηματικά ποσά σε αθλητές υψηλού επιπέδου αν αποφασισουν να ενταχθούν στο δυναμικό τους.Μην ασχολείστε με την χολή που βγάζουν πολλοί εδω στην ψωροκωσταινα ελλαδα.Εγώ που ημουνα τρελαμενος με την χώρα μου και σε εθνικα θέματα και σε αθλητικά τωρα δεν μου καιγεται καρφί.Και αν γίνει και πόλεμος με την τουρκία το παλικαρι μου θα το βάλω στο αεροπλάνο και θα το στειλω μακρυά,ας πολεμήσουν ολοι αυτοι που εναντιώνονται στους αθλητές και βγάζουν παντού την κακία τους.Γειά σας ελληναράδες.

Γιάννης Γ

λυπάμαι για την συλλογιστική σου στο οτι εάν γίνει πόλεμος θα βάλεις τον γιό σου στο πρώτο αεροπλάνο και ότι θα τον στείλεις μακρυά. ... Να γίνει ενας Ριψάσπις και αυτός ?. .... Ο ριψάσπις ειναι αυτός αν δεν το γνωρίζεις που ρίχνει την ασπίδα του και τρέπεται σε φυγή την ώρα τής μάχης, αυτός που εγκαταλείπει τα όπλα από φόβο. Γενικά ο φυγόμαχος, ο δειλός. Για τον αρχαίο η ασπίδα, δεν ήταν απλώς ένα από τα όπλα του μαχητή, ήταν το όπλο κατ εξοχήν και είχε αξία εμβλήματος, ήταν δηλ. κάτι ανάλογο με τη σημερινή σημαία, μόνο που εκεί η ευθύνη εξατομικευόταν. H Σπαρτιάτισσα προέπεμπε τον γιο της στη μάχη με το λακωνικότατο τν π τς (ή την ασπίδα ή πάνω στην ασπίδα) ο ρίψασπις ζούσε μέσα στην καταισχύνη ασπίδες αφιερώνονταν στους θεούς έπειτα από επιτυχίες τέλος, ακόμη και πεζοί συγγραφείς, αντί να γράψουν λ.χ. πεντακισχίλιοι πλται, γράφουν σπίς πεντακισχιλίη. .... Ο ριψάσπις δηλαδή ο δειλός ζούσε μεσα στην καταισχύνη τυης κοινωνίας. . Επιπρόσθετα μάθε οτι στην περίπτωση πολέμου αναστέλλονται ολες οι αεροπορικές πτήσεις και γενικά η εξοδος όλων των Ελλήνων προς το εξωτερικό. ..... Σου τα γράφω αυτά για να καταλάβεις πόσο έχει μεταλλαχτεί ο Ελληνάρας του σήμερα. Θα σε κάνει ισως να κρυφτείς απο ντροπή, εάν έχεις και λίγο φιλότιμο βέβαια επάνω σου.

anastasios

Μέχρι τώρα όσοι είχαν διακριθεί σε πανελλήνιο επίπεδο έπαιρναν επιπλέον μοριοδότηση ανάλογα με την διάκριση και σε συνάρτηση με το βαθμό των πανελλαδικών εξετάσεων έμπαιναν στη σχολή προτίμησής τους. Εγώ είχα περάσεις στο Τει ηλεκτρολογίας στην Καβάλα κανονικά όπως όλοι οι υπόλοιποι μαθητές και μετά από ένα μήνα βγήκαν τα αποτελέσματα της μοριοδότησης και είχα περάσει και στα Τεφαα Κομοτηνής. Μπορούσα βέβαια να συνεχίσω σε μία μόνο σχολή. Δεν είμαι σίγουρος αλλά δε νομίζω οι αθλητές να έμπαιναν καθ'υπέρβαση του αριθμού εισακτέων. Εκτός κι αν το άρθρο αναφέρεται σε όσους έχουν πανευρωπαϊκές και άλλες διακρίσεις. Πάντως όπως και να'χει είναι λάθος οι πρωταθλητές να μη λαμβάνουν κάποια επιπλέον κίνητρα. Πως θα πάει μπροστά ο αθλητισμός αν η πολιτεία δεν στηρίζει ούτε οικονομικά, ούτε δίνει έστω μια μικρή μοριοδότηση? Πρώτη φορά που συμφωνώ με την λαίλαπα που μας κυβερνάει

MARON

Το ΣΤΕ έχει δίκιο. Παλεύει ένας υποψήφιος , που από τη φύση του δεν είναι αθλητικός, δεν έχει ύψος, δεν έχει τις προδιαγραφές για να γίνει αθλητής επιπεδου, διαβάζει συνεχώς και πετυχαίνει σε μια σχολη, ας πούμε μηχανολόγων. Ένας άλλος, που ευνοηθηκε από τη φύση, ναι μεν ασκείται καθημερινά, αλλα μπορεί να μπει στην ίδια σχολη χωρίς να έχει το υπόβαθρο που έχει αποκτήσει ο άλλος διαβάζοντας. Αν το περισσότερο χρόνο του είναι στα γυμναστήρια, παίρνει ένα απολυτήριο τυπικά και μπαίνει σε μια σχολη υψηλών απαιτήσεων χωρίς γνώσεις, τι θα κάνει εκεί; Θα γίνει αιώνιος, μέχρι να του δώσουν πτυχίο; Θα πρέπει τέτοιοι φοιτητές να ακολουθούν ένα πρόγραμμα προετοιμασίας σε μαθήματα βασικά, όπως μαθηματικά, φυσική κλπ, να περνάνε τα απαραίτητα test και μετά να ακολουθουν το πρόγραμμα σπουδών της Σχολης. Νομίζω, κανεις δε θα είχε αντίρρηση τότε, και θα τον επιβράβευαν για τις αθλητικές του επιδόσεις αλλα και θα είχε τις γνώσεις που απέκτησαν άλλοι υποψήφιοι διαβάζοντας νυχθημερόν.

Ακριβως

Έχεις λοιπόν δίκιο. Αυτό ειναι απλά ειναι ενα κίνητρο. Κανένας σκράπας δεν θα δηλώσει μια σχολή ιατρικής ή Πολυτεχνείο. Θα δηλώσει μια σχολή που μπορεί διαβάζοντας κ ισάξια με τους άλλους να πάρει το πτυχίο. Τα παιδιά πιέζονται πολυ τη σημερινή εποχή. Κ ειναι ένας μικρός άθλος να πηγαίνεις σχολείο, να προπονήσε κ να διαβάζεις παράλληλα. Εγώ όσα παιδάκια ξέρω, προσπαθούν κ στο σχολείο να διαβάζουν κ να ειναι καλα. Άντ αυτού δεν βγαίνουν, δεν πηγαίνουν στα πάρτυ κ.ο.κ

κινητρα

η πολιτεία δίνει κίνητρα στο να ασχοληθεί κάποιος με τον αθλητισμό. Και με τον πρωταθλητισμό. Πριμοδοτεί λοιπόν, με ένα ποσοστό 7 έως 10% (στην πλειοψηφία) διακριθέντες αθλητές, με δύο προϋποθέσεις. 1. ότι η βαθμολογία μαζί με την επιδότηση ξεπερνάει το 90% του τελευταίου εισακτέου στη σχολή και 2. ότι εισάγονται στις σχολές ως ξεχωριστή κατηγορία, δεν παίρνουν την θέση κανενός. Για να μπεί λοιπόν κάποιος στην ιατρική Αθηνών, που η βάση της ειναι ας πούμε 20.000 μόρια, θα πρέπει να πιάσει 18.000 μόρια και αν οι εισακτέοι της ιατρικής Αθηνών είναι 100, θα μπούν οι 3 υψηλότερες βαθμολογίες εφ όσον ξεπερνούν τις 18.000 μόρια.( οι ολυμπιονίκες μπορούν να μπουν σε όποια σχολή θέλουν, χωρίς περιορισμούς---- πόσους όμως έχουμε??)_______ Τώρα όσοι σχολιάζεται με γνώμονα, όχι τι καταφέρνει το δικό σας το παιδί, αλλά του γείτονα____ ναι να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα____ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ____ ίδια περίπτωση ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ___ είναι οι ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ_______ που μπαίνουν χωρίς το όριο του 90% (π.χ. Ιατρική με 5.000 μόρια)_____ αλλά και χωρίς να έχουν να επιδείξουν τίποτα___ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΣΑς ΑΚΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΧΟΛΙΑ____ προφανώς για να μην παρεξηγηθεί ο Μουσταφά-Μουσταφά, ο Βούτσης, ο Βρούτσης και οι λοιποι____

AA

Σωστό το ΣΤΕ! Ναι, σπουδαίο πράμα ο αθλητισμός αλλα ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ με την εισαγωγή στα ΑΕΙ; Στην Ελλάδα μάθαμε να είμαστε όλοι ειδική κατηγορία. Φτύνεις αίμα να πάρεις 19000 μόρια να μπεις στη σχολή για γιατρός, μηχανικός ή ότι άλλο, και σου έρχεται ο άλλος που δε σκάμπαζε και πολλά αλλά έβαζε τη μπάλα στο καλάθι. Πλάκα μας κάνετε; Για ποιό λόγο; Για να μπεις στα ΑΕΙ υπάρχουν οι εξετάσεις - καλώς η κακώς. Τα παραθυράκια, αν είσαι αθλητής, ομογενής, μουσουλμάνος (άλλο κι αυτό!) και ολα αυτά τα ψηφοθηρικά πρέπει να κλείνουν. Μπράβο στους δικαστές. Αλλιώς να δίνουν και το 10% χρυσών μεταλείων στους αθλητές που είχαν μεγαλύτερο βαθμό στο σχολείο κι ας τερμάτισαν 5η θέση. Οσο για τη γελοία δικαιολογία "δεν καταλαμβάνουν θέσεις άλλων υποψήφιων γιατί είναι κατ'υπέρβαση", κουνήστε το κεφάλι σας. Οι καρέκλες στα αμφιθέατρα, οι καθηγητες, τα τετραγωνικά μέτρα ειναι συγκεκριμένα. Τι θα πει "κατ'υπέρβαση"; Τις θέσεις που πιάνουν αυτοί - αν υπάρχουν - θα τις έπιαναν κάποιοι άλλοι που είχαν καλύτερες επιδόσεις στις Πανελλαδικές. Αλλιώς να θεσμοθετήσουμε 10000 εισακτέους σε κάθε σχολή να μη μένει κανείς απ'έξω, και ας κάνουν μάθημα δι'αλληλογραφίας. Νισάφι.

Γιάννης Γ

@AA 23/03/2018 18:53 ......... Βρε άνθρωπε του Θεού, δεν μιλάμε για καλαθοσφαιριστές ή ποδοσφαιριστές. .. Μιλάμε για αθλητές του κλασσικού αθλητισμού και μόνο, που έχουν διαπρέψει σε διεθνείς αγώνες και έχουν σηκώσει την Ελληνική σημαία ψηλά είτε ως χρυσοί, είτε ως ασημένιοι , είτε και ως χάλκινοι ακόμα. ..... Οπου σχεδόν ολοι αυτοί που έχουν φέρει τα μετάλλια εχουν φτύσει κυριολεκτικά αίμα μέσα από την σκληρή και την συνεχή συνάμα προπόνηση . .... Πότε θα μπορέσουν αυτά τα παιδιά με την τόση προιπόνηση και να διαβάσουν το ίδιο με τα αλλα παιδιά που αναλώνουν τον χρόνο τους μόνο. στα φροντιστήρια στις καφετέριες και στις βόλτες?

Αγύριγο κεφάλι

Όχι! Εδώ, ΔΙΚΙΟ έχει το Συμβούλιο της Επικρατείας!

@Αγύριγο κεφάλι

Α, μπα; Όταν μας συμφέρει έχει δίκιο το ΣτΕ και όταν δεν μας συμφέρει όχι; Τί μας λες ρε φασιστρόνι!

@18.30@

ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΜΕ ΕΞΕΠΛΗΞΕ ... !!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

juuh75

Ο Νικ Καλάθης οδεύει ολοταχώς για την κατάρριψη του δικού του ρεκόρ σε ασίστ στην Ευρωλίγκα, αλλά η κορυφή σε αναλογία με τα λάθη ανήκει σε άλλον. Δεύτερος ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος του Ολυμπιακού.

arsenal-new1

Η Άρσεναλ μετά το κάζο στη Λευκορωσία από τη ΜΠΑΤΕ οφείλει να κάνει την ανατροπή, έχοντας διαθέσιμο και τον Παπασταθόπουλο - Διαχείριση της κατάστασης ψάχνει η Τσέλσι κόντρα στη Μάλμε - Να εξαντλήσει τα περιθώρια απέναντι στη Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου η Γαλατασαράι