Προκριματικά Μουντιάλ: Απίστευτες καταγγελλίες των παικτών της Εθνικής Αφγανιστάν για την Ομοσπονδίας της χώρας

Προκριματικά Μουντιάλ: Απίστευτες καταγγελλίες των παικτών της Εθνικής Αφγανιστάν για την Ομοσπονδίας της χώρας

Δεκαοκτώ ποδοσφαιριστές της Εθνικής ομάδας του Αφγανιστάν απέστειλαν επιστολή στη FIFA μέσω της οποίας καταγγέλουν ατασθαλίες, υπεξαίρεση χρημάτων από παράγοντες αλλά και τις τραγικές συνθήκες προετοιμασίας της ομάδας

Afgan2
Για το καθεστώς των Ταλιμπάν ο αθλητισμός είναι ένα ακόμη αναγκαίο κακό και φροντίζουν να το δείχνουν σε κάθε ευκαιρία...

Φυσικά δεν γίνεται λόγος για οποιαδήποτε εμπλοκή των γυναικών στα αθλητικά δρώμενα με την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου να βρίσκεται εξόριστη Αυστραλία περιμένοντας από τη FIFA να βρει τρόπο να της επιτρέψει να αγωνιστεί ξανά σε διεθνές επίπεδο.

Τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα όσον αφορά την ανδρική ποδοσφαιρική ομάδα της Ασιατικής χώρας, καθώς τουλάχιστον επιτρέπουν στους άνδρες να αγωνίζονται, ωστόσο όπως αποδεικνύεται οι διεθνείς ποδοσφαιριστές βιώνουν τραγικές καταστάσεις την ώρα που κάποιοι από τους επικεφαλείς της Ομοσπονδίας θησαυρίζουν στην πλάτη τους.

Ωστόσο η υπομονή των ποδοσφαιριστών εξαντλήθηκε και όπως αποκάλυψε ο «Guardian» 18 μέλη της Εθνικής ομάδας απέστειλαν επιστολή στη FIFA στην οποία καταγγέλουν τη συστηματική διαφθορά, την κατασπάθιση των χρημάτων που προορίζονται για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και ζητούν την άμεση παρέμβαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας τονίζοντας ότι οι ίδιοι θα μποϊκοτάρουν από δω και πέρα τις υποχρεώσεις της ομάδας.

Κλείσιμο
Guardian


Να σημειώσουμε ότι το Αφγανιστάν κατάφερε να προκριθεί στον 2ο προκριματικό γύρου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 αποκλείοντας τη Μογγολία με δύο νίκες (1-0 στο Τατζικιστάν που χρησιμοποιούσε ως έδρα και με το ίδιο σκορ στη Μογγολία).

Πλέον θα αγωνιστει σε όμιλο στον 2ο γύρο μαζί με Κατάρ, Ινδία, Κουβέιτ (προκρίνονται οι δύο πρώτοι) όπου όμως θα δώσει τους εντός έδρας αγώνες του στο Ριάντ καθώς άγνωστο γιατί η Ομοσπονδία συμφώνησε με τη Σαουδική Αραβία.

«Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήρθε στο τελευταίο καμπ, όταν οι 18 που υπογράφουμε την επιστολή συμφωνήσαμε πως αν θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά, πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό», δήλωσε ο Νουρ Χουσίν ο οποίος αγωνίζεται στην Αυστραλία με την Σάουθεντ Γιουνάιτεντ και συμπλήρωσε:

«Θέλουμε πραγματικά την αλλαγή. Θέλουμε να βοηθήσουμε τους εγχώριους παίκτες επειδή τα χρήματα που λαμβάνουν από τη FIFA δεν χρησιμοποιούνται με τον σωστό τρόπο. Ως ομάδα στις αποστολές έχουμε τις χειρότερες δυνατές πτήσεις και πρέπει να μένουμε σε υποβαθμισμένα ξενοδοχεία. Συγκεντρωθήκαμε ως ομάδα επειδή θέλουμε το ποδόσφαιρο στο Αφγανιστάν να προχωρήσει και πιστεύουμε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει με τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι αυτή τη στιγμή»

Ανάμεσα σ' αυτούς που έχουν υπογράψει την επιστολή είναι και ο αρχηγός, Φαρσάντ Νουρ, αλλά και ο προκάτοχός του, Φαϊσάλ Σαγιέστε.

«Κάθε χρόνο η ομοσπονδία μας λαμβάνει οικονομική στήριξη από τη FIFA και από την ασιατική ομοσπονδία», είπε ο Σαγιέστε που ανήκει στην Σρένιντι Ντέκαν της Ινδίας. «Θέλουμε να δείξουμε τη θετική εικόνα του Αφγανιστάν στον κόσμο, γι' αυτό ζητάμε από τη FIFA να σταματήσει να υποστηρίζει οικονομικά την ομοσπονδία μας, επειδή τα χρήματα πηγαίνουν στις τσέπες μιας συμμορίας που κυβερνά το ποδόσφαιρο στη χώρα».

Στην επιστολή επίσης καταγγέλεται πως το μπόνους πρόκρισης στον 2ο γύρο των προκριματικών δόθηκε κατά το ήμισυ στους παίκτες και τα υπόλοιπα μοιράστηκαν μεταξύ των παραγόντων, ενώ γίνεται λόγος για... υπερτιμολογήσεις που επίσης αποφέρουν μεγάλα κέρδη στους παράγοντες.

Όσον αφορά την αντίδραση της FIFA; «Η FIFA ενημερώθηκε για αυτούς τους ισχυρισμούς πολύ πρόσφατα και επί του παρόντος εξετάζει το θέμα».

Ειδήσεις σήμερα:

Ασπρόπυργος:« Είναι παιδιά, παίζαμε, ήθελα να τα προσεγγίσω» - Τι είπε στον πατέρα του ο γυμναστής που συνελήφθη (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Ένοπλοι ληστές μπαίνουν σε cafe αλλά φεύγουν τρέχοντας μόλις η υπάλληλος τους… σπρώχνει - Δείτε βίντεο

Αντισημιτική επίθεση σε σπίτι Ισραηλίτη στον Βόλο - Σχεδίασαν σβάστικα και έγραψαν συνθήματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης