Προμηθέας - Άρης 97-103: Άλωσαν την Πάτρα οι κιτρινόμαυροι, βίντεο

Προμηθέας - Άρης 97-103: Άλωσαν την Πάτρα οι κιτρινόμαυροι, βίντεο

Κορυφαίος για τους νικητές ο Αμίν Νουά που πέτυχε 21 πόντους 

Προμηθέας - Άρης 97-103: Άλωσαν την Πάτρα οι κιτρινόμαυροι, βίντεο
Άρης   επιβλήθηκε του Προμηθέα με 103-97 στην Πάτρα σε αγώνα της 16ης ημέρας της Stoiximan Basket League. 

Οι «κιτρινόμαυροι», έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο, ανέβηκαν στο 7-7 και θα έχουν πλεονέκτημα στο σενάριο ισοβαθμίας με την ομάδα της Πάτρας, δεδομένου ότι είχαν νικήσει και στο παιχνίδι της Θεσσαλονίκης (96-80).




Στο σημερινό διπλό, το τρίτο τους σε επτά παιχνίδια, τους οδήγησαν ο Αμίν Νουά που «μίλησε» σε κρίσιμες στιγμές και είχε συνολικά 21 πόντους ενώ δίπλα του ήταν ο Άντουσιτς με 19 πόντους, τέσσερις ασίστ, ο Τζόουνς με 18 πόντους, εννιά ασίστ, ο Μήτρου-Λονγκ με 16 πόντους και ο Αντετοκούνμπο με 11 ριμπάουντ.



Οι «πορτοκαλί» εξακολουθούν να αγνοούν τη νίκη στο 2026 καθώς η σημερινή ήταν η τέταρτη, συνεχόμενη ήττα τους και με αυτήν υποχώρησαν στο 6-9. Ξεχώρισε στην προσπάθεια τους στο σημερινό παιχνίδι, ο Γκρέι με 23 πόντους, πέντε ασίστ, τέσσερα κλεψίματα, ενώ ο Τάκερ και ο Χάρις είχαν από 19 πόντους.

Κλείσιμο
Οι δύο ομάδες μπήκαν στο παιχνίδι με υψηλή παραγωγικότητα κάτι που αποτυπώθηκε στο 25-29 της πρώτης περιόδου. Ο Άρης  ήταν στα μεγαλύτερα διαστήματα της μπροστά στο σκορ (4-9 στο 2’, 11-18 στο 5’) με τον Νουά (7π) να του δείχνει τον δρόμο και αντίπαλο δέος τον Γκρέι που είχε ήδη εννιά πόντους. Η εικόνα της δεύτερης περιόδου δεν ήταν διαφορετική, με τους φιλοξενούμενους πολύ αποτελεσματικούς στην επίθεση. Έχοντας εντυπωσιακό συντελεστή ασίστ/λαθών (18/5) και υψηλά ποσοστά, έφτασε τους 62 πόντους στο ημίχρονο (54-62).

Με πολυφωνία στο επιθετικό κομμάτι και παρότι η παραγωγικότητα περιορίστηκε, σε σχέση με όσα έγιναν στο πρώτο ημίχρονο, ο Άρης  κατάφερε να δημιουργήσει μία διαφορά 14 πόντων (59-73 στο 26΄) για να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενος με οχτώ (72-80). Ο Προμηθέας Πάτρας  όμως δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια του μειώνοντας στον πόντο (87-88). Οι «κίτρινοι» όμως διατήρησαν το προβάδισμα και το διεύρυναν, για να μπουν στο τελευταίο τρίλεπτο με ένα +7 (87-94) και στο 1:36 από το τέλος, ένα φόλοου του Νουά έκανε το 91-96. Ο Γάλλος «μίλησε» με πέντε πόντους και στο τελευταίο λεπτό (95-100), ο Κόλεμαν μείωσε (97-100 στα 12’’), ο Άντουσιτς με 1/2 βολές έκανε το 97-101 για να ακολουθήσει λάθος του Γκρέι που έκρινε οριστικά το παιχνίδι.


Τα δεκάλεπτα: 25-29, 54-62, 72-80, 97-103
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Best of Network

Δείτε Επίσης