Στον τελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας η Ρεάλ, 5-3 την Ατλέτικο στην παράταση - Δείτε τα γκολ

Στον τελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας η Ρεάλ, 5-3 την Ατλέτικο στην παράταση - Δείτε τα γκολ

Αντίπαλος της Βασίλισσας στον τελικό της Κυριακής (14/10, 21:00) θα είναι η νικήτρια του δεύτερου ημιτελικού στο Ριάντ μεταξύ Μπαρτσελόνα και Οσασούνα

MixCollage-11-Jan-2024-12-37-AM-4275
Τι άλλο να ζητήσει κανείς από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα; Οκτώ γκολ, εκατέρωθεν ευκαιρίες, εξαιρετικός ρυθμός στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και αγωνία μέχρι το τέλος. Σε έναν αγώνα - πανδαισία, η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε την άσπονδη συμπολίτισσα της Ατλέτικο με 5-3 στην παράταση και προκρίθηκε στον τελικό του Φάιναλ Φορ του Σούπερ Καπ Ισπανίας που διεξάγεται στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Αντίπαλος της Βασίλισσας στον τελικό της Κυριακής (14/10, 21:00) θα είναι η νικήτρια του δεύτερου ημιτελικού μεταξύ Μπαρτσελόνα και Οσασούνα (Πέμπτη 11/01, 21:00).

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cybctqw9bk8h)


Παρ’ ότι στα τελευταία παιχνίδια ο Αντρέι Λούνιν είχε πάρει την θέση του βασικού τερματοφύλακα, ο Κάρλο Αντσελότι επέλεξε τον Κέπα για τον ημιτελικό, ξεκινώντας τον Φερλάν Μεντί για το αριστερό άκρο της άμυνας αντί του Φραν Γκαρθία.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος δεν μπορούσε να υπολογίσει στον τραυματία Μέμφις Ντεπάι, αιφνιδίασε με την χρησιμοποίηση του Μάρκος Γιορέντε σε ρόλο δεξιού μπακ - χαφ αντί του Ναουέλ Μολίνα.

«Τρελό» 45λεπτο και ιστορικός Γκριεζμάν!
Εάν οι ποδοσφαιρικές αρχές της Ισπανίας (ομοσπονδία και Λίγκα) αναζητούσαν τρόπο να διαφημίσουν το ισπανικό ποδόσφαιρο σε συλλογικό επίπεδο, δεν έχουν παρά να μοιράσουν DVD με το πρώτο ημίχρονο του πρώτου ημιτελικού!

Φοβερός ρυθμός, πάνω - κάτω μπάλα, εκατέρωθεν ευκαιρίες, δύο γκολ από κάθε ομάδα και να μην θέλεις να σφυρίξει ποτέ για την ανάπαυλα ο διαιτητής Χαβιέρ Αλμπερόλα Ρόχας.

Μόλις στο έκτο λεπτό, ο Κέπα απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Λίνο σε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Αντουάν Γκριεζμάν και ο Μάριο Ερμόσο, εντελώς αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι, έστειλε την μπάλα στο βάθος της βασιλικής εστίας για το 0-1.

Το ματς είχε αρχίσει με τις καλύτερες των προϋποθέσεων και το γκολ της Ατλέτικο ήταν προάγγελος για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει. Η Ρεάλ, αγωνιζόμενη ουσιαστικά εντός έδρας αφού όλοι οι ντόπιοι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο «Al Awwal Park» ήταν στο πλευρό της, προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, με την Ατλέτικο να κρατάει σχετικά άνετα το προβάδισμα.

Κλείσιμο
Οι Ροχιμπλάνκος, μάλιστα, είχαν μια πολύ καλή ευκαιρία για δεύτερο γκολ με τον Άλβαρο Μοράτα, προτού καταφέρει εν τέλει η Ρεάλ να ισοφαρίσει, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με τον οποίο είχε δεχθεί το γκολ.

Εκτέλεση κόρνερ του Λούκα Μόντριτς, ο Στέφαν Σάβιτς χάνει τον Αντόνιο Ρούντιγκερ και ο Γερμανός, για δεύτερο διαδοχικό ματς, σκοράρει με κεφαλιά, βγάζοντας την ομάδα του από την δύσκολη θέση (20’).

Και συνέχεια στο καρουσέλ των ευκαιριών εκατέρωθεν, με κεφαλιά του Μοράτα που μπλοκάρει ο Κέπα, απόκρουση του Γιάν Όμπλακ σε σουτ του Ροντρίγκο και τρίτο γκολ με την συμπλήρωση του ημιώρου.

Ωραίος συνδυασμός Μπέλινγκχαμ και Ντάνι Καρβαχάλ, συρτή σέντρα του τελευταίου και ο Φερλάν Μεντί, ως άλλος σέντερ φορ, νικάει τον Όμπλακ με το εξωτερικό και βάζει μπροστά την ομάδα του.

Ο Γκριεζμάν, ο οποίος λίγο αργότερα έχασε μια μεγάλη ευκαιρία όντας εντελώς μόνος του στην περιοχή, φρόντισε να ρεφάρει στο 37’, κάνοντας εξαιρετική ατομική ενέργεια, «αδειάζοντας» Μόντριτς και Ρούντιγκερ προτού νικήσει τον Κέπα με διαγώνιο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής για το 2-2.

Ιστορική γκολάρα του Γάλλου με την οποία έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην Ατλέτικο, αλλά παραλίγο να μην είναι αυτό το τελευταίο τέρμα του πρώτου ημιχρόνου, αφού ο Ροντρίγκο άγγιξε το 3-2, με τον Όμπλακ να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια την μπάλα, σε τετ - α - τετ με τον Βραζιλιάνο.

Αυτογκόλ ο Ρούντιγκερ, σωτήρας ο Καρβαχάλ
Έμοιαζε αδύνατο να συνεχίσουν οι δύο ομάδες στον ίδιο ρυθμό και να προσφέρουν ένα ανάλογο δεύτερο ημίχρονο, το οποίο δεν είχε τόσες φάσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ήταν εξίσου συναρπαστικό.

Διαγώνιο σουτ του Λίνο που φεύγει ελάχιστα άουτ ύστερα από λάθος του Καρβαχάλ, ο οποίος με την σειρά του έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για να δώσει ξανά προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Όμπλακ, ο οποίος του αρνήθηκε το γκολ, έκανε το ίδιο αμέσως μετά στον Ροντρίγκο.

Το μομέντουμ ήταν με την Ρεάλ, αλλά το γκολ ήρθε για την Ατλέτικο και, μάλιστα, κατά... λάθος! Σέντρα του Γκριεζμάν στον Μοράτα, ο Κέπα βγαίνει άτσαλα, ακουμπάει την μπάλα, αυτή χτυπάει πάνω στον Ρούντιγκερ και καταλήγει στα δίχτυα της Ρεάλ (78’).

Ο Αντσελότι τα έπαιξε όλα για όλα ρίχνοντας Εντουάρντο Καμαβινγκά και Μπραΐμ Ντίαθ στον αγώνα όπου, για άλλη μια φορά, η ψυχή της Ρεάλ έκανε αισθητή την παρουσία της. Φάση διαρκείας στα καρέ της Ατλέτικο, διπλή ευκαιρία του Μπέλινγκχαμ και στο ριμπάουντ ο Καρβαχάλ σκοράρει μέσα από την περιοχή και στέλνει τον ημιτελικό στην παράταση (85’).

Η Ρεάλ γελάει πάντα τελευταία!
Η Ρεάλ, η οποία έχασε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Μπραΐμ για να αποφύγει το έξτρα ημίωρο, έδειχνε πιο φρέσκια στην παράταση, όπου πάντως οι ευκαιρίες έλαμψαν δια της απουσίας τους στο πρώτο 15λεπτο, παρά την ανωτερότητα της Βασίλισσας.

Στην τελική ευθεία, οι δύο ομάδες ήταν ιδιαιτέρως προσεκτικές και τα πέναλτι έδειχναν πιο κοντά από ποτέ. Στο 116’, όμως, ο Καρβαχάλ σέντραρε στην περιοχή για τον... μπατζανάκη του Χοσέλου (έχουν παντρευτεί δύο αδελφές), αυτός ακουμπάει ελάχιστα την μπάλα και αυτή βρίσκει τον Σάβιτς, αλλάζει πορεία και καταλήγει στο βάθος της ερυθρόλευκης εστίας.

Το αυτογκόλ του Μαυροβούνιο πλήγωσε, αλλά δεν λύγισε την Ατλέτικο, η οποία άγγιξε το 4-4 αμέσως μετά σε σουτ ελάχιστα άουτ του Γκριεζμάν. Η Ατλέτικο τα έπαιξε όλα για όλα, άφησε διαδρόμους και, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μπραΐμ Ντίαθ κέρδισε στην κούρσα τον Όμπλακ και από μακριά πλάσαρε στην κενή εστία, βάζοντας το κερασάκι πρόκρισης για την Ρεάλ σε ένα μαδριλένικο ντέρμπι που θα κάνει χρόνια να ξεχαστεί.

Την Κυριακή (14/10), η Βασίλισσα θα κυνηγήσει το 13ο Σούπερ Καπ της ιστορίας της και τρίτο στις τέσσερις διοργανώσεις που έχουν λάβει χώρα στην Σαουδική Αραβία.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κέπα - Ντάνι Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Νάτσο, Μεντί (82’ Καμαβινγκά) - Βαλβέρδε (112’ λ. τρ. Γκιουλέρ), Τσουαμενί (82’ Μπραΐμ Ντίαθ), Μόντριτς (67’ Κρόος) - Μπέλινγκχαμ - Ροντρίγκο (106’ Ντάνι Θεμπάγιος), Βινίσιους Ζούνιορ (106’ Χοσέλου).

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ - Σάβιτς, Χιμένες, Ερμόσο - Γιορέντε (106’ Αθπιλικουέτα), Ντε Πολ (90’ Βίτσελ), Κόκε (104’ Χάβι Γκαλάν), Σαούλ (67’ Ρικέλμε), Λίνο (67’ Μολίνα) - Μοράτα (91’ Κορέα), Γκριεζμάν.




Πηγή:www.gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα:

«Θα το τακτοποιήσω» είπε ο 50χρονος στην κόρη του και σκότωσε τον 33χρονο που τη βίαζε από τα 9 της

Νταλάρας κατά Ρέμου και Αργυρού: Η σύγκριση με Μπιθικώτση και τα σχόλια για «μπιφτέκια και λουκάνικα»

26χρονη καθηγήτρια έβαζε μαθητές να κρατάνε τσίλιες για να κάνει σεξ με 16χρονο - Τους κάλυπτε ο πατέρας του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης