Σάκκαρη - Πλίσκοβα 1-2: Το πάλεψε η Σάκκαρη, αλλά αποχαιρέτησε το Τορόντο

Σάκκαρη - Πλίσκοβα 1-2: Το πάλεψε η Σάκκαρη, αλλά αποχαιρέτησε το Τορόντο

Η Ελληνίδα τενίστρια ηττήθηκε από την Τσέχα με 6-1, 6-7, 6-3  σε 2 ώρες και 26 λεπτά - Στα προημιτελικά η Πλίσκοβα θα βρεί Ζενγκ ή Αντρεέσκου

sakkari
Η Μαρία Σάκκαρη παρουσίασε δύο διαφορετικά πρόσωπα στο ματς με την Καρολίνα Πλίσκοβα στο Τορόντο. Η Τσέχα κυριάρχησε σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, για να φτάσει στη νίκη με 2-1 σετ (6-1, 6-7 (9), 6-3 σε 2 ώρες και 26 λεπτά) και να προκριθεί στα προημιτελικά.

Η Σάκκαρη στο πρώτο σετ είχε πολλά αβίαστα λάθη, ενώ και το σερβίς της ήταν κακό, την ώρα που η Πλίσκοβα έβγαζε ότι χτυπήματα ήθελε, ειδικά με το μπάκχαντ.

Στο δεύτερο όλα έδειχναν πως αν και βελτιώθηκε θα έχανε, αλλά στο service game για τη νίκη η Τσέχα έκανε ένα διπλό λάθος που άλλαξε τη ροή του σετ και του αγώνα. Η Μαρία με μαχητικό πνεύμα, έσωσε δύο match point, οδήγησε το παιχνίδι σε τρίτο σετ.

Εκεί όμως εμφανίστηκαν ξανά τα προβλήματα του πρώτου σετ και η Πλίσκοβα με ένα break στις αρχές του σετ, έκανε τη διαφορά για να πάρει την πρόκριση.




Καταιγιστική Πλίσκοβα, 1-0 μέσα σε 26 λεπτά
Κλείσιμο
Με δύο άσους η Πλίσκοβα ξεκίνησε εντυπωσιακά το ματς. Δύο διπλά λάθη της Σάκκαρη έδωσαν γρήγορο break στην Τσέχα που έφτασε άνετα στο 3-0 καθώς η Μαρία δεν είχε βρει σωστά χτυπήματα στο σερβίς της αντιπάλου της.

Η... καταιγίδα Πλίσκοβα συνεχίστηκε με ένα ακόμη break από τα λάθη της Μαρίας και μέσα σε 15 λεπτά το σκορ είχε φτάσει στο 5-0 με την Τσέχα να σερβίρει εξαιρετικά. Στο επόμενο game προηγήθηκε 40-0 και βρέθηκε ξαφνικά με set point η Πλίσκοβα. Κατάφερε να το σβήσει όμως και να γλιτώσει το... κουλούρι.

Η Τσέχα με έναν winner τελείωσε το σετ μέσα σε 26 λεπτά, στο χειρότερο σετ που έχουμε δει ίσως φέτος την Σάκκαρη.

Βελτιώθηκε, και ισοφάρισε σε tie break-θρίλερ η Σάκκαρη
Τα διπλά λάθη της Μαρίας συνεχίστηκαν και άρχισε με το αριστερό και το δεύτερο σετ καθώς δέχτηκε break με το... καλημέρα. Το 2-0 έγινε με love service game απέναντι σε μία Σάκκαρη που δεν κυνηγούσε καν τις επιστροφές στα σερβίς της Τσέχας.

Η Μαρία έδωσε σημεία ζωής στο επόμενο game το οποίο πήρε με τρεις άσους, σε μια βραδιά που το σερβίς της ήταν πολύ άσχημο. Με ένα μπάκχαντ στη διαγώνιο η Πλίσκοβα κράτησε το σερβί της (3-1), αλλά η Σάκκαρη, σαφώς βελτιωμένη στο σερβίς της σε αυτό το σημείο του ματς, μείωσε σε 3-2.

Η Τσέχα, Νο14 στο ταμπλό, κράτησε δύσκολα το σερβίς της στη συνέχεια (4-2), αλλά απέναντι σε μία Μαρία σε απόγνωση, βρήκε 4 ευκαιρίες για break! Κατάφερε και τις έσβησε η Σάκκαρη για να μειώσει σε 4-3.

Το 5-3 ήρθε ξεκούραστα για την Πλίσκοβα, με την Μαρία να μειώνει σε 5-4 με δύο κακές επιστροφές της αντιπάλου της.

Η Πλίσκοβα σέρβιρε για το ματς και έκανε δώρο στην Μαρία το break από το πουθενά, με διπλό λάθος στο σερβίς! Ηταν το πρώτο break point σε όλο το ματς για την Σάκκαρη, που την έβαλε ξανά στην διεκδίκηση του σετ. Κράτησε το σερβίς της και προηγήθηκε 6-5, βάζοντας πρώτη φορά πίεση στην αντίπαλό της που ως εκείνο το σημείο έδειχνε ότι θα έφτανε εύκολα στη νίκη.

Η Σάκκαρη κατάφερε να βρει δύο ευκαιρίες για να πάρει το σετ και να βάλει... φωτιά στο ματς, όμως η Τσέχα άντεξε χάρη στο σερβίς της και πήγε το σετ σε tie break.

Εκεί, η Πλίσκοβα άρχισε με μίνι break, όμως η Μαρία το πήρε πίσω και προηγήθηκε με 4-3. Η Τσέχα γύρισε ξανά το γκέιμ και έφτασε σε match point (6-5), το οποίο έσβησε η Σάκκαρη. Και στη συνέχεια έφτασε αυτή σε set point (7-6), αλλά η Πλίσκοβα γύρισε σε δεύτερο match point (8-7). Εκανε ένα μίνι μπρέικ στο 9-8 για να σερβίρει τρίτη φορά για το ματς, αλλά υπέστη σε διπλό λάθος και το θρίλερ συνεχίστηκε!

Η Μαρία της έσπασε το σερβίς και τελικά με ένα λάθος της Τσέχας πήρε με 11-9 το tie break και οδήγησε σε τρίτο σετ το παιχνίδι.



Αγωνιστική κατάρρευση και αποκλεισμός για Σάκκαρη
Η Σάκκαρη είχε ευκαιρία για break στο πρώτο γκέιμ, αλλά λίγο η απροσεξία της στέρησε την ευκαιρία. Και σαν να μην έφτανε αυτό, δέχτηκε break με μηδέν, με την Πλίσκοβα να φτάνει εύκολα έτσι στο 3-0 στο σετ.

Η Μαρία βρέθηκε αντιμέτωπη με νέο break point, αλλά αυτή τη φορά αντέδρασε και μείωσε σε 3-1. Το 4-1 έγινε εύκολα για την Πλίσκοβα που τελείωσε το game που σέρβιρε με έναν winner ενώ νωρίτερα πήρε πόντους από λάθη της Ελληνίδας τενίστριας.

Η Τσέχα στο σερβίς της Σάκκαρη βρέθηκε μπροστά με 0-40, αλλά η Μαρία έφτασε στο 40-40, όμως άλλα δύο αβίαστα λάθη έφεραν το break και το 5-1. Η Πλίσκοβα για δεύτερη φορά στο παιχνίδι σέρβιρε για τη νίκη και δέχτηκε ξανά break από την Μαρία που μείωσε σε 5-2.

Οι χαμένες επιστροφές της Τσέχας έφεραν το 5-3, αλλά πάλι η Σάκκαρη ήθελε ένα ακόμη μπρέικ. Η Πλίσκοβα έφτασε σε 4ο match point, η Σάκκαρη το έσβησε και έφτασε σε break point, όμως η Τσέχα στην 5η ευκαιρία της, πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.


Πηγή:www.gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα: 

Το Κίεβο προετοιμάζεται ακόμα και για «νέο Τσερνόμπιλ» στη Ζαπορίζια

Δικογραφία σε βάρος της 75χρονης που πέταξε μπαστούνι σε σκυλί στον Λαγκαδά

Γαμπρός σκότωσε τον πεθερό του στο Αστροχώρι Άρτας - Τον αναζητά η ΕΛΑΣ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης