Είναι σαφές πώς ένας παίκτης του επιπέδου του Ζέλσον Μαρτίνς που έχει κάνει στην καριέρα του μεταγραφές εκατομμυρίων δεν θα μπορούσε να είναι τυχαίος. Απλώς στον Ολυμπιακόδεν είχε βγάλει - ακόμα - την ανάλογη αγωνιστική του... έκρηξη. Δεν είχε πιάσει το τοπ της απόδοσής του.
Τον τελευταίο καιρό όμως ο Πορτογάλος δείχνει σαφή δείγματα της μεγάλης ποιότητάς του και. Βέβαια αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τα πεπραγμένα του στην Ευρώπη όπως το 0-1 με τη Μάλμε και την αδιανόητα υψηλής τεχνικής ενέργειά του (η οποία έφερε και το μοναδικό γκολ του αγώνα από τον Ελ Καμπί).
Ακόμα και στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό ο Ζέλσον είχε συμμετοχή και στα 2 γκολ της ομάδας του. Στο 1-0 του Βέλντε η πάσα έρχεται από τα πόδια του και στο 2-1 του Ελ Καμπί πασάρει στον Εσε και ο Αργεντίνος στον Ροντινέι για να βγει το τέρμα του διεθνούς στράικερ. Σαφώς και πιο άμεση συμβολή είχε στη φάση του 1-0 που βγήκε από τα πόδια του Νορβηγού.
Στην Τούμπα βέβαια με τον ΠΑΟΚ ήταν μία εντελώς άλλη κατάσταση. Στο 2-3 στο ντέρμπι που έδωσε ο Ολυμπιακός ήταν φοβερός και τρομερός. Στη φάση του 0-1 είναι ο παίκτης που βγάζει στον Τσικίνιο με τον συμπαίκτη του να στέλνει τη μπάλα στον σκόρερ Κωστούλα. Το 0-2 ήταν προϊόν της σέντρας του Ζέλσον στον Ελ Καμπί. Και βέβαια στο 1-3 είναι ο σκόρερ των Πειραιωτών.
Εάν βάλουμε κάτω όλες τις φάσεις ο Πορτογάλος ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις των τερμάτων του συλλόγου του στους αγώνες με αντιπάλους τον Πανσερραϊκό και και τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο η πιο άμεση σύνδεσή του ήταν στις 4 από τις 5 στιγμές των συνολικά 5 γκολ για την πειραϊκή ομάδα. Ήτοι στην 10η και την 11η αγωνιστική και άρα σε 2 σερί αγώνες Πρωταθλήματος είχε συμμετοχή σε 4 γκολ (εκ των οποίων σκόραρε ένα).
Εάν αυτές δεν είναι εντυπωσιακές επιδόσεις για έναν winger τότε ποιες είναι εντυπωσιακές; Και σε αυτή τη φάση εφόσον συνεχίσει έτσι ο Ζέλσον έχει να κάνει ακόμα περισσότερα... μαγικά στους αγωνιστικούς χώρους.