La Liga: «Σόου» Ζοάο Φέλιξ και στην κορυφή η Μπαρτσελόνα, 5-0 την Μπέτις - Δείτε τα γκολ

La Liga: «Σόου» Ζοάο Φέλιξ και στην κορυφή η Μπαρτσελόνα, 5-0 την Μπέτις - Δείτε τα γκολ

Πρώτο γκολ του 23χρονου Πορτογάλου επιθετικού στην πιο άνετη φετινή νίκη των «Μπλαουγκράνα» που δείχνουν έτοιμοι για την αναμέτρηση με την Άντβερπ στο Champions League

Collage_Maker-17-Sep-2023-01-03-AM-8533
Το παιδικό όνειρο του Ζοάο Φέλιξ, κατά δήλωση του ιδίου, ήταν να παίξει στη Μπαρτσελόνα. Και ο Πορτογάλος επιθετικός δείχνει ότι απολαμβάνει ξανά το ποδόσφαιρο, όντας απολαυστικό στο εμφατικό 5-0 επί της Μπέτις στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μοντζουίκ, χάρη στο οποίο οι Μπλαουγκράνα ανέβηκαν στην κορυφή της La Liga, με ματς περισσότερο από την «απόλυτη» Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία φιλοξενεί την Ρεάλ Σοσιεδάδ (Κυριακή 17/09, 22:00) με στόχο το «5 στα 5».

Εξαιρετική και η εμφάνιση του Ζοάο Κανσέλο, την οποία ολοκλήρωσε με ένα πολύ ωραίο γκολ σε έναν αγώνα όπου έδειξε πως ήταν αυτό που χρειαζόταν η ομάδα του Τσάβι για το δεξί άκρο της άμυνάς της, κυρίως για την προσφορά του στην επιθετική λειτουργία.

Resumen de FC Barcelona vs Real Betis (5-0)


Κλείσιμο
Με σταθερά απόντες τους τραυματίες Ρόναλντ Αραούχο και Πέδρι, ο Καταλανός τεχνικός ξεκίνησε βασικούς για πρώτη φορά τους δύο Πορτογάλους, ενώ προτίμησε τον Φεράν Τόρες για το δεξί άκρο της επίθεσης, αντί του φαινομένου Λαμίν Γιαμάλ.

Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι, ανήμερα των 70ών γενεθλίων του (ωραία γενέθλια...), είχε αρκετές παλιές (Φεκίρ, Ρουιμπάλ, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Κλάουντιο Μπράβο) και νέες απουσίες (Σαμπαλί, Γκουαρδάδο), ξεκινώντας με αμυντική τετράδα που απαρτίζεται αποκλειστικά από παίκτες που βγήκαν από την Μασία (!), με τον Τσαντί Ριάντ να κάνει ντεμπούτο κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Σόου Ζοάο Φέλιξ με γκολ και… αόρατη ασίστ

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με πίεση ψηλά και κεφάτη την δεξιά πλευρά (Ζοάο Κανσέλο – Φεράν Τόρες), αλλά οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν πρώτοι το γκολ, πρώτα με διαγώνιο πλασέ ελάχιστα άουτ του Λουίς Ενρίκε από κοντά και λίγο αργότερα με σουτ άουτ του Αγιόθε στο δεύτερο δοκάρι, με την συμπλήρωση των πρώτων είκοσι λεπτών.

Ο Ζοάο Φέλιξ έδειχνε πολύ κεφάτος και ευτύχησε να συνδυάσει το εντός έδρας ντεμπούτο του με γκολ, στο 25ο λεπτό. Ασφυκτική πίεση ψηλά, κλέψιμο του Κανσέλο, ωραία σέντρα του Οριόλ Ρομέου και ο Πορτογάλος, με διπλή προσπάθεια, νίκησε τον συμπατριώτη του Ρουί Σίλβα, την ημέρα που η Ατλέτικο του… παλιόφιλου του Ντιέγκο Σιμεόνε διαλύθηκε στο «Μεστάγια» (3-0 από τη Βαλένθια), όπου έκανε την χειρότερη εμφάνισή της επί εποχής «Τσόλο», σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου.

Προτού προλάβει καλά καλά να συνέλθει η Μπέτις, η Μπάρτσα σημείωσε επτά λεπτά αργότερα και δεύτερο γκολ με πρωταγωνιστή και πάλι τον Ζοάο Φέλιξ. Ο Πορτογάλος, με ποδοσφαιρική ευφυΐα, άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του ύστερα από κάθετη πάσα του Αντρέας Κρίστενσεν και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, βοηθούμενος και από το δοκάρι, σκόραρε για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι.

Όλα έδειχναν 2-0 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο διαφύλαξε ο Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν με καταπληκτική απόκρουση με το ένα χέρι σε απευθείας, κοντινό σουτ του Γουίλιαν Ζοσέ, ύστερα από εξαιρετική ασίστ του Ίσκο. Άμεση απάντηση των Μπλαουγκράνα, με τον Ρουί Σίλβα να αρνείται το δεύτερο γκολ στον Ζοάο Φέλιξ και το τρίτο στη Μπάρτσα.

Πρώτο γκολ με φάουλ μετά τον… Μέσι!

Ο γκολκίπερ της Μπέτις, ο οποίος τραυματίστηκε στη διάρκεια του πρώτου μέρους, έδωσε την θέση του στον τρίτο τερματοφύλακα Φραν Βιέιτες (ντεμπούτο στη La Liga στα 24 του), με τον Άμπντε να κάνει και αυτός το ντεμπούτο του με τους Βερδιμπλάνκος κόντρα στην πρώην ομάδα του, αλλά να μένει στα... ρηχά.

Ο Ζοάο Φέλιξ βρήκε και πάλι δίχτυα (57’), αλλά το γκολ ακυρώθηκε ορθά για οφσάιντ του Γκάβι που είχε προηγηθεί, σε ένα δεύτερο μέρος με καλό ρυθμό εκατέρωθεν και την μπάλα πάνω – κάτω, με τον Ίσκο να γυρίζει λίγο πιο πίσω για να καθοδηγήσει το παιχνίδι της ομάδας του.

Ο Φεράν Τόρες, ο οποίος έχει ξεκινήσει σε εξαιρετική κατάσταση την σεζόν, έβαλε τέλος στη… σεμνή τελετή με φάουλ – γκολ (62’) που «τρύπησε» το τείχος. Ήταν το πρώτο γκολ - φάουλ στην καριέρα του και το πρώτο τέρμα της Μπάρτσα με φάουλ μετά από 49 διαδοχικές αποτυχημένες προσπάθειες από τις 2 Μαΐου του 2021, όταν είχε σκοράρει με αυτόν τον τρόπο κόντρα στη Βαλένθια στο «Μεστάγια» κάποιος… Λιονέλ Μέσι!

Κερασάκι με γκολάρα του Κανσέλο

Ο Ραφίνια, ο οποίος δευτερόλεπτα μετά το γκολ του Φεράν Τόρες μπήκε στην θέση του, ευτύχησε να πετύχει το πρώτο του φετινό γκολ στην πρώτη του επαφή, με συρτό σουτ έξω από την περιοχή, στο οποίο δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα ο Βιέιτες (66’).

Ο Κανσέλο, πολύ δραστήριος όλο το βράδυ, ήθελε να βάλει και αυτός το κερασάκι και τα κατάφερε περίφημα. Σε αντεπίθεση, στο 81', ο Πορτογάλος «χόρεψε» τον Χουάν Μιράντα και με διαγώνιο σουτ σημείωσε το πρώτο του γκολ, με την μπάλα να κοντράρει και να μπερδεύει τον άμοιρο Βιέιτες.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Ζοάο Κανσέλο, Κουντέ, Κρίστενσεν (76' Ίνιγκο Μαρτίνεθ), Μπάλντε (76' Μάρκος Αλόνσο) – Ντε Γιονγκ, Ρομέου (64’ Γκιντογκάν), Γκάβι – Φεράν Τόρες (63’ Ραφίνια), Λεβαντόφσκι, Ζοάο Φέλιξ (64’ Γιαμάλ).

Μπέτις (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Ρουί Σίλβα (46’ λ. τρ. Βιέιτες) – Μπεγερίν, Μπάρτρα, Ριάντ, Μιράντα – Αλτιμίρα, Μαρκ Ρόκα (66’ Γκίντο Ροντρίγκες) – Λουίς Ενρίκε (46’ Άμπντε), Ίσκο (66’ Ρόδρι), Αγιόθε (66’ Χουάν Κρουθ) – Γουίλιαν Ζοσέ.


Πηγή:www.gazzetta.gr




Ειδήσεις σήμερα

87η ΔΕΘ - Μητσοτάκης: Από 1/1/24 ξεπαγώνουν οι τριετίες και κάθε επίδομα προϋπηρεσίας

Αυτά είναι τα μέτρα που εξήγγειλε ο Μητσοτάκης για μισθωτούς, συνταξιούχους και πάταξη φοροδιαφυγής

Τραγωδία στην Ιταλία: Ακροβατικό αεροσκάφος συντρίβεται και από κομμάτια σκοτώνουν 5χρονη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης