Premier League, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι 2-1: «Διαβολική ανατροπή»

Premier League, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι 2-1: «Διαβολική ανατροπή»

Οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν οι μεγάλοι νικητής στο ντέρμπι του Μάντσεστερ - Η Σίτι προηγήθηκε στο 60' με τον Γκρίλις το, αλλά στο 78' ο Φερνάντες και στο 82' ο Ράσφορντ υπέγραψαν την ανατροπή

MUMC
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν ήθελε απλώς τους τρεις βαθμούς που θα την έφερναν -έστω προσωρινά- στο -6 από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Premier, διευρύνοντας παράλληλα το αήττητο σερί της, ήθελε να σβήσει μ' έναν τρόπο τη «μουτζούρα» της βαριάς ήττας απ' τη «μισητή» συμπολίτισσα Σίτι τον Οκτώβριο.

Και τα κατάφερε επικρατώντας με ανατροπή 2-1, κι έκανε έτσι αξέχαστο το 500ο παιχνίδι του Πεπ Γκουαρδιόλα στους πάγκους. Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» έχουν ξεχάσει τι σημαίνει «ήττα» μετά το Μουντιάλ μετρώντας επτά διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και 5 σερί στο πρωτάθλημα.

Ο Μπρούνο Φερνάντες δήλωνε πριν το ντέρμπι, ότι η Γιουνάιτεντ πια δεν φοβάται κανέναν, ο Πεπ Γκουαρδιόλα γνώριζε ότι... «η Γιουνάιτεντ επέστρεψε». Κι αν κάποιος αμφέβαλε τόσο ο Πορτογάλος μέσος, όσο και ο Μάρκους Ράσφορντ -που βρήκε δίχτυα για... ένατο διαδοχικό παιχνίδι μπροστά στο κοινό του «Όλντ Τράφορντ»- ανέλαβαν να το αποδείξουν. Το έκαναν μάλιστα μέσα σε τέσσερα λεπτά, ανατρέποντας το προβάδισμα που πήρε η Σίτι χάρις στο γκολ του Τζακ Γκρίλις -μόλις τρία λεπτά αφότου πάτησε αγωνιστικό χώρο.

Το ντέρμπι του Μάντσεστερ είχε δύο πρόσωπα. Το κλειστό και νευρικό πρώτο ημίχρονο έδωσε τη θέση του σε ένα παιχνίδι με άγρια ομορφιά στην «επανάληψη» και τελικό νικητή τους... κόκκινους της πόλης, που μείωσαν στο -1 τη διαφορά τους από την πρωταθλήτρια και στο -6 από την κορυφή. Στον αντίποδα οι «Πολίτες» έχασαν πολύτιμο έδαφος στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν τα σκήπτρα τους (στο +5 η Άρσεναλ με ματς λιγότερο)

Aν κάποιος έπρεπε να δώσει την... περίληψη του πρώτου ημιχρόνου δεν θα δυσκολευόταν. Τρεις ήταν η αξιοσημείωτες φάσεις, με την Σίτι να προσπάθησε να μείνει πιστή στις «διδαχές» του Πεπ, προσπάθησε να χτίσει τις επιθέσεις της από την πρώτη ζώνη άμυνας, αλλά βρήκε απέναντί της μια Γιουνάιτεντ που είχε κάτι από την αίγλη του παρελθόντος. Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» έδειξαν αυτοπεποίθηση στο πρώτο ημίχρονο αλλάζοντας σωστά την μπάλα, με τον Κασεμίρο να είναι κυρίαρχος στον χώρου κέντρου μεταφέροντας σταθερότητα και ηρεμία στο παιχνίδι της ομάδας του.

Στο 11ο λεπτό, ήρθε η πρώτη τελική στο ντέρμπι. Ο Έρικσεν βρήκε τον ιδιαίτερα κινητικό Φερνάντες, από δεξιά στην περιοχή, με το τελείωμα του Πορτογάλου να φεύγει άουτ. Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που έκαναν περισσότερο αισθητοί την παρουσία τους σπαταλώντας μεγάλη ευκαιρία στο 34' να ανοίξουν το σκορ. Ο Έντερσον έκανε κάκιστη έξοδο, ο Ράσφορντ τον προσπέρασε, βρήκε γωνία να πλασάρει, αλλά το τελείωμά του ήταν απογοητευτικό. Ο Άγγλος τρία λεπτά αργότερα, πρωταγωνίστησε ξανά στα καρέ της Σίτι, «μπουκάροντας» από αριστερά αλλά άνοιξε το κοντρόλ κάνοντας εύκολη τη δουλειά του Βραζιλιάνου κίπερ. Ένα σουτ του Χάαλαντ στο 25' που εξεδουτέρωσαν Κασεμίρο και Μαλάσια, κι ένα ακόμα του Γουόκερ στην εκπνοή του πρώτου μισού, με τη μπάλα να αλλάζει πορεία στον αέρα και να φεύγει μόλις άουτ, οι δύο στιγμές που οι πρωταθλητές «έδειξαν τα δόντια» τους.

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά του δεύτερου μέρος, η Σίτι έδειξε διάθεση να πάρει τον έλεγχο του αγώνα. Ο ρυθμός ανέβηκε απότομα και ήδη από το 54' οι Σίτιζενς φώναξαν παρών με την άμυνα της Γιουνάιτεντ να εξουδετερώνει τον κίνδυνο. Οι φιλοξενούμενοι κινούνταν απειλητικά στα καρέ των γηπεδούχων που έδειξαν να χάνουν την αυτοσυγκέντρωση του πρώτου ημιχρόνου και με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο νεοεισελθών στον αγωνιστικό χώρο Τζακ Γκρίλις, μετουσίωσε σε γκολ την ανωτερότητα της ομάδας του. Η χρυσή αλλαγή του Γκουαρδιόλα, τρία λεπτά αφού μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι από σέντρα του Ντε Μπρόινε έκανε το 0-1.

Η Γιουνάιτεντ όμως δεν έμεινε άπραγη. Κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 78' βρήκε και την ισοφάριση με τον Μπρούνο Φερνάντες σε μια φάση που έφερε διαμαρτυρίες από πλευράς Σίτι. Ο ρέφερι και ο βοηθός του έκαναν μια μίνι σύσκεψη και απεφάνθησαν ότι δεν υπάρχει οφσάιντ, κατακυρώνοντας κανονικά το γκολ (1-1). Μόλις τέσσερα λεπτά μετά, ο Γκαρνάτσο έβγαλε την σέντρα συρτά για τον Ράσφορντ, που σκόραρε για την ανατροπή και το 2-1 της ομάδας του (8o γκολ στα τελευταία 7 ματς και 9ο μπροστά στον κόσμο της ομάδας).

Το τελευταίο σφύριγμα, βρήκε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κυρίαρχη της πόλης να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη με ανατροπή κόντρα στη συμπολίτισσα, και στο -1 πλέον από εκείνη. Παράλληλα, οι Κόκκινοι Διάβολοι μείωσαν προσωρινά στο -6 από το ρετιρέ της βαθμολογίας.

Κλείσιμο
Το πλήρες πρόγραμμα της αγωνιστικής και η βαθμολογία της Premier League:
Παρασκευή 13/01
Αστον Βίλα-Λιντς 2-1

Σάββατο 14/01
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι 2-1
Μπράιτον-Λιβερπουλ
Εβερτον-Σαουθάμπτον
Νότιγχαμ Φόρεστ-Λέστερ
Γουλβς-Γουέστ Χαμ
Μπρέντφορντ-Μπόρνμουθ

Κυριακή 15/01
Τσέλσι-Κρίσταλ Πάλας
Νιούκαστλ-Φούλαμ
Τότεναμ-Αρσεναλ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 18 αγώνες)
Άρσεναλ 44 -17αγ.
Μάντσεστερ Σίτι 39
Μάντσεστερ Γ. 38
Νιούκαστλ 35
Τότεναμ 33
Λίβερπουλ 28 -17αγ.
Φούλαμ 28
Μπράιτον 27 -17αγ.
Μπρέντφορντ 26
Τσέλσι 25 -17αγ.
Άστον Βίλα 25
Κρίσταλ Πάλας 22 -17αγ.
Λέστερ 17
Λιντς 17
Νότιγχαμ Φόρεστ 17
Μπόρνμουθ 16
Γουέστ Χαμ 15
Έβερτον 15
Γουλβς 14
Σαουθάμπτον 12

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

«Πυρετός» προετοιμασιών για την κηδεία του Κωνσταντίνου - «Κλείδωσαν» οι βασιλικές παρουσίες

Βίντεο - ντοκουμέντο από το τροχαίο στη Συγγρού - Χωρίς τις αισθήσεις του απεγκλωβίστηκε ο οδηγός

«Έχω κάνει σεξ στο αεροπλάνο» εξομολογήθηκε η Μπέσσυ Αργυράκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης