ΑΕΚ: Με αυτοπεποίθηση και την ορμή της Νέας Φιλαδέλφειας σήμερα κόντρα στην Αντβέρπ για το όνειρο του Champions League

ΑΕΚ: Με αυτοπεποίθηση και την ορμή της Νέας Φιλαδέλφειας σήμερα κόντρα στην Αντβέρπ για το όνειρο του Champions League

Μετά το 1-0 στο Βέλγιο, η Ένωση καλείται να πραγματοποιήσει μεγάλη ανατροπή για να επιστρέψει στα... αστέρια - Απόψε στις 22:00 (CosmoteTV, MEGA) ο αγώνας στην OPAP Arena

5951816
Η δύναμη της Νέας Φιλαδέλφειας και η ορμή που δίνει στην ΑΕΚ αυτό το γήπεδο μέτρησε ξεκάθαρα στα τελευταία λεπτά της ρεβάνς με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Και εκεί που τα πράγματα ζόριζαν, η Ένωση με ένα επικό come back πήρε μια μυθική πρόκριση στις καθυστερήσεις απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο. Στα play offs του Champions League κόντρα στην Αντβέρπ κυνηγάει το σκορ από το πρώτο παιχνίδι στην Αμβέρσα και την ήττα με 1-0. Σε ένα παιχνίδι στο οποίο αν η ΑΕΚ είχε μια νορμάλ αποτελεσματικότητα σίγουρα δεν θα είχε φύγει ηττημένη. Αλλά στην OPAP Arena είναι στο χέρι της να πετύχει την ανατροπή και να πάρει εκείνη την πρόκριση για τ' αστέρια των ομίλων του Champions League.

Η ΑΕΚ απόψε (22:00, CosmoteSport 2, MEGA) στην OPAP Arena χρειάζεται υπομονή. Δεν πρέπει να την πιάσει βιασύνη για να βρει το γκολ νωρίς. Το πιο σημαντικό είναι να πάρει εκείνη το προβάδισμα κάποια στιγμή μέσα στο ματς, να ισοφαρίσει το συνολικό σκορ του ζευγαριού και μετά ενωμένη με τον κόσμο της Νέας Φιλαδέλφειας να φτάσει στην πρόκριση. Θα χρειαστεί φυσικά και αυτοπεποίθηση στην τελική προσπάθεια για να έχει την απαιτούμενη αποτελεσματικότητα που δεν διέθετε στη σαββατιάτικη γκέλα με τον Πανσερραϊκό, όπου έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Το κίνητρο υπάρχει, είναι μεγάλο και αποτελεί το όνειρο όλων στο κλαμπ για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.
 

Στο γεγονός ότι δεν χρειάζεται βιασύνη στάθηκε και ο Ματίας Αλμέιδα στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου με τον Αργεντινό τεχνικό να τονίζει πως η ΑΕΚ δεν πρέπει να μπει στο ματς ψάχνοντας απεγνωσμένα για γκολ, αλλά με ηρεμία, εξυπνάδα και πάθος να προσπαθήσει να ισοφαρίσει πρώτα το σκορ του πρώτου αγώνα και στη συνέχεια να τα δώσει όλα για την ανατροπή και την πρόκριση. Η Ένωση ολοκλήρωσε την προετοιμασία της με τον Λιβάι Γκαρσία να κάνει την έκπληξη και να μπαίνει στην αποστολή. Δεν είναι βέβαια απόλυτα έτοιμος μετά το τράβηγμα που υπέστη στο ματς του Βελγίου, ακολουθώντας ένα ειδικό πρόγραμμα στην τελευταία προπόνηση της Τρίτης στα Σπάτα.

Ο Στάνκοβιτς ξεπέρασε τις ενοχλήσεις και το επικρατέστερο είναι να επιστρέψει και στην εστία, με τους Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα και Ρότα τετράδα στην άμυνα. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής το πιθανότερο είναι να δούμε πλάι στον Σιμάνσκι τον Πινέδα, όπως και στο πρώτο ματς, αντί του Γιόνσον, ο οποίος προέρχεται και από ένα ολόκληρο 90λεπτο με τον Πανσερραϊκό. Έτσι ο Γκατσίνοβιτς θα ξεκινήσει αριστερά, ο Άμραμπατ θα επιστρέψει δεξιά και στην επίθεση είτε θα ξεκινήσει ο Πόνσε στην κορυφή με τον Τσούμπερ από πίσω του, είτε ο Ελβετός θα παίξει ως προωθημένος έχοντας λίγο πιο πίσω τον Αραούχο, καθώς φαντάζει δύσκολο ο Λιβάι Γκαρσία να βρεθεί στο αρχικό σχήμα.

Θυμίζουμε ότι η αποστολή της ΑΕΚ για την αποψινή ρεβάνς με την Αντβέρπ στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι η εξής: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Γκίνης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία, Τσούμπερ, Αραούχο, Πόνσε, Ελίασον, Πισάρο.

Ειδήσεις σήμερα:

Ρίτα Γουίλσον - Χρήστος Μάστορας: Αυτό είναι το νέο τραγούδι τους για το «Γάμος αλά ελληνικά 3»


Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στον Έβρο για 12η μέρα, η μεγαλύτερη φωτιά που έχει καταγράψει η ΕΕ


Μικρή πτώση της θερμοκρασίας σήμερα και βροχές στα βορειοδυτικά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης