Ουκρανός τενίστας που πολεμά τους Ρώσους δηλώνει: «Θα πρέπει να νιώσουν ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι πουθενά»

Ουκρανός τενίστας που πολεμά τους Ρώσους δηλώνει: «Θα πρέπει να νιώσουν ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι πουθενά»

Ο Άλεξ Ντολγκοπόλοφ που έφτασε έως το Νο13 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις πολεμά τους Ρώσους στην Ουκρανία και μιλάει για την απόφαση του αλλά και για την προπαγάνδα στον ρωσικό λαό

gogolov
Είναι  ένας ακόμη  αθλητής που δεν έμεινε στο σπίτι του αλλά "έτρεξε" να πολεμήσει μετά από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο Άλεξ Ντολγκοπόλοφ αποσύρθηκε πρόσφατα από το τένις έχοντας φτάσει έως το Νο13 αλλά και στους "8" του Australian Open 2011.

O 33χρονος αθλητής που πήρε το όπλο του και βοηθάει όπως μπορεί την πατρίδα του σημειώνει για την απόφαση του: «Απλά ένιωσα πως έπρεπε να το κάνω. Δεν μπορούσα να το βλέπω άλλο στην τηλεόραση. Τις πρώτες μέρες, έβλεπα 23 ώρες τη μέρα ειδήσεις και κοιμόμουν μια ώρα.


Δεν έτρωγα σχεδόν τίποτα. Προφανώς έφυγαν αρκετοί άνθρωποι, αλλά αρκετοί έμιεναν και σκέφτηκα ότι είμαι νέος, αθλητικός και έχω βαρύτητα στην ουκρανική κοινωνία ως ένα δημόσιο πρόσωπο. Μπορώ να στείλω μηνύματα, να μιλήσω στον Τύπο, να συγκεντρώσω χρήματα. Αν χρειαστεί να πολεμήσω θα πολεμήσω, αλλά υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που μπορώ να κάνω εδώ».

Κλείσιμο
Εν συνεχεία μίλησε και για την ρωσική προπαγάνδα:«Αυτή τη στιγμή, κάθε Ρώσος που βρίσκεται στο σπίτι του σκέφτεται πως αυτό δεν θα τον αγγίξει. Στην τηλεόραση της Ρωσίας κάνουν λόγο για εισβολή σε άλλες χώρες, για πυρηνικό πόλεμο.

Οι πληροφορίες που δίνουν στον κόσμο είναι τρελές. Αν η κυβέρνηση εγκρίνει το 70% αυτων των πληροφοριών που περνάνε, θα πρέπει να αποκλειστούν από τον δημοκρατικό κόσμο και δεν θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται σε κανέναν διάλογο. Θα πρέπει να νιώσουν ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι πουθενά.


Το πρόβλημα είναι πως δεν είναι στρατιωτικός πόλεμος. Υπάρχουν εκατοντάδες βίντεο στα οποία οι Ρώσοιφαίνεται να δολοφονούν ανθρώπους που έχουν παραδοθεί ή που βρίσκονται στα αυτοκίνητά τους. Μετατρέπεται σε γενοκτονία ενός λαού.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yuki (@yukikisasha)

Γι' αυτό δεν μπορείς απλά να λες ότι είσαι κατά του πολέμου. Όλοι μας είμαστε κατά του πολέμου. Αυτό λέγεται παντού στον κόσμο από όλους, αλλά όταν φτάσουν σ' αυτή την κατάσταση τα πράγματα πρέπει να πάρεις μια πιο ισχυρή θέση από το να καταδικάσεις αυτό που κάνει η κυβέρνηση και ο στρατός».


Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ «απαντούν» στις πυρηνικές απειλές του Πούτιν με την... «Ομάδα Τίγρης»

O Μπόρις Τζόνσον γελούσε και... έκανε γκριμάτσες ενώ υπουργός μιλούσε για τα δεινά των Ουκρανών!

Η Ελλάδα δεσμευμένη στην προσπάθεια να ανακουφιστούν τα δεινά των κατοίκων της Μαριούπολης, λέει ο Δένδιας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης