ΑΕΚ - Χάποελ Ιερουσαλήμ 94-78: Επιβλητική «Βασίλισσα» πάει για την πρόκριση στο Ισραήλ

ΑΕΚ - Χάποελ Ιερουσαλήμ 94-78: Επιβλητική «Βασίλισσα» πάει για την πρόκριση στο Ισραήλ

Η ΑΕΚ επικράτησε κατά κράτος της Χάποελ Ιερουσαλήμ (94-78) στο Game 2 των προοημιτελικών του Basketball Champions League και οδηγησε τη σειρά σε τρίτο και τελευταίο ματς στο Ισραήλ, την Τετάρτη (19/4, 19:00)

AEKBC1
Το ματς είχε ένταση. Στην εξέδρα. Γιατί στο παρκέ η ΑΕΚ επέβαλλε κάτι άλλο. Την ανωτερότητά της, απέναντι στη Χάποελ Ιερουσαλήμ (94-78). Με τρόπο εντυπωσιακό, ο οποίος δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.

Πλέον, η σειρά με τη Χάποελ θα πάει σε Game 3 (19/4, 19:00) στο Ισραήλ, με τον νικητή να παίρνει το εισιτήριο για το Final 4 του BCL.

Το απίθανο με την ΑΕΚ είναι πως πέρα από τον Μπράιντον Λεμάρ, δεν είχε άλλο παίκτη που έσπασε τα κοντέρ, αλλά όλοι όσοι πάτησαν στο παρκέ πρόσφεραν κάτι μικρότερο ή μεγαλύτερο.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cruxqfw87upl)


Αν έλειπε και η ένταση ανάμεσα στους οπαδούς και των δυο ομάδων, η κιτρινόματρη βραδιά θα ήταν τέλεια.

Το ματς
Η ΑΕΚ ξεκίνησε και σε αυτό το ματς μουδιασμένη. Επέτρεψε στη Χάποελ να πάρει προβάδισμα 7-0. Γρήγορα οι παίκτες του Ηλία Καντζούρη αντέδρασαν με το δικό τους σερί για το 7-7.

Παρά τα δύο γρήγορα φάουλ του Μάιλς και την είσοδο των Ξανθόπουλου και Οριόλα που αναγκαστικά έριξαν το τέμπο, η ΑΕΚ άρχισε να βρίσκει τα πατήματά της.

Σταδιακά, η παρουσία των Κόνιαρη και Φλιώνη μαζί στην πεντάδα έδωσε ταχύτητα και άμυνα, ο Μίτσελ ανέβασε ταχύτητα και η ΑΕΚ φρόντισε να προσέξει την άμυνά της.

Ο Σπίντι Σμιθ που έκανε ζημιά στο πρώτο ματς έμεινε άποντος και φορτώθηκε με φάουλ, ενώ και ο Χάνκινς έμεινε εκτός από το επιθετικό παιχνίδι της Χάποελ.

Κλείσιμο
Παρέμεινε, ωστοσο, φόβητρο στην άμυνα, μοιράζοντας τάπες και παίρνοντας ριμπάουντ. Η ΑΕΚ είχε την απάντηση στην περιφέρειά της με 5/8 τρίποντα και το σκορ στο 31-26.

Ο ρυθμός της ΑΕΚ
Η ΑΕΚ είχε βρει το... κλειδί του αγώνα, είχε επιβάλλει το ρυθμό της και μέχρι το τέλος της 2ης περιόδου και παρά τη διακοπή λόγω επεισοδίων ανάμεσα στους φίλους της ΑΕΚ και της Χάποελ με ρίψη αντικειμένων, η Ένωση διατήρησε τη διαφορά των 11 πόντων.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cruwvsfcj681)


Η 3η περίοδος καθυστέρησε να ξεκινήσει λόγω νέων, μικρότερων σε ένταση επεισοδίων, αλλά η ΑΕΚ δεν άλλαξε ρυθμό. Με τον Μπράιντον Λεμάρ να έχει την... μπαγκέτα (17π. στο τέλος της 3ης) και διάφορους παίκτες της «Βασίλισσας» να δίνουν λύσεις, άνοιξε την ψαλίδα στους 15 πόντους (67-52).

Η Χάποελ αντέδρασε, μείωσε στους 9, αλλά εκεί ήρθε ένα τρίποντο του Μάιλς για να τη στείλει στον πάγκο, στο τέλος της 3ης, με +12 (70-58).

Η 4η περίοδος ξεκίνησε με τον Αντώνη Κόνιαρη να βρίσκει στόχο από το τρίποντο για το 73-58. Η Χάποελ είχε μόλις υποπέσει στο 13ο της λάθος και η ΑΕΚ ήταν σε θέση οδηγού, 8:43 πριν το τέλος.

Ο Μπράουν απάντησε στο τρίποντο για να θυμίσει ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει. Σε ένα βράδυ που τα ατού της ισραηλινής ομάδας υστέρησαν, ο Ράντολφ έκανε τα πάντα για την ομάδα του (21π.).

Όταν η Χάποελ έριξε τη διαφορά κάτω από τους 10, με απανωτές βολες, ο Λεμάρ έδωσε νέα ανάσα: Τρίποντο για το 79-68. Και λίγο αργοτερα, ο κυρίαρχος Μίτσελ έφερε την ΑΕΚ στο +12 (81-69).

Την όποια τελευταία αμφιβολία φρόντισαν να διαλύσουν ο Δημήτρης Φλιώνης και ο Μπράιντον Λεμάρ. Ο πρώτος με τρίποντο από τα 7 μέτρα στη λήξη του χρόνου της επίθεσης και ο δεύτερος με κλέψιμο στην επίθεση της Χάποελ και λέι απ για το 86-71.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cruxglq3c209)


Και για όποιον δεν πείστηκε, εμφανίστηκε ο Ακίλ Μίτσελ. Κλέψιμο και κάρφωμα που... κατεδάφισε την μπασκέτα της Χάποελ.

Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Πρωτογενές πλεόνασμα και σταθερή μείωση του χρέους προβλέπει για την Ελλάδα το ΔΝΤ

Πάνω από 30.000 οι αιτήσεις των αποδήμων για συμμετοχή στις εκλογές – Θα ψηφίσουν στις 20 Μαΐου

«Όχι» από την αστυνομία Κύπρου στη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος στη Λευκωσία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης