O Μπόρις Τζόνσον γελούσε και... έκανε γκριμάτσες ενώ υπουργός μιλούσε για τα δεινά των Ουκρανών!

O Μπόρις Τζόνσον γελούσε και... έκανε γκριμάτσες ενώ υπουργός μιλούσε για τα δεινά των Ουκρανών!

Αν και είναι εμφανές ότι το γέλιο δεν αφορούσε τα βάσανα του δοκιμαζόμενου λαού, το timing ήταν σίγουρα κακό - «Μας εκθέτει ως χώρα» λέει βουλευτής της αντιπολίτευσης

boris_faces
Σφοδρές επικρίσεις δέχεται το τελευταίο 24ωρο ο Μπόρις Τζόνσον εξαιτίας της συμπεριφοράς του κατά τη διάρκεια της ομιλίας υπουργού του στο βρετανικό κοινοβούλιο, η οποία αφορούσε τα δεινά που βιώνουν εκατομμύρια Ουκρανοί εξαιτίας του πολέμου.

Καθώς ο Ρίσι Σουνάκ μιλούσε για τον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας και πιο συγκεκριμένα για «γυναικόπαιδα που αποζητούν προστασία κρυμμένα σε υπόγεια», για «πολίτες που πήραν τα όπλα για να υπερασπιστούν μαζί με τους στρατιώτες την πατρίδα και τις οικογένειές τους», ο Βρετανός πρωθυπουργός διακρινόταν ακριβώς από πίσω του να γελάει, κοιτάζοντας κάποια άτομα στα απέναντι έδρανα. Μάλιστα, κάποια στιγμή στο βίντεο που έγινε viral, ο Τζόνσον εμφανίζεται να κάνει και μια αστεία γκριμάτσα σε άγνωστο πρόσωπο.



Σύμφωνα με την Guardian, λίγο νωρίτερα ο Τζόνσον είχε ανάβει στο βήμα για να απαντήσει στα ερωτήματα των Βρετανών βουλευτών, και μετά από μισή ώρα «σφυροκοπήματος» θέλησε ενδεχομένως να... χαλαρώσει λίγο, επιλέγοντας ωστόσο τη λάθος στιγμή.

Η βουλευτής της αντιπολίτευσης Λέιλα Μόραν καταδίκασε έντονα τη συμπεριφορά του Βρετανού πρωθυπουργού: «Όλα είναι αστεία για τον Μπόρις Τζόνσον. Τα "καραγκιοζιλίκια" του μάς ντροπιάζουν ως χώρα. Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τους Ουκρανούς. Η γενναιότητά τους είναι το ακριβώς αντίθετο από την παιδιάστικη συμπεριφορά του Τζόνσον».

Κλείσιμο
Ο Βρετανός πρωθυπουργός αργότερα ανακοίνωσε ότι μίλησε με τον Ουκρανό πρόεδρο και επαίνεσε την «σθεναρή αντίσταση» του ουκρανικού λαού. «Το ΗΒ στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας. Θα στείλουμε περαιτέρω αμυντική βοήθεια, ενώ έχουν και την πλήρη υποστήριξή μας στις διαπραγματεύσεις», έγραψε σε tweet του ο Μπόρις Τζόνσον.




Ειδήσεις σήμερα:

Άρχισαν τα πλαφόν και στα φυσικά καταστήματα των σούπερ μάρκετ

Στην τελική ευθεία για πλήρη άρση των μέτρων - Τα επόμενα βήματα

Κόλαση επί γης η Μαριούπολη - Παιδιά πεθαίνουν από αφυδάτωση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης