Serie A: Ο Ιντζάκι υποχρέωσε σε γκέλα τη Μίλαν, διπλό τετράδας για τη Φιορεντίνα - Δείτε τα γκολ

Serie A: Ο Ιντζάκι υποχρέωσε σε γκέλα τη Μίλαν, διπλό τετράδας για τη Φιορεντίνα - Δείτε τα γκολ

H Σαλερνιτάνα του Φίλιπο Ιντζάκι απέσπασε ισοπαλία (2-2) και εκτροχίασε τους ροσονέρι από την κούρσα του τίτλου - Νίκες για Φιορεντίνα, Λάτσιο και Τζένοα

MixCollage-23-Dec-2023-12-21-AM-4510
Την υπηρέτησε για 11 ολόκληρα χρόνια, κατέκτησε μαζί της τα πάντα σε Ιταλία και Ευρώπη, όμως αυτή τη φορά το συναπάντημα τους μόνο χαμόγελα δεν άφησε στη Μίλαν. Ο λόγος φυσικά για τον Φίλιπο Ιντζάκι, ο οποίος μηχανορράφησε ένα ακόμα στραβοπάτημα για τους Ροσονέρι από τον πάγκο της Σαλερνιτάνα!

Αν και οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να σώσουν τον βαθμό με γκολ του Γιόβιτς στις καθυστερήσεις, το τελικό 2-2 στο Σαλέρνο τους άφησε στο -8 από την πρωτοπόρο Ίντερ και μάλιστα με ματς περισσότερο!

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxv7naljuuf5)


Κλείσιμο
Το ξεκίνημα πάντως δεν προμήνυε... δράμα για την ομάδα του Πιόλι. Αν και η Σαλερνιτάνα φρόντισε να την προειδοποιήσει στο 6΄με χαμένη ευκαιρία του Ντιά, η Μίλαν τελικά πήρε το προβάδισμα στο 17΄έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ των γηπεδούχων και κοντινό πλασέ του Τομόρι.

Το γκολ των φιλοξενούμενων ωστόσο δεν αποθάρρυνε τη Σαλερνιτάνα, η οποία συνέχισε να απειλεί τους Ροσονέρι και τελικά έκανε την ζημιά στο 42΄από κόρνερ του Καντρέβα και καρφωτή κεφαλιά του Φάτσιο που κατέληξε στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, άγγιξαν το 2-1 σε δυνατό σουτ του Λόφτους Τσικ που εξουδετέρωσε ο Κοστίλ (60΄), όμως τρία λεπτά αργότερα ήρθε η ανατροπή.

Ο Καντρέβα βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και με δυνατό σουτ αιφνιδίασε τον Μενιάν στην κλειστή του γωνία, ο οποίος δεδομένα φέρει ευθύνη σε ένα σουτ που έπρεπε να είχε διώξει. Ό,τι δεν κατάφερε ωστόσο σε εκείνη τη στιγμή, το πέτυχε τελικά πέντε λεπτά αργότερα στο πολύ πιο δύσκολο και απειλητικό σουτ Λεγκόφσκι, με τον Γάλλο τερματοφύλακα να απογειώνεται και να διώχνει σε κόρνερ.

Με την κλεψύδρα να αδειάζει η Μίλαν ενέτεινε την πίεση και άγγιξε την ισοφάριση σε απίστευτη διπλή χαμένη ευκαιρία του Γιόβιτς, ο οποίος μέσα σε δευτερόλεπτα είδε τον Καστίλ να του στερεί σίγουρο γκολ στο 82΄. Δέκα λεπτά αργότερα ωστόσο ο Σέρβος επιθετικός πήρε το αίμα του πίσω και με όμορφο γυριστό έσωσε τον βαθμό για τη Μίλαν που μάλιστα θα μπορούσε να είχε αποδράσει με το τρίποντο σε φινάλε θρίλερ, αν ο Καστίλ στο 90+3΄δεν είχε εξουδετερώσει τη σκαστή κεφαλιά του Καλάμπρια.


Διπλό τετράδας για τη Φιορεντίνα

Τον ύμνο του Champions League αρχίζει να ονειρεύεται η Φιορεντίνα! Η ομάδα της Φλωρεντίας συνέχισε την εντυπωσιακή της πορεία με διπλό στην έδρα της Μόντσα (0-1), ανεβαίνοντας έτσι στην τέταρτη θέση της Serie A.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Μπελτράν έπειτα από αδιανόητη γκάφα του αντίπαλου τερματοφύλακα, ο οποίος άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 7΄για να τους βάλει σε θέση οδηγού. Έναν ρόλο τον οποίο η Φιορεντίνα δεν έχασε σε κανένα σημείο του αγώνα, με το τελικό 1-0 να την ανεβάζει έστω και προσωρινά στην πρώτη τετράδα του ιταλικού πρωταθλήματος.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxv6e4p3rma9)


Επέστρεψε στις νίκες και... ανεβαίνει η Λάτσιο

Ο στόχος ήταν εξαρχής ξεκάθαρος για τη Λάτσιο που ταξίδεψε στην έδρα της Έμπολι θέλοντας πάση θυσία το «διπλό». Και με αυτό έφυγαν από την Τοσκάνη οι Ρωμαίοι που επικράτησαν 2-0 και άφησαν πίσω τους την ήττα από την Ίντερ και την ισοπαλία με τη Βερόνα. Χάρη σε αυτό το τρίποντο μάλιστα, ανέβηκαν στην 9η θέση της Serie A, τρεις βαθμούς πίσω από τα πλασαρίσματα που εξασφαλίζουν ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Μόλις στο 9' μπόρεσαν να πάρουν τα ηνία του ματς οι Λατσιάλι, με τον Ματέο Γκεντουζί να ανοίγει το σκορ με σουτ εντός περιοχής σε φάση διαρκείας στο αντίπαλο «κουτί». Η Λάτσιο συνέχισε να έχει το πάνω χέρι και στο 67' κλείδωσε το παιχνίδι χάρη στο τέρμα του Τζακάνι από κοντά. Στη 18η θέση και τη ζώνη του υποβιβασμού παρέμεινε η Έμπολι μετά από τη νέα ήττα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxv47vyrqxpd)


Σόκαρε τη Σασουόλο η Τζένοα

Σπουδαία νίκη μπόρεσε να πάρει η Τζένοα που «ξέρανε» με ανατροπή τη Σασουόλο στο «Μαπέι» (2-1) και απομακρύνθηκε στο +7 από την επικίνδυνη ζώνη, βάζοντας τους Νεροβέρντι τρεις βαθμούς από κάτω της. Ο Πιναμόντι άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 28', όμως στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Τζιλαρντίνο έβαλε μπρος στην αντεπίθεσή της.

Ο Γκούντμουνσον ισοφάρισε με εκτέλεση πέναλτι στο 64' και στο 87ο λεπτό ο Εκουμπάν με ωραίο τελείωμα χάρισε το τρίποντο στους Γενοβέζους.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxv49mpp2lnt)


Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής στη Serie A και η βαθμολογία έχουν ως εξής:

Σασουόλο-Τζένοα 1-2
Έμπολι-Λάτσιο 0-2
Μόντσα-Φιορεντίνα 0-1
Σαλερνιτάνα-Μίλαν 2-2
Φροζινόνε-Γιουβέντους 23/12
Τορίνο-Ουντινέζε 23/12
Μπολόνια-Αταλάντα 23/12
Ίντερ-Λέτσε 23/12
Βερόνα-Κάλιαρι 23/12
Ρόμα-Νάπολι 23/12

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 16 αγώνες)

Ίντερ 41
Γιουβέντους 37
Μίλαν 33 -17αγ.
Φιορεντίνα 30 -17αγ.
Μπολόνια 28
Νάπολι 27
Αταλάντα 26
Ρόμα 25
Λάτσιο 24 -17αγ.
Τορίνο 23
Μόντσα 21 -17αγ.
Λέτσε 20
Φροζινόνε 19
Τζένοα 19 -17αγ.
Σασουόλο 16 -17αγ.
Κάλιαρι 13
Ουντινέζε 13
Έμπολι 12 -17αγ.
Βερόνα 11
Σαλερνιτάνα 9 -17αγ.


Πηγή:www.gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Ο 24χρονος στην Πράγα έψαχνε αίθουσα-αίθουσα τα θύματά του - Τι έγραφε στο ημερολόγιό του πριν το μακελειό

Μετά από 6 χρόνια εξαφάνισης, ο έφηβος Άλεξ Μπάτι αποκαλύπτει γιατί το έσκασε από τη μητέρα του που τον απήγαγε

Σάλος στη Ρωσία για «σχεδόν γυμνό» πάρτι στη Μόσχα ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης