Παναθηναϊκός: Νέα αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 9.853.970,40 ευρώ

Παναθηναϊκός: Νέα αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 9.853.970,40 ευρώ

Το εν λόγω ποσό είναι λίγο μεγαλύτερο απ’ τις δύο τελευταίες ΑΜΚ ύψους 9,5 εκατ. ευρώ η κάθε μία, που είχαν προκηρυχθεί στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός στις 31 Δεκεμβρίου 2022 και στις 19 Ιουνίου 2023 αντίστοιχα

Alafouzos
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, σε συνεδρίασή του την Παρασκευή (17/11) προσκάλεσε τους μετόχους σε Τακτική Γενική Συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11 Δεκεμβρίου (11:00), με ένα απ’ τα βασικά θέματα της ημερησίας διάταξης να αφορά την προκήρυξη νέας αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου στο ποσό των 9.853.970,40 ευρώ.

Το εν λόγω ποσό είναι λίγο μεγαλύτερο απ’ τις δύο τελευταίες ΑΜΚ ύψους 9,5 εκατ. ευρώ η κάθε μία, που είχαν προκηρυχθεί στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός στις 31 Δεκεμβρίου 2022 και στις 19 Ιουνίου 2023 αντίστοιχα.

Η τελευταία αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, καλύφθηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος της απ’ τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζο, προσφέροντας την απαιτούμενη ρευστότητα για τις μεταγραφές που το περασμένο καλοκαίρι, αλλά και τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ τους τελευταίους μήνες σε δόσεις συμβολαίων, λειτουργικά έξοδα.

Αντίστοιχο στόχο θα έχει και η νέα αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, που θα «ανοίξει» την 11η Δεκεμβρίου, καλύπτοντας όλες τις υποχρεώσεις της ομάδας, σε μία περίοδο που έχει αυξηθεί κατά πολύ το λειτουργικό κόστος της, αλλά και το μπάτζετ του ποδοσφαιρικού τμήματος. Παράλληλα με την προκήρυξη της νέας ΑΜΚ θα γίνει εκλογή και νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Αναλυτικά η πρόσκληση του Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός προς τους μετόχους της ΠΑΕ:

Κλείσιμο
«Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας και σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου και του Καταστατικού της Εταιρείας, καλούνται οι κ.κ. Μέτοχοι της Εταιρείας σε Τακτική Γενική Συνέλευση την 11η του μηνός Δεκεμβρίου 2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11.00

π.μ. στα γραφεία της Εταιρείας επί της Λεωφόρου Πεντέλης 13, Βριλήσσια, προς συζήτηση και λήψη αποφάσεως στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1) Έγκριση των Ετησίων Εταιρικών και Ενοποιημένων Οικονομικών Καταστάσεων της εταιρικής χρήσης της εταιρείας, από 1 Ιουλίου 2022 μέχρι 30 Ιουνίου 2023, μετά από ακρόαση των επ’ αυτών Εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών.

2) Έγκριση συνολικής διαχείρισης για την εταιρική χρήση από 1 Ιουλίου 2022 μέχρι 30 Ιουνίου 2023.

3) Εκλογή ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού Ορκωτού Ελεγκτή - Λογιστή για τη χρήση από 1 Ιουλίου 2023 μέχρι 30 Ιουνίου 2024.

4) Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας μέχρι του ποσού των 9.853.970,40€ ευρώ με καταβολή μετρητών στον ειδικό λογαριασμό της εταιρείας ή εάν το ποσό δεν καταβληθεί στον ειδικό λογαριασμό, με κατάθεση οποιουδήποτε ποσού σε οποιοδήποτε λογαριασμό της εταιρείας που δαπανήθηκε για τους σκοπούς της εταιρείας και με συμψηφισμό χρέους της εταιρείας προς τον καταβάλλοντα εισφορά με έκδοση νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ. Αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 7 του Καταστατικού της Εταιρείας.

5) Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

6) Διάφορες εγκρίσεις - ανακοινώσεις.

Κάθε μετοχή δίνει δικαίωμα μίας ψήφου.

Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό, οι κ.κ. Μέτοχοι καλούνται σε Επαναληπτική Γενική Συνέλευση, που θα λάβει χώρα τη 18η Δεκεμβρίου 2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11.00 π.μ. στην έδρα της εταιρείας και στα γραφεία της επί της Λεωφόρου Πεντέλης αρ. 13, Βριλήσσια, για συζήτηση και λήψη απόφασης επί του ιδίου ως άνω θέματος ημερήσιας διάταξης χωρίς δημοσίευση νεότερης πρόσκλησης.

Οι κ.κ. μέτοχοι που επιθυμούν να μετάσχουν στην Τακτική Γενική Συνέλευση της 11ης Δεκεμβρίου 2023 ή στην επαναληπτική συνεδρίαση αυτής στις 18 Δεκεμβρίου 2023 οφείλουν να καταθέσουν τις μετοχές τους στο Ταμείο της Εταιρείας ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή σε οποιαδήποτε Τράπεζα στην Ελλάδα και να υποβάλουν τα αποδεικτικά έγγραφα κατάθεσης, καθώς και τα τυχόν έγγραφα νομιμοποίησης αντιπροσώπων στα γραφεία της Εταιρίας πέντε (5) τουλάχιστον μέρες πριν από την ημερομηνία συνεδρίασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης».


Ειδήσεις σήμερα

Θεσσαλονίκη: Ρήγμα στο ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος» εξαιτίας της θαλασσοταραχής στον Θερμαϊκό

Πολύωρη μάχη με τα κύματα για το πλοίο Αχαιός - Διέκοψε την αποβίβαση και γύρισε Πειραιά πριν επιστρέψει στην Αίγινα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ασφάλεια στην Ελλάδα με golden visa αναζητούν Ισραηλινοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης