Serie A: «Εφτάψυχη» η Ρόμα επέστρεψε από το 2-0 και πήρε τον βαθμό στο 93΄, 2-2 με τη Μίλαν - Δείτε τα γκολ

Serie A: «Εφτάψυχη» η Ρόμα επέστρεψε από το 2-0 και πήρε τον βαθμό στο 93΄, 2-2 με τη Μίλαν - Δείτε τα γκολ

Σε ένα απίστευτο φινάλε οι Ρωμαίοι με δυο γκολ σε 88΄και 90+3΄επανήλθαν από το 2-0 και δραπέτευσαν με τον βαθμό της ισοπαλίας για να αφήσουν τους Ροσονέρι στο -7 από την κορυφή

Collage_Maker-09-Jan-2023-12_17-AM
Ο νόμος του ποδοσφαίρου είναι λιτός και ξεκάθαρος. Όλα τα παιχνίδια, ανεξάρτητα από τις συνθήκες, λήγουν με το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι. Και αυτός ο κανόνας, όσο κραυγαλέος κι αν φαίνεται, μάλλον διέφυγε από το μυαλό της Μίλαν. Σε μια αναμέτρηση άλλωστε που τηρούσε όλες τις προϋποθέσεις για να ολοκληρωθεί με μια άνετη υπέρ της νίκη, η ομάδα του Μιλάνου κατάφερε να μείνει στην ισοπαλία απέναντι στην ατσάλινη Ρόμα που παρέδωσε μαθήματα μαχητικότητας. Ακόμα κι αν έχαναν άλλωστε με 2-0 μέχρι το 87΄, οι Τζιαλορόσι με δυο γκολ στο φινάλε (88΄, 90+3΄) απέδρασαν με έναν ανέλπιστο βαθμό από το «Σαν Σίρο» και άφησαν τους Ροσονέρι να... χτυπιούνται στο -7 από την κορυφή της Serie A.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cpn52q3rabxt)


Το ξεκίνημα του αγώνα βέβαια βρέθηκε σε πλήρη αντιδιαστολή με το φινάλε του. Οι ρόλοι μέσα στο γήπεδο άλλωστε ξεκαθάρισαν από νωρίς, με τη Μίλαν να κυριαρχεί απόλυτα απέναντι σε μια Ρόμα που είχε κλειστεί στο καβούκι της, αλλά δεν επέτρεπε στην αντίπαλό της να δημιουργεί κλασικές ευκαιρίες μέσα στην περιοχή. Έπρεπε μάλιστα να φτάσουμε στο 29΄για να δούμε την πρώτη ουσιαστική απόπειρα σε καλό σουτ του Ντίαθ που απομάκρυνε ο Πατρίσιο, όμως στην εξέλιξη της φάσης η Μίλαν βρήκε ένα δικαιότατο γκολ.

Ο Τονάλι εκτέλεσε το κόρνερ και ο Καλουλού νίκησε άπαντες στον αέρα για να γράψει το 1-0 και να βάλει τους Ροσονέρι σε θέση οδηγού. Ένα καλοζυγισμένο σουτ του Ζαλέφσκι ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η Ρόμα στο α΄μέρος, η οποία για 42 λεπτά δεν είχε καν σκεφτεί να απειλήσει την εστία του Ταταρουσάνου.

Οι φιλοξενούμενοι γνώριζαν πως όφειλαν να ανεβάσουν την απόδοσή τους αν ήθελαν να αποφύγουν την ήττα, το κατάφεραν εν μέρει στο β΄μέρος όμως ακόμα κι έτσι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες στα αντίπαλα καρέ. Αντιθέτως η Μίλαν παρέμενε πιο απειλητική και στο 77΄βρήκε και δεύτερο γκολ με υπέροχο τελείωμα του Πομπέγκα έπειτα από υποδειγματική αντεπίθεση.

Όλα πλέον έδειχναν να έχουν τελειώσει, όμως η Ρόμα αναστήθηκε από τους νεκρούς! Στο 88΄και χωρίς να έχει «φτάξει» καμιά φάση νωρίτερα, η ομάδα της Ρώμης βρήκε το γκολ με καρφωτή κεφαλιά του Ιμπάνιεζ και μετέτρεψε το φινάλε σε ροντέο. Το άγχος σταδιακά άρχιζε να καταβάλλει τους Ροσονέρι και τελικά η ζημιά έγινε στο 90+3΄. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ο Ταταρουσάνου νίκησε σε πρώτο χρόνο τον Μάτιτς, όμως ο Έιμπραχαμ πήρε το ριμπάουντ και πάγωσε το «Σαν Σίρο» για το 2-2.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cpn51cwhquqh)


Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Ταταρουσάνου, Καλάμπρια, Καλουλού, Τομόρι, Ερναντές, Μπενασέρ (74΄Βρανξ), Τονάλι, Σαλεμάκερς (85΄Γκάμπια), Λεάο, Μπραΐμ Ντίαθ (70΄Πομπέγκα), Ζιρού (85΄Ντε Κετελάρ)

Ρόμα (Σαλβατόρε Φότι): Ρούι Πατρίσιο, Μαντσίνι (89΄Μπελότι), Σμόλινγκ, Ιμπάνιεζ, Τσελίκ (78΄Ελ Σαραουί), Ζαλέφσκι, Κριστάντε (65΄Μάτιτς), Πελεγκρίνι, Τζανιόλο (65΄Ταχίροβιτς), Ντιμπάλα, Έιμπραχαμ



Κλείσιμο
Πηγή:www.gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα

Ανοιχτή σύγκρουση των Ρωμαιοκαθολικών: «Υπάρχει διάβολος μέσα στο Βατικανό», λέει αρχιεπίσκοπος

Κύμα ιώσεων με πρόβλεψη για 300.000 κρούσματα γρίπης εβδομαδιαίως - Τα μέτρα για τα σχολεία

Νέες αποκαλύψεις από τον πρίγκιπα Χάρι: Ο Ουίλιαμ με «άρπαξε από το πουκάμισο δύο φορές» μπροστά στον πατέρα μας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης