Την οργισμένη αντίδραση του φωτορεπόρτερ Γιώργου Κονταρίνη προκάλεσαν υπονοούμενα γι χρήση τεχνητής νοημοσύνης στη φωτογραφία που τράβηξε με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να διαδηλώνει κατά του πολέμου στο Ιράν με πορτρέτο του Aγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.
«Σταματήστε να ψάχνετε για τεχνητή νοημοσύνη AI εκεί που υπάρχει ο μόχθος του φωτορεπόρτερ. Είναι λυπηρό να πρέπει να αποδείξουμε τα αυτονόητα» γράφει ο Γιώργος Κονταρίνης.
Όπως ξεκαθαρίζει «η χθεσινή μου φωτογραφία από τη συγκέντρωση δεν είναι αποτέλεσμα κάποιου αλγορίθμου, αλλά αποτέλεσμα παρουσίας στο δρόμο».
«Αυτός είναι ο ρόλος του φωτορεπορτάζ: να είμαστε οι "μάρτυρες" της πραγματικότητας. Η αλήθεια χρειάζεται μόνο έναν φακό και έναν άνθρωπο πίσω από αυτόν» καταλήγει ο φωτορεπόρτερ.
Ο κ. Λαφαζάνης θέλοντας να υπερτονίσει την αντίθεσή του στην επιχείρηση κατά του Ιράν από ΗΠΑ και Ισραήλ, προσήλθε στην αντιπολεμική διαδήλωση κρατώντας μία υπερμεγέθη φωτογραφία του νεκρού πλέον ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με τη φωτογραφία του Αλί Χαμενεΐ
Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι ο Χαμενεΐ, σκοτώθηκε την πρώτη ημέρα του πολέμου, μετά από τον σαρωτικό βομβαρδισμό του αρχηγείου του από την κοινή επιχείρηση ΗΠΑ και Ισραήλ.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με απινιδωτές σε εμβληματικά κτήρια, όπως το ΜΙΝΙΟΝ και ο Πύργος Πειραιά, και εκπαίδευση εργαζομένων στην ΚΑΡΠΑ, η DIMAND επενδύει στην πρόληψη και την ετοιμότητα απέναντι σε ένα επείγον περιστατικό.