Πρίγκιπας Άντριου: Αντιμέτωπος με νέο σκάνδαλο - Τουρκάλα εκατομμυριούχος κατέθεσε 750.000 λίρες «δώρο» στην πριγκίπισσα Βεατρίκη

Πρίγκιπας Άντριου: Αντιμέτωπος με νέο σκάνδαλο - Τουρκάλα εκατομμυριούχος κατέθεσε 750.000 λίρες «δώρο» στην πριγκίπισσα Βεατρίκη

Στο σκάνδαλο εμπλέκονται οι πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία αλλά και η πρώην σύζυγος του Άντριου, Σάρα Φέργκιουσον - Η 77χρονη Νεμπαχάτ Ισμπιλέν ήθελε απελπισμένα να μεταφέρει τα χρήματά της στο Ηνωμένο Βασίλειο

prince-andrew-arthro
Στη δίνη νέου σκανδάλου στροβιλίζεται ο αγαπημένος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπας Άντριου, που τον Φεβρουάριο κατέληξε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Αμερικανίδα Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζιούφρε, η οποία ήταν αποφασισμένη να σύρει τον Βρετανό γαλαζοαίματο ενώπιον της δικαιοσύνης για την σεξουαλική της κακοποίηση από τον ίδιο ενώ ήταν ανήλικη. Όμως, η εμπλοκή του 62χρονου Άντριου στο σκάνδαλο Επστάιν φαίνεται πως δεν έβαλε μυαλό στον δευτερότοκο γιο της 95χρονης Ελισάβετ, αφού την Παρασκευή έγινε γνωστό στον βρετανικό αλλά και στον τουρκικό Τύπο πως ο δούκας του Γιορκ εμπλέκεται σε νέο σκάνδαλο με θύμα 77χρονη Τουρκάλα, εκατομμυριούχο.

Στις 15 Νοεμβρίου του 2019 η 77χρονη Νεμπαχάτ Ισμπιλέν κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό του Βρετανού πρίγκιπα 750.000 λίρες Αγγλίας με την προσδοκία πως εκείνος θα την βοηθήσει να αποκτήσει βρετανικό διαβατήριο. Η Νεμπαχάτ Ισμπιλέν είναι σύζυγος του Ιλχάν Ισμπιλέν, επιχειρηματία και πρώην πολιτικού με το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Ερντογάν, ο οποίος, όμως, παραιτήθηκε από το κόμμα το 2014 και το 2015 καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη με την κατηγορία πως ανήκει στο δίκτυο FETO, του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

Όμως, τον Μάρτιο του 2021, η 77χρονη κατέθεσε αγωγή στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου κατά του 35χρονου επιχειρηματία Σελμάν Τερκ, πρώην τραπεζίτη στη Goldman Sachs, ο οποίος υπήρξε οικονομικός της σύμβουλος και σύμφωνα με την ίδια, την εξαπάτησε, όταν την συμβούλευσε να καταθέσει το ποσό των 750.000 λιρών στον λογαριασμό του Άντριου, ώστε ο Βρετανός πρίγκιπας να βοηθήσει με τις διαδικασίες απόκτησης διαβατηρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο πρίγκιπας Άντριου αναγκάστηκε να επιστρέψει τα χρήματα, χωρίς να εξηγήσει τον λόγο που έγινε η κατάθεση

Η Νεμπαχάτ Ισμπιλέν είναι κάτοχος μεγάλης κινητής και ακίνητης περιουσίας και επιθυμούσε να μεταβεί το γρηγορότερο στη Βρετανία και να μεταφέρει στη χώρα τα χρήματά της καθώς φοβόταν πως όσο παραμένει στην Τουρκία θα έχει την ίδια τύχη με τον σύζυγό της. Σύμφωνα με την ίδια, αφού μετέφερε τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό του πρίγκιπα διαπίστωσε πως δεν ίσχυαν όσα της είχε υποσχεθεί ο οικονομικός της σύμβουλος και τον κατήγγειλε για απάτη. Αν και η 77χρονη δεν έχει στραφεί νομικά κατά του Βρετανού γαλαζοαίματου, οι δικηγόροι της ήρθαν σε επαφή μαζί του 16 μήνες μετά την κατάθεση των χρημάτων από την πελάτισσά τους. Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο, ο Άντριου επέστρεψε πίσω όλο το ποσό χωρίς, όμως, να δώσει καμία εξήγηση για τον λόγο που έγινε η κατάθεση στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Στις 14 Νοεμβρίου του 2019, σύμφωνα με την Daily Mail, οι τραπεζίτες της 77χρονης τηλεφώνησαν στην πρώην γραμματέα του πρίγκιπα, Αμάντα Θιρσκ (απομακρύνθηκε όταν ο Άντριου έχασε τα βασιλικά του προνόμια, μετά την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Επστάιν) και την ρώτησαν τον λόγο που η πελάτισσά τους μεταφέρει το ποσό των 750.000 λιρών σε λογαριασμό του πρίγκιπα. Η Θιρσκ απάντησε πως πρόκειται για γαμήλιο δώρο στην πριγκίπισσα Βεατρίκη, την πρωτότοκη κόρη του Άντριου, η οποία παντρεύτηκε τον ιταλικής καταγωγής μεγιστάνα του Real Estate Εντοάρντο Μαπέλι Μότζι τον Ιούλιο του 2020 στο Ουίνδσορ.

Την Παρασκευή έγινε γνωστό πως και η πρώην σύζυγος του Άντριου, η Σάρα Φέργκιουσον, έλαβε το ποσό των 225.000 λιρών από τον Σελμάν Τερκ ενώ στην αγωγή που κατέθεσε κατά του πρώην οικονομικού της συμβούλου, η Νεμπαχάτ Ισμπιλέν τον κατηγορεί πως την εξαπάτησε και της αφαίρεσε συνολικά 40 εκατ. λίρες ενώ την έπεισε να καταθέσει 750.000 λίρες στον πρίγκιπα Άντριου, να δώσει 225.000 λίρες στην πρώην σύζυγό του ενώ και στη μικρότερη κόρη του, πριγκίπισσα Ευγενία, την έπεισε να κάνει «δώρο» 25.000 λίρες με τις 15.000 εξ αυτών να είναι δώρο γενεθλίων για την Ευγενία! Η 77χρονη κατέθεσε πως ταξίδεψε στο Λονδίνο και ζήτησε την βοήθεια του 35χρονου, πρώην τραπεζίτη και φίλου του πρίγκιπα Άντριου, ώστε να εξασφαλίσει βρετανικό διαβατήριο αλλά και να βγάλει τα χρήματά της από την Τουρκία. Οι καταθέσεις της υπολογίζονται στα 90 εκατ. δολάρια.

Ο επιχειρηματίας, που κατηγορείται για απάτη, κατοικεί σε ακίνητο που ανήκει στη βασίλισσα!

Κλείσιμο
Από την πλευρά του, ο 35χρονος Σελμάν Τερκ δήλωσε πως η 77χρονη εκατομμυριούχος κατέθεσε με δική της πρωτοβουλία τα χρήματα στον λογαριασμό του Βρετανού πρίγκιπα και αρνείται πως την εξαπάτησε. Μάλιστα, ο ίδιος ισχυρίζεται πως η Ισμπιλέν, που είχε γνωρίσει τους Γιορκ σε παλαιότερο ταξίδι τους στην Τουρκία, ήλπιζε πως εκείνοι θα βοηθήσουν τον φυλακισμένο σύζυγό της. Εντύπωση προκαλεί ότι ο πρώην τραπεζίτης, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας, κατοικεί σε ακίνητο που ανήκει στην βασίλισσα Ελισάβετ. Επίσης, λίγες μέρες πριν την κατάθεση των 750.000 λιρών στον δούκα του Γιορκ, ο Άντριου είχε βραβεύσει τον πρώην τραπεζίτη σε εκδήλωση βράβευσης για τους καλύτερους επιχειρηματίες, στο παλάτι του Σεντ Τζέιμς, στο Λονδίνο.

Ο πρίγκιπας Άντριου επέστρεψε μεν το ποσό των 750.000 λιρών μετά την επικοινωνία που είχαν μαζί του οι δικηγόροι της 77χρονης, όμως, για τα χρήματα που έλαβε η πρώην σύζυγός του και οι δύο κόρες του, παραμένει άγνωστο, αν θα επιστραφούν στην κάτοχό τους.

Εκπρόσωπος του πρίγκιπα Άντριου, που ρωτήθηκε για το θέμα από δημοσιογράφους απάντησε λακωνικά: «Δεν είμαστε σε θέση να σχολιάσουμε νομικές διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη».

Ο πρίγκιπας Άντριου, μετά την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Επστάιν, είχε απομακρυνθεί από τα επίσημα βασιλικά καθήκοντα με τους πρίγκιπες Κάρολο και Ουίλιαμ να του έχουν επισημάνει πως επιθυμούν να παραμείνει στη «σκιά» και να μην πραγματοποιεί δημόσιες εμφανίσεις. Όμως, στις 29 Μαρτίου ο Άντριου εξέπληξε τους πάντες δυσάρεστα όταν συνόδευσε την 95χρονη βασίλισσα Ελισάβετ στο αββαείο του Ουέστμινστερ για την τελετή μνήμης του πρίγκιπα Φίλιππου. Μάλιστα, ο αγαπημένος γιος της Ελισάβετ, όχι μόνο κάθισε στην πρώτη σειρά μαζί με τα εξέχοντα μέλη της βασιλικής οικογένειας, αλλά ήταν εκείνος που μετά το πέρας της τελετής συνόδευσε την μητέρα του πίσω στο Κάστρο του Ουίνδσορ. Αν και οι Κάρολος και Ουίλιαμ είναι δυσαρεστημένοι με την επανεμφάνιση στο προσκήνιο του Άντριου φαίνεται πως δεν μπορούν να κάνουν κάτι για αυτό και η μονάρχης, παρά τα κινητικά της προβλήματα, εξακολουθεί να έχει τον τελευταίο λόγο στις αποφάσεις του παλατιού. Έτσι, δεν θα αποτελέσει έκπληξη, αν ο δούκας του Γιορκ δώσει το «παρών» στους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Ελισάβετ, που έχουν προγραμματιστεί για τον προσεχή Ιούνιο.


Ειδήσεις σήμερα:

Υπόθεση θανάτου τριών παιδιών στην Πάτρα: Κορυφή του παγόβουνου η δολοφονία της Τζωρτζίνας

Πρίγκιπας Άντριου: Αντιμέτωπος με νέο σκάνδαλο - Τουρκάλα εκατομμυριούχος κατέθεσε 750.000 λίρες «δώρο» στην πριγκίπισσα Βεατρίκη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εφεδρείες για όσο διαρκεί η κρίση ακρίβειας - Σχέδιο στέγης για νέους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης