Οι ατάκες στη δίκη για τα «στημένα»

Οι ατάκες στη δίκη για τα «στημένα»

«Με τη λογική της UEFA , ο Μέσι πρέπει να φάει ισόβια»

Οι ατάκες στη δίκη για τα «στημένα»
Μετά από αναβολές, παρατάσεις και τηλεφώνημα για βόμβα άρχισε ουσιαστικά χθες η δίκη για τα στημένα παιχνίδια. Για να επιταχυνθεί η διαδικασία, αφού η προσωρινή κράτηση του Μάκη Ψωμιάδη λήγει στο τέλος του μήνα, η εισαγγελέας κατέθεσε πρόταση να συνεχίζεται η δικάσιμη διαδικασία μέχρι το απόγευμα και δη μέχρι τις 18:00.

Χθες συνεχίστηκε η κατάθεση του Γιώργου Ηλιόπουλου από τη διοίκηση του ΟΠΑΠ, η οποία είχε διακοπεί την Παρασκευή. Η έδρα ζήτησε από τον κο Ηλιούπουλο να εκφέρει άποψη για όλα τα ματς που η UEFA έχει χαρακτηρίσει ύποπτα έως άκρως διεφθαρμένα. Ο μάρτυρας ξεχώρισε μία τριάδα αγώνων για λόγους υψηλού στοιχηματισμού και για τα υπόλοιπα είπε επανειλημμένως ότι «δεν έχω άποψη».

Το γεγονός αυτό προκάλεσε αντιδράσεις, με την εισαγγελέα να τονίζει: «Ο ΟΠΑΠ δεν βοηθάει καθόλου, αν χρειαστεί θα φέρουμε και αρμόδιο από την UEFA». Στη συνέχεια, ήταν η σειρά της υπεράσπισης των κατηγορούμενων να αντιδράσει. Τον λόγο πήρε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου: «Τα 15.000 ευρώ που φέρεται να έχει εισπράξει από τον ΟΠΑΠ ως κέρδη ο πελάτης μου, τα 13.500 είναι από Τζόκερ, Κίνο και Λόττο». Ακολούθως είπε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για δωροδοκίες από τον Ψωμιάδη σε παράγοντες.

Ο δικηγόρος του Θωμά Μητρόπουλου, μιλώντας για το Ολυμπιακός Βόλου - Ηλυσιακός 0-1, το οποίο είχε χαρακτηριστεί από την UEFA διεφθαρμένο, υποστήριξε: «Ο Θωμάς Μητρόπουλος θα κάνει αγωγή στην UEFA και στην Betfair και θα το αποδομήσουμε αυτό το αίσχος. Με τη λογική της UEFA , ο Μέσι πρέπει να φάει ισόβια που βγαίνει συνεχώς μόνος του με τον τερματοφύλακα λες και οι αντίπαλοι είναι στημένοι».

Σε ερώτηση του Αντωνιάδη για το αν είναι οι χαρακτηρισμοί της UEFA για τα ματς είναι απόλυτα σίγουροι, ο Ηλιόπουλος είπε: «Υπάρχει και ένα ποσοστό που θα μπορούσε και να μην είναι στημένο. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο ευδοκιμεί η φημολογία. Είναι σύνηθες. Υπάρχουν και τα παπαγαλάκια». Η εισαγγελέας αντέδρασε: «Εδώ μας λέτε ότι όταν κερδίζει το φαβορί, είναι το φυσιολογικό. Αλλά όταν δεν κερδίζει το φαβορί, πάλι είναι φυσιολογικό. Γιατί λέτε ότι το φαβορί μπορεί να είναι αδιάφορο ή μπορεί να έχει βάλει τα δεύτερα. Άρα ήρθατε εδώ να μας πείτε ότι όλα είναι φυσιολογικά. Σας διαβάζω τον εξής διάλογο του 2011: Αυτοί θα παίξουν κανονικά. Οι άλλοι θα παίξουν τσούκου τσούκου. Τι σημαίνει το τσούκου τσούκου;». Ο Ηλιόπουλος απάντησε ότι «τσούκου τσούκου» σημαίνει να αλλάζει η ομάδα πολλές πάσες, τρόπος με τον οποίο παίζει και η Μπαρτσελόνα και βάζει πέντε γκολ». Με την εισαγγελέα να απαντά «εσείς θα αλλάξετε όχι μόνο την αθλητική ορολογία, αλλά και την ορολογία της ελληνικής γλώσσας...».
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης