Super League 1, Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0: Κολλημένος στο μηδέν κόντρα στον κακό του δαίμονα

Super League 1, Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0: Κολλημένος στο μηδέν κόντρα στον κακό του δαίμονα

Μετά από τις δυο ήττες στη regular season της Super League 1 με 5-0 και 2-0, ο Αρης δεν κατάφερε για τρίτη φορά να σκοράρει εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα, έμεινε στο 0-0 στο «Κλ. Βικελίδης» και έχασε πολύτιμο έδαφος για τη διεκδίκηση του «ευρωπαϊκού» εισιτηρίου

5556439
Στα 180+ αγωνιστικά λεπτά της κανονικής διάρκειας της Superleague προστέθηκαν ακόμη 90+ καθώς ο Άρης και πάλι δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του ΠΑΣ Γιάννινα μένοντας στο 0-0 το οποίο τον κρατά πίσω στην προσπάθεια εξασφάλισης κατάκτησης της 3ης θέσης.

Οι «κίτρινοι» πλήρωσαν πολλά. Από το αγωνιστικό σχέδιο του Χερμάν Μπούργος (3-5-2) του πρώτου ημιχρόνου που δεν βγήκε, έως και τις πολλές χαμένες ευκαιρίες του δεύτερου μέρους όταν επέστρεψε η κανονικότητα σε επίπεδο διάταξης στο γήπεδο. Ο δε ΠΑΣ πήρε και πάλι αυτό που ήθελε και είναι αήττητος φέτος απέναντι στον Άρη σε σύνολο τριών αγώνων.

Το (χαμένο) στοίχημα του Μπούργος
Αλλαγή διάταξης, ρόλων και μια μπερδεμένη ομάδα στο γήπεδο. Αυτό εμφάνισε ο Άρης στο πρώτο ημίχρονο καθώς δεν βγήκαν οι επιλογές του Χερμάν Μπούργος. Ο Αργεντίνος τεχνικός του Άρη επέλεξε σχηματισμό με τρεις κεντρικούς αμυντικούς (Μπεναλουάν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς), έδωσε φανέλα βασικού στον Εμπακατά ο οποίος ήταν ο ένας μπακ χαφ και ο δεύτερος ήταν ο Γκάνεα. Ο Ντιαγέ ήταν ξεκάθαρα ο δεύτερος επιθετικός έχοντας υποστηρικτικό ρόλο στον Αμπουμπακάρ Καμαρά. Κι αυτές οι αλλαγές έγιναν απέναντι σε μια στρωμένη ομάδα όπως ο ΠΑΣ η οποία δεν αντιμετώπισε την παραμικρή δυσκολία στη διαχείριση του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο όπου ο Άρης ήταν ουδόλως δημιουργικός.

Μια τελική σε 45 λεπτά!
Αυτός ήταν ο απολογισμός στο ίδιο διάστημα και μάλιστα αυτή έγινε από τον Λούκας Σάσα από τα… σαράντα μέτρα στο 17ο λεπτό. Στο υπόλοιπο διάστημα, ήταν εμφανές ότι οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στο αγωνιστικό σχέδιο και συνέπεια της όλης κατάστασης ήταν τα διαδοχικά λάθη, η έλλειψη δημιουργικότητας και η εμφάνιση μιας ομάδας η οποία αδυνατούσε να ανταποκριθεί στα βασικά. Φεύγοντας από τον φυσικό χώρο του, ο Μπαντού Ντιαγέ ήταν σα να μην είχε ρόλο, σ’ αυτόν του πλέι μέικερ ο Σάσα δεν μπορούσε να ανταποκριθεί κι αν εν τέλει ο Άρης πήρε ελάχιστα από τη δεξιά πλευρά με τον Εμπακατά, από την αριστερή εισέπραξε ένα ολοστρόγγυλο μηδέν.

Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΣ επιβεβαίωσε ότι ακόμη κι έτσι δεν αλλάζει τη λογική του. Παρέμεινε σε θέση άμυνας κι αυτός έπαιξε τον ρόλο του στην κακοποίηση του αθλήματος στο πρώτο ημίχρονο καθώς μιας απελπιστικής προσπάθειας του Σνάιντερ στο 32’ δεν παρουσίασε κάτι. Μόνο τις καλές αντιδράσεις αμυντικής και μεσοαμυντικής γραμμής για να καλύψουν τους χώρους μπροστά από την περιοχή του Λοντίγκιν. Κι έτσι το πρώτο ημίχρονο πέρασε δίχως να δουν ποδόσφαιρο οι οπαδοί των δύο ομάδων που βρέθηκαν στις κερκίδες του «Κλ. Βικελίδης».

Τρεις αλλαγές, ίδια διάταξη
Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου υποχρέωσε σε αλλαγές κι αυτές έγιναν με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου από τον Χερμάν Μπούργος με πιο ουσιαστικές κινήσεις την είσοδο των Ματέο Γκαρσία, Ντάνιελ Μαντσίνι. Οι Αργεντίνοι έδωσαν ενέργεια στον Άρη ο οποίος έφτασε κοντά στο γκολ στο 50’ όταν ο Γκαρσία σούταρε εντός περιοχής αλλά η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Λοντίγκιν.

Κλείσιμο
Η διάταξη (3-5-2) διατηρήθηκε μέχρι το 55’ καθώς εκεί ο Χερμάν Μπούργος έριξε στο παιχνίδι τον Φακούντο Μπερτόγλιο αντί του Γιοχάν Μπεναλουάν αλλάζοντάς τη διάταξή του σε 4-2-3-1. Ο Άρης πήρε τα ηνία του αγώνα, ήταν απειλητικός (σ. σ. στο 64’ ο Μαντσίνι έχασε σημαντική ευκαιρία από το ύψος του πέναλτι) κυρίως όμως ανέβασε το επίπεδο της επιθετικής δραστηριότητάς του ψάχνοντας το γκολ με ορθόδοξο τρόπο. Μέσα από το ανέβασμα των γραμμών του Άρη, βρήκε χώρους και ο ΠΑΣ ο οποίος σε δύο περιπτώσεις στο transition με Σνάιντερ και Ποζνάσκι δεν κατάφερε να φτάσει σε τελική προσπάθεια.

Οι δύο κεφαλιές του Καμαρά και ο Παντελάκης
Στο 74’ ο Ηρακλής Μεταξάς μάλλον έκανε κάτι ασυνήθιστο καθώς έριξε στο παιχνίδι τον στόπερ Επαμεινώνδα Παντελάκη σε ρόλο επιτελικού μέσου, προσδοκώντας στο να κερδίσει η ομάδα του κεφαλιάς στα βολέ του Λοντίγκιν. Στο ίδιο λεπτό, ο Άρης έχασε σπουδαία ευκαιρία με την κεφαλιά του Αμπουμπακάρ Καμαρά για να έρθει μία ακόμη από τον ίδιο παίκτη στο 82’ από το ύψος της μικρής περιοχής όπου και πάλι δεν βρήκε στόχο. Μεσολάβησε ένα κακό κοντρόλ Σνάιντερ το οποίο του στέρησε τη δυνατότητα να βρεθεί απέναντι στον Κουέστα.

Μπαίνοντας στα τελευταία δέκα λεπτά ο Άρης συνέχισε να πιέζει για το γκολ έχοντας μια καλή στιγμή με τον Μαντσίνι και ο ΠΑΣ να ροκανίσει τον χρόνο, αλλά δεν βρήκε άλλη ουσιαστική ευκαιρία, μένοντας χωρίς γκολ για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι στα Playoffs αλλά και χωρίς νίκη.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Μπεναλουάν, Μαντσίνι (Άρης), Καραχάλιος, Λοντίγκιν (ΠΑΣ)

MVP: Ο Φαμπιάνο έκανε πολλά περισσότερα από αυτά που συνηθίζει να κάνει ένας κεντρικός αμυντικός. Στο δεύτερο ημίχρονο, Ματέο Γκαρσία και Μαντσίνι άλλαξαν την εικόνα του Άρη.

Στο ύψος του: Ο Ζήσης Καραχάλιος κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Το σχέδιο του Μπούργος απέτυχε στο πρώτο ημίχρονο και ο Άρης έχασε ένα ημίχρονο. Κακό παιχνίδι από Σάσα, Ντιαγέ οι οποίοι δικαίως αντικαταστάθηκαν.

Η «γκάφα»: Ο Γκάνεα ήταν κακός στο πρώτο ημίχρονο, έκανε το πιο σοβαρό λάθο λίγο έλειψε το λάθος του 15ου λεπτού να γκάνεα στο 15 περέα δεν εμεταλευτηκε

Το «στραγάλι»: Ο Παπαπέτρου έκανε οικονομία στις κίτρινες κάρτες και δεν του έτυχε δύσκολη φάση.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Το πρώτο ημίχρονο… ας το ξεχάσουμε καλύτερα γιατί Άρης και ΠΑΣ κακοποίησαν το άθλημα. Βάσει της εικόνας στο δεύτερο ο Άρης άξιζε να πάρει κάτι παραπάνω, φαίνεται όμως ότι ο ΠΑΣ έχει τον τρόπο του για να μην δέχεται γκολ από τους «κίτρινους».

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Μπεναλουάν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Εμπακατά (80’ Σούντγκρεν), Ματίγια, Λούκας Σάσα (46’ Ντουκουρέ), Ντιαγέ (46’ Μαντσίνι) , Ιτούρμπε (46’ Ματέο Γκαρσία), Καμαρά.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Ροζνάσκι, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ (74’ Παντελάκης), Στάνκο, Γκαρντάφσκι, Περέα, Σνάιντερ (83’ Λιάσος).

Πηγή: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

Υπόθεση θανάτου τριών παιδιών στην Πάτρα: Κορυφή του παγόβουνου η δολοφονία της Τζωρτζίνας

Πρίγκιπας Άντριου: Αντιμέτωπος με νέο σκάνδαλο - Τουρκάλα εκατομμυριούχος κατέθεσε 750.000 λίρες «δώρο» στην πριγκίπισσα Βεατρίκη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εφεδρείες για όσο διαρκεί η κρίση ακρίβειας - Σχέδιο στέγης για νέους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης