Τζέιμς Παντέμης: Ενας Ελληνας στους 831 παίκτες του Μουντιάλ

Ο Ελληνικής καταγωγής Τζέιμς Παντέμης είναι στην αποστολή της Εθνικής ομάδας του Καναδά όπου ελπίζει να κάνει και ντεμπούτο στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου

Pademis
Μπορεί η Ελλάδα να απουσιάζει και από αυτό το Μουντιάλ, ωστόσο Παγκόσμιο κύπελλο χωρίς Ελληνα δε γίνεται… Και γι’ αυτό «φρόντισε» ο Καναδάς!

Στο ρόστερ των «26» που θα συμμετέχουν με την εθνική ομάδα του Καναδά στο Μουντιάλ του Κατάρ, είναι και ο Ελληνικής καταγωγής Τζέιμς Παντέμης.

Ο τερματοφύλακας της Μόντρεαλ Ιμπακτ, κλήθηκε στην ομάδα για το Μουντιάλ, όπου αν επιλεγεί να παίξει σε ένα από τα (τουλάχιστον) 3 παιχνίδια, θα κάνει και ντεμπούτο με την ομάδα των ανδρών!



Αποφάσισε ότι θα γίνει τερματοφύλακας στο υπόγειο του σπιτιού του
Ο 25χρονος Παντέμης γεννήθηκε στο Κέρκλαντ της περιφέρειας του Κεμπέκ στον Καναδά από Ελληνες μετανάστες. O πατέρας του μάλιστα, ο Νίκος Παντέμης, του έβαλε το «μικρόβιο» του γκολκίπερ καθώς κι εκείνος έπαιζε στη θέση «1» σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

«Δεν ήταν επαγγελματίας, ωστόσο όταν ήμουν μικρός και έπαιζε παιχνίδια, με έπαιρνε μαζί του. Μου έκανε μερικές προπονήσεις στο υπόγειο και εκεί μου μπήκε η ιδέα ότι θέλω να γίνω τερματοφύλακας» είχε πει προ 5ετιας σε συνέντευξή του σε ΜΜΕ του Καναδά.

Κλείσιμο


Ήταν μέλος ενός «προγράμματος» εξέλιξης ποδοσφαιριστών στον Καναδά, για ηλικίες κάτω των 20 και έχει συμμετοχή με όλες τις εθνικές ομάδες στις μικρές ηλικίες. To 2017 μάλιστα, δοκιμάστηκε από την Μπολόνια στην προετοιμασία, ωστόσο επέστρεψε στον Καναδά.

Όταν ενηλικιώθηκε περίμενε υπομονετικά την ευκαιρία του να παίξει σε τοπ συλλογικό επίπεδο και τα κατάφερε το 2020, για να καθιερωθεί στη θέση «1».

Ο Παντέμης ήταν και μέλος της ολυμπιακής ομάδας Κ23, αλλά δεν είχε πάρει ποτέ την ευκαιρία στην Εθνική ανδρών.

Αυτή του δόθηκε τώρα, με σημαντικό ρόλο σε αυτό να παίζει ο σοβαρός τραυματισμός του δεύτερου γκολκίπερ της Εθνικής, του Μαξίμ Κρεπό, ο οποίος πριν μία εβδομάδα υποβλήθηκε σε χειρουργείο μετά από τραυματισμό στον ώμο, στην διάρκεια αγώνα για το πρωτάθλημα του MLS.

Ο 25χρονος έχει κληθεί ξανά στην εθνική ανδρών σε δύο φιλικά (με Κουρακάο και Τζαμάικα), ωστόσο έχει μείνει στον πάγκο και ακόμη δεν έχει καταφέρει να αγωνιστεί σε επίσημο ματς.

Μιλάει άπταιστα ελληνικά, ενώ είναι οπαδός της ΑΕΚ και διαθέτει ελληνικό διαβατήριο. Ανήκει στην Axia, εταιρεία που έχει πελάτη μεταξύ άλλων και τον Βίκτωρα Κλωναρίδη.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πληρωμές Δεκεμβρίου - Δώρο Χριστουγέννων: Πότε θα καταβληθούν επιδόματα, Δώρα και συντάξεις

«Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους»: Ποιοι δικαιούνται έξτρα μπόνους επιδότησης - Οι περιοχές όπου ισχύει το «μπόνους» 15% 

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Εντός της εβδομάδας θα αναρτηθούν - Πως θα τα τυπώσετε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης