Σούπερ Καπ Ισπανίας: Η Μπάρτσελόνα νίκησε 2-0 την Οσασούνα και στο τελικό έχει «Clasico» - Δείτε τα γκολ

Σούπερ Καπ Ισπανίας: Η Μπάρτσελόνα νίκησε 2-0 την Οσασούνα και στο τελικό έχει «Clasico» - Δείτε τα γκολ

Οι Μπλαουγκράνα προκρίθηκαν στον τελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας (Κυριακή 14/01, 21:00), όπου για 2η διαδοχική φορά και 9η συνολικά θα αντιμετωπίσουν τη Ρεάλ Μαδρίτης

MixCollage-12-Jan-2024-12-40-AM-9194
Για ένατη φορά στην ιστορία του Σούπερ Καπ Ισπανίας και δεύτερη διαδοχική, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης θα διεδικήσουν την κούπα (Κυριακή 14/01, 21:00), με τους Μπλαουγκράνα να ψάχνουν τον 15ο τίτλο τους και η Βασίλισσα τον 13ο.

Στο «KSU Stadium» του Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, όπου ένιωθε σαν να ήταν γηπεδούχος, η Μπάρτσα, χωρίς να βγάλει μάτια με την απόδοσή της (τα συνηθισμένα δηλαδή...), λύγισε στο δεύτερο ημίχρονο την αξιόμαχη Οσασούνα (2-0) στον δεύτερο ημιτελικό, κρατώντας το μηδέν στην άμυνα για πρώτη φορά μετά από επτά ματς και νικώντας με πάνω από ένα γκολ διαφορά μετά από… είκοσι!

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyc6mi462861)


Με τον Πέδρι να παίρνει το ιατρικό «πράσινο φως» λίγη ώρα πριν από την σέντρα, ο Τσάβι ξεκίνησε με ό, τι καλύτερο είχε στη διάθεσή του, με δεδομένες τις απουσίες των Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν, Ζοάο Κανσέλο, Ίνιγκο Μαρτίνεθ, Μάρκος Αλόνσο και Γκάβι.

Πλήγμα η απουσία του Αργεντινού επιθετικού Τσίμι Άβιλα για τον Χαγκόβα Αρασάτε, ο οποίος έδωσε έμφαση στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του, με επιθετικό δίδυμο τους Χοσέ Αρνάιθ και Άντε Μπούντιμιρ.

Ευκαιρίες εκατέρωθεν, κανένα γκολ
Πρώτο ημίχρονο και με καλό ρυθμό, έστω και αν δεν είχε καμία σχέση με την ματσάρα που προηγήθηκε μια ημέρα πριν μεταξύ Ρεάλ και Ατλέτικο. Η Μπαρτσελόνα είχε την κατοχή της μπάλας σε ποσοστό που ξεπέρασε το 70%, με την Οσασούνα όμως να αποδεικνύεται επικίνδυνη στα ανεβάσματά της.

Ο Αντρέας Κρίστενσεν ήταν ο πρώτος που δοκίμασε τα ρεφλέξ του Σέρχιο Ερέρα, με τον Ζιλ Κουντέ να γλιτώνει την ομάδα του από… κακοτοπιές, προλαβαίνοντας να διώξει προτού ο Μπούντιμιρ γίνει επικίνδυνος για την εστία του Ινιάκι Πένια.

Φεράν Τόρες και Χεσούς Αρέσο εκατέρωθεν πλησίασαν στο πρώτο γκολ της αναμέτρησης, το οποίο δεν ήρθε ούτε σε τετ – α – τετ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που έβγαλε ο Ερέρα και κακό σουτ του Σέρτζι Ρομπέρτο από ιδανική θέση.

Κλείσιμο
Κεφαλιά άουτ του «Λέβα» στο ημίωρο και εξαιρετική απάντηση του Μπούντιμιρ, ο οποίος «χόρεψε» τον Ρόναλντ Αραούχο, με τον Πένια να βγαίνει γρήγορα για να αποτρέψει το γκολ του Κροάτη επιθετικού, πάνω στο σώμα του οποίου σούταρε λίγο αργότερα ο Αρνάιθ.

Ο αρκετά δραστήριος Ραφίνια αποχώρησε πρόωρα λόγω μυϊκού τραυματισμού, με τον Λαμίν Γιαμάλ να τον αντικαθιστά και, με το θράσος της ηλικίας, να αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις με τις ενέργειές του.

Λεβαντόφσκι το ξεμπλοκάρισμα, Γιαμάλ το κερασάκι
Η Οσασούνα, η οποία με το στήσιμό της είχε ζορίσει ιδιαιτέρως την αντίπαλό της, απείλησε πρώτη στο δεύτερο ημίχρονο με τον άλλοτε Μπλαουγκράνα Αρνάιθ, ο οποίος άθελά του έγινε πρωταγωνιστής στο πρώτο γκολ της πρώην ομάδας του.

Στο 59ο λεπτό, ο Κρίστενσεν του έκλεψε την μπάλα, ο ίδιος έπεσε στον αγωνιστικό χώρο και η ομάδα του ζήτησε φάουλ που δεν υπήρχε, ο Δανός την έδωσε στον Ιλκάι Γκιντογκάν και αυτός βρήκε με κάθεση πάσα στην περιοχή τον (μετριότατο μέχρι εκείνο το σημείο) Λεβαντόφσκι, ο οποίος με πλασέ νίκησε τον Ερέρα και ξεμπλόκαρε την ομάδα του Τσάβι για το 1-0.

Αμέσως μετά, ο προπονητής της Μπάρτσα έκανε τις (προσχεδιασμένες απ’ ότι φάνηκε) αλλαγές του, φρεσκάροντας την ενδεκάδα με την είσοδο των Πέδρι και Ζοάο Φέλιξ αντί των Σέρτζι Ρομπέρτο και Φεράν Τόρες αντίστοιχα.

Ο Πορτογάλος, στην πρώτη του σημαντική ενέργεια, άγγιξε το 2-0, με το σουτ του μέσα από την περιοχή να αποκρούεται εντυπωσιακά από τον Ερέρα και τον Αρασάτε να παίζει τα επιθετικά του χαρτιά για την αναζήτηση της ισοφάρισης, με την είσοδο των Γιόν Μονκαγιόλα και Ραούλ Γκαρθία στο τελευταίο εικοσάλεπτο.

Οι κενοί χώροι ήταν περισσότεροι, Λεβαντόφσκι και Γκιντογκάν πλησίασαν στο δεύτερο, καθοριστικό γκολ, με τον Μπούντιμιρ ύστερα από ωραία ατομική ενέργεια να απειλεί όπως και στο πρώτο μέρος, με τον Πένια να μπλοκάρει την μπάλα.

Όλα για όλα από τον Αρασάτε με Γιόχαν Μοχίκα, Κίκε Μπάρχα και Ρουμπέν Γκαρθία, σουτ στην κίνηση άουτ του Ραούλ Γκαρθία από το ύψος της μεγάλης περιοχής, στην τελευταία φάση άξια αναφοράς των περυσινών φιναλίστ του Κυπέλλου.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ζοάο Φέλιξ έκανε πάσα με τακουνάκι και στη συνέχεια «ποδιά» στον Μονκαγιόλα, για να σερβίρει στον Γιαμάλ, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Ερέρα, «κλείδωσε» το εισιτήριο για τον τελικό και έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία του Σούπερ Καπ, ξεπερνώντας τον συμπαίκτη του Γκάβι.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Ινιάκι Πένια – Κουντέ, Αραούχο, Κρίστενσεν, Μπάλντε – Σέρτζι Ρομπέρτο (61’ Πέδρι), Γκιντογκάν, Ντε Γιονγκ – Ραφίνια (42’ λ. τρ. Γιαμάλ), Λεβαντόφσκι, Φεράν Τόρες (61’ Ζοάο Φέλιξ).

Οσασούνα (Χαγκόβα Αρασάτε): Ερέρα – Αρέσο, Νταβίντ Γκαρθία, Κατένα, Χουάν Κρουθ (85’ Κίκε Μπάρχα), Ρουμπέν Πένια (78’ Μοχίκα) – Αϊμάρ Ορόθ, Ίκερ Μουνιόθ (69’ Μονκαγιόλα), Μόι Γκόμεθ (85’ Ρουμπέν Γκαρθία) – Αρνάιθ (69’ Ραούλ Γκαρθία), Μπούντιμιρ.


Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Μεσολόγγι: Αποκαλύψεις που «καίνε» τον κρεοπώλη - Ο τσακωμός στα κοινωνικά δίκτυα πριν την εξαφάνιση του Μπάμπη

Δημοσκόπηση Prorata: Κυριαρχία της ΝΔ, «ναι» στα μη κρατικά πανεπιστήμια με αυστηρούς όρους

Νέα κυβέρνηση στη Γαλλία – Ο Ατάλ διόρισε τον πρώην σύντροφό του υπουργό Εξωτερικών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης