Conference League, Άρης-Ντινάμο Κιέβου 1-0: Σπουδαία νίκη και βλέπει play off - Δείτε το γκολ

Conference League, Άρης-Ντινάμο Κιέβου 1-0: Σπουδαία νίκη και βλέπει play off - Δείτε το γκολ

Με πέναλτι - γκολ του Λούις Πάλμα στο 69' ο ανώτερος της Ντινάμο Κιέβου, Αρης που έχασε αρκετές ευκαιρίες, νίκησε 1-0 την ουκρανική ομάδα και πήρε πλεονέκτημα για την πρόκριση στα play offs του Conference League

Palma
Ο Άρης πήρε αυτό που ήθελε απέναντι στην Ντίναμο Κιέβου στο καυτό «Κλ. Βικελίδης» καθώς επικράτησε με 1-0 χάρη σ’ εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λούις Πάλμα και θα πάει με προβάδισμα στο Βουκουρέστι την ερχόμενη Πέμπτη.

Ο Άρης πήρε αυτό που άξιζε γιατί ήταν εξυπνότερος, καλύτερος και είχε τις μεγάλες στιγμές του αγώνα εν αντιθέσει με τη Ντινάμο Μόσχας η οποία στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα περιορίστηκε σ’ ένα συντηρητικό και ανούσιο παιχνίδι. Η ομάδα του Τόλη Τερζή θα μπορούσε μάλιστα να είχε αποκτήσει ισχυρό προβάδισμα καθώς μετά τις σπουδαίες (χαμένες) ευκαιρίες των Κάρσλον, Νταρίντα, στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντούμπιντσακ πήρε την μπουκιά από το στόμα του Μενέντες (ήταν φάτσα με την εστία) και δεν τον άφησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με την επαφή που έκανε με την μπάλα.

Άρης - Ντιναμό Κ.: 1-0 (highlights)


Έτσι έπαιξαν…
Κλείσιμο
Ο Τόλης Τερζής έκανε αυτό που είχε προαναγγείλει την παραμονή του αγώνα καθώς ο Οντουμπάτζο ήταν ο παρτενέρ του Φαμπιάνο στο κέντρο της άμυνας και ο Μάρτιν Μοντόγια πήρε το βάπτισμα του πυρός στη δεξιά πλευρά της άμυνας έχοντας απέναντί του τον Φράνκο Φεράρι. Στη μεσαία γραμμή, ο Ζουλ είχε ρόλο αμυντικού χαφ και ο Τζούρασεκ δεύτερου εσωτερικού μέσου μαζί με τον Νταρίντα ενώ στην επιθετική τριάδα ήταν οι Κάρλσον, Πάλμα, Μορόν. Από την άλλη πλευρά, ο Μιρτσέα Λουτσέσκου επιφύλαξε μια έκπληξη με την επιλογή του Μπενίτο στην κορυφή της επίθεσης στο 4-4-1-1 της Ντινάμο Κιέβου όπου ο Μπουγιάλσκι είχε ρόλο 10αριου και στην τετράδα της άμυνας ήταν οι Σαπαρένκο-Σίντουρτσουκ με τους Γιαρμολένκο, Καμπάγιεφ στα άκρα. Σε σχέση με τους αγώνες Πρωταθλήματος ο Ρουμάνος τεχνικός έκανε μια αλλαγή και στην αμυντική τετράδα (Τίμτσικ, Ντούμπιντσακ, Σιρότα, Ποπόφ) με την είσοδο του τελευταίου στο κέντρο της άμυνας.

Η ενέργεια του Άρη και η (χαμένη) ευκαιρία του Κάρλσον
Το πρώτο 25λεπτο κύλησε έτσι όπως ακριβώς (θα) ήθελε ο Άρης αλλά δε συνοδεύτηκε από το γκολ που έψαξε. Οι «κίτρινοι» άσκησαν πίεση, επένδυσαν στο λάθος της Ντινάμο και ήταν αρκετά απειλητικοί, αρχικά με τον Μοντόγια (4’) και με τον Ζουλ (12’) και άγγιξαν το προβάδισμα στο 24’. Από σέντρα του Φεράρι η μπάλα έφτασε στα πόδια του Κάρλσον στην πλάτη της άμυνας της Ντινάμο αλλά στο πλασέ του Σουηδού ο Ντούμπιντσακ πρόλαβε να βάλει το πόδι του γλιτώνοντας την ομάδα του. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι «κίτρινοι» δεν άλλαξαν τακτική «προσφέροντας» την μπάλα στους Ουκρανούς αλλά η διαφορά ήταν ότι οι τελευταίοι διαχειρίστηκαν σωστά την κατοχή.

Καμία ευκαιρία για τη Ντινάμο
Βέβαια, η ομάδα του Μιρτσέα Λουτσέσκου μέτρησε αρκετές ημιτελείς προσπάθειες και ουσιαστική ευκαιρία δεν δημιούργησε στο πρώτο ημίχρονο. Ουσιαστικά έψαξε το «ματσάρισμα» του Μπενίτο με τον Οντουμπάτζο από το οποίο προήλθε ένα «τσαφ» του πρώτου (από το ύψος της μεγάλης περιοχής) το οποίο δεν ανησύχησε τον Κουέστα και παράλληλα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το off ball παιχνίδι των Γιαρμολένκο, Τίμτσικ από τη δεξιά πλευρά. Ο Άρης ήλεγξε τις κινήσεις τους κι έτσι οι φιλοξενούμενοι περιορίστηκαν σ’ ένα σουτ του πολύπειρου επιθετικού στο 44’ όπου η μπάλα κόντραρε στον Φαμπιάνο και κατέληξε στην αγκαλιά του Κουέστα. Στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους ο Άρης δεν βρήκε κλέψιμο μπάλας και κατ’ επέκταση παιχνίδι μετάβασης.

Ίδιο σκηνικό, χωρίς ευκαιρίες
Στα πρώτα δευτερόλεπτα του δεύτερου μέρους ένα σουτ του Λορέν Μορόν ξεσήκωσε την κερκίδα, δεν βρήκε στόχο και ήταν ό,τι καλύτερο συνέβη στα πρώτα 16-17 λεπτά. Καμία ομάδα δεν κατάφερε να βρει τελική προσπάθεια, η αλήθεια είναι ότι η Ντινάμο θα μπορούσε να είχε αποκτήσει αριθμητικό μειονέκτημα καθώς ο Αυστραλός διαιτητής «χάρισε» δύο κίτρινες στον Καμπάγιεφ κι αυτός ο χαμηλός ρυθμός οδήγησε τον Τόλη Τερζή στις πρώτες παρεμβάσεις με την είσοδο των Μενέντες, Ρουπ στο παιχνίδι αντί των Κάρλσον, Τζούρασεκ. Στο 64’ ο Άρης είχε τη δεύτερη τεράστια ευκαιρία του για να αποκτήσει το προβάδισμα καθώς στη γλυκιά σέντρα του Μορόν ο Νταρίντα ήταν ανενόχλητος με τον τερματοφύλακα της Ντινάμο αλλά νικήθηκε από τον τελευταίο στην κεφαλιά από τα… τρία μέτρα.

«Έκρηξη» με Λούις Πάλμα
Τρία λεπτά αργότερα και καθώς ο Άρης συνέχισε να πιέζει για να αποκτήσει το προβάδισμα, πήρε αυτό που δικαιωματικά άξιζε. Σε γύρισμα από την αριστερή πλευρά και κεφαλιά του Φαμπιάνο, ο Σιρότα χρησιμοποίησε ξεκάθαρα το χέρι του και ο Αυστραλός διαιτητής (έστω με καθυστέρηση) υπέδειξε το πέναλτι. Ο Λούις Πάλμα ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα – παρά την επαφή που είχε με την μπάλα ο Μπουσχάν – και η ελληνική ομάδα έκανε το 1-0.

Η Ντινάμο αυτομάτως άλλαξε αγωνιστική συμπεριφορά καθώς άφησε στην άκρη το συντηρητικό παιχνίδι της καθώς βγήκε μπροστά αναζητώντας αντίδραση. Αυτή δεν θα μπορούσε να έρθει από ένα χλιαρό σουτ του Σαπαρένκο από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά το δεύτερο του ίδιου παίκτη στο 75’ όντως ανησύχησε τους «κίτρινους» καθώς η μπάλα πέρασε λίγο έξω από την εστία του Κουέστα. Λίγα δευτερόλεπτα μετά ο Πάλμα αποχώρησε τραυματίας από το γήπεδο.

Η τρομερή απόκρουση του Κουέστα
Στο 79’ και μετά από εκτέλεση φάουλ του Ματαρίτα, ο Φαμπιάνο έπιασε στον ύπνο την άμυνα της Ντινάμο αλλά το τελείωμα της φάσης (από το ύψος του πέναλτι) δεν ήταν αυτό που ήθελε. Ο Άρης δεν κατάφερε να παγώσει τον ρυθμό του αγώνα καθώς οι Ουκρανοί έψαξαν τρόπο για να ισοφαρίσουν και στο 87’ είχαν τη μεγαλύτερη στιγμή τους στον αγώνα όταν ο Μπενίτο έκανε έξυπνη προσποίηση, η μπάλα έφτασε στον Γιαρμολένκο ο οποίος σούταρε από πλάγια θέση αλλά ο Χουλιάν Κουέστα ήταν εκεί! Ο Άρης δεν ένιωσε άλλη απειλή μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και θα μπορούσε να είχε εξασφαλίσει ισχυρό προβάδισμα στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά ο Ντούμπιντσακ πήρε την μπουκιά από το στόμα του Μενέντες (ήταν φάτσα με την εστία) και δεν τον άφησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με την επαφή που έκανε με την μπάλα.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Ζουλ, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Μενέντες (Άρης), Τίμτσικ, Σαπαρένκο (Ντινάμο)

Ο MVP: Ο Ζαν Ζουλ έκανε εξαιρετικό παιχνίδι καλύπτοντας χώρους στη μεσαία γραμμή, κερδίζοντας μονομαχίες και ακόμη και η κάρτα που δέχθηκε ήταν τραβηγμένη. Πολύ καλό παιχνίδι και από τον Λορέν Μορόν.

Στο ύψος τους: Αν και ήταν ο μεγάλος προβληματισμός, η αμυντική τετράδα του Άρη έκανε εξαιρετική δουλειά. Για τη Ντινάμο Ντούμπιντσακ και ο τερματοφύλακας Μπούσχαν την κράτησαν εντός διεκδίκησης της πρόκρισης

Ο «αδύναμος κρίκος»: Γιαρμολένκο και Μπενίτο δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Άρη πλην της φάσης του 87ου λεπτού όπου όντως είχαν μια όμορφη συνεργασία.
Η «γκάφα»: Αυτή του Σιρότα στη φάση του κερδισμένου πέναλτι για τον Άρη.

Το «στραγάλι»: Ο Αυστραλός Τζάρεντ είχε εξαιρετική διαιτησία μέχρι το 25’. Μετά έκανε λάθη χαρίζοντας κάρτες στη Ντινάμο. Ειδικά ο Καμπάγιεφ θα έπρεπε να είχε δεχθεί δύο κίτρινες κάρτες.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Άρης άξιζε τη νίκη και την πήρε. Έπαιξε έξυπνο (τακτικά) παιχνίδι, δίνοντας την μπάλα στους Ουκρανούς. Θα μπορούσε να είχε σκοράρει στο 24’ με τον Κάρλσον αλλά και 40 λεπτά αργότερα με τον Νταρίντα. Τελικώς το κατάφερε με τον Λούις Πάλμα από την άσπρη βούλα. Η Ντινάμο φάνηκε μετά το 1-0.

ΑΡΗΣ (Τόλης Τερτζής): Κουέστα, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Φεράρι, Ζουλ, Τζούρασεκ (58’ Ρουπ), Νταρίντα (81’ Πάβιτσιτς), Πάλμα (75’ Ματαρίτα), Κάρλσον (58’ Μενέντες), Μορόν.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Μπούσχαν, Ποπόφ, Ντούμπιντσακ, Τίμτσικ, Σιρότα, Σίντορτσουκ (82 Μπράσκχο), Σαπαρένκο (81’ Σεπέλεφ), Καμπάγιεφ (82’ Βολόσιν), Γιαρμολένκο, Μπουγιάλσκι, Μπενίτο


Ειδήσεις σήμερα:

«Κι εγώ σ' αγαπώ»: Διαρρήκτης στο Σαν Ντιέγκο έκανε... διάλειμμα για παίξει με τον σκύλο του σπιτιού που «ξάφριζε»

Αποζημίωση εκατομμυρίων για Αμερικανό κρατούμενο που ξερίζωσε τα μάτια του σε σχιζοφρενικό επεισόδιο στη φυλακή


Δραματικές στιγμές στη Νορβηγία από τις πλημμύρες - Τα νερά παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμά τους (Βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης