Βλαχοδήμος: Η νέα επίδειξη κόντρα στην Πόρτο και o οιωνός τίτλου για την Μπενφίκα (vid)

Βλαχοδήμος: Η νέα επίδειξη κόντρα στην Πόρτο και o οιωνός τίτλου για την Μπενφίκα (vid)

Επεμβάσεις που άγγιξαν τα όρια του «υπερφυσικού». Αποκρούσεις σε σουτ αντιπάλου, μέχρι και σε συμπαίκτη του. Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος ντύθηκε ξανά «σούπερμαν» και σφράγισε το πρώτο διπλό της Μπενφίκα κόντρα στην Πόρτο από τη σεζόν 2018-19. Όταν και πανηγύρισε μαζί της το πρωτάθλημα

vlaxodimos
Η Μπενφίκα ήταν το αφεντικό στο πορτογαλικό «Clasico» κόντρα στην Πόρτο (0-1), παίρνοντας σπουδαίο διπλό που αύξησε τη μεταξύ τους διαφορά στο +6 και την έχρισε το φαβορί για τη φετινή κούπα. Τίποτα, όμως, από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί χωρίς τη συνεισφορά του «φύλακα άγγελού» της.

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος δεν περνούν καλά-καλά δύο εβδομάδες χωρίς να στρέψει πάνω του τους προβολείς και με μια ακόμα συγκλονιστική εμφάνιση κάτω από τα γκολπόστ, υπέγραψε τον θρίαμβο των Αετών. Έτσι όπως τους κράτησε όρθιους σε δύο συναντήσεις με την Παρί Σεν Ζερμέν, έτσι όπως πράττει πλέον σταθερά από τη στιγμή που παρέμεινε στο κλαμπ το καλοκαίρι.

Η εμφάνιση του Βλαχοδήμου κόντρα στην Πόρτο αποτυπωμένη με αριθμούς από το Sofascore
Ήταν η πρώτη φορά που κατάφερε να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του στο «Ντραγκάο». Το κλισέ «κατέβασε ρολά» αναπόφευκτα βρίσκει εφαρμογή στον διεθνή Έλληνα κίπερ, ο οποίος όπως φαίνεται και μέσα από το infographic του SofaScore, τελείωσε το παιχνίδι με πέντε αποκρούσεις, οι τρεις σε σουτ εντός περιοχής. Η παρουσία του πληθωρική. Εξουδετέρωσε κάθε κίνδυνο είτε απομακρύνοντας με τα πόδια (1) είτε με τις γροθιές του (1), είχε πέντε στα επτά μακρινά γεμίσματα και για άλλη μια φορά η άμυνα των Λουζιτανών στηρίχτηκε πάνω του για το εκ πρώτης όψεως... αδύνατο.

Στη φάση του 15ου λεπτού, ο Βλαχοδήμος σημείωσε μία από τις πιο δύσκολες και εντυπωσιακές αποκρούσεις της καριέρας του. Ο Ταρεμί πήδηξε ψηλότερα από όλους για την κεφαλιά και πίστεψε πως η μπάλα θα καταλήξει στην αριστερή γωνία, αλλά ο «Ody» εκτινάχθηκε και με τρομερή επέμβαση με το ένα χέρι, αποσόβησε τον κίνδυνο. Ένα highlight που θα τον συνοδεύει πάντα στην καριέρα του.

Ο υψηλότατος βαθμός συγκέντρωσής του φάνηκε και στη φάση του 69ου λεπτού, όπου έπιασε μέχρι και σουτ από συμπαίκτη του, τον Ζιλμπέρτο, ο οποίος σημάδεψε... εστία στην προσπάθειά του να προλάβει τον Ταρεμί πριν εκτελέσει.

Ο οιωνός τίτλου και το ελληνικό σερί
Η Μπενφίκα, λοιπόν, επιβεβαίωσε πως είναι το Νο1 φαβορί για το φετινό πρωτάθλημα και το αποτέλεσμα στο «Ντραγκάο» αποτελεί ξεκάθαρο οιωνό τίτλου, χάρη στη σούπερ βραδιά του Βλαχοδήμου.

Αρκεί για να καταλάβει κανείς πως τις δύο προηγούμενες φορές που η Μπενφίκα έφυγε νικήτρια στο πρωτάθλημα από την έδρα της Πόρτο, σήκωσε το τρόπαιο στο τέλος της σεζόν. Η προηγούμενη ήταν το 2018/19 και πάλι με τον Οδυσσέα κάτω από τα δοκάρια (1-2), στην πρώτη του σεζόν που σημαδεύτηκε από το πρώτο και μοναδικό μέχρι σήμερα πρωτάθλημα Πορτογαλίας στο παλμαρέ του. Και η προηγούμενη το 2014/15, όταν με έναν άλλον Έλληνα στη σύνθεσή της, τον Ανδρέα Σάμαρη θριάμβευσε επί των Δράκων (0-2) και στο τέλος της σεζόν στέφθηκε πρωταθλήτρια.

Κλείσιμο
Εκτός από το μοτίβο τίτλου, προκύπτει και έντονο ελληνικό «χρώμα» στα πιο πρόσφατα διπλά της Μπενφίκα κόντρα στην Πόρτο. Μετά το χθεσινό, οι Αετοί μετρούν πια τρεις νίκες στο άντρο της μεγάλης τους αντιπάλου σε όλον τον 21ο αιώνα (!) και η πρώτη σημειώθηκε τη σεζόν 2005/06 και πάλι με έναν Έλληνα στην αρχική της ενδεκάδα, τον Γιώργο Καραγκούνη.

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης