Οι πέντε «Έλληνες» που σκόραραν στο Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης

Οι πέντε «Έλληνες» που σκόραραν στο Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης

Φυσικά και Έλληνας δεν έχει σκοράρει στο «El Clasico» αλλά στην ιστορία έχουν περάσει οι Πούσκας, Μίτσελ, Ζιοβάνι, Ριβάλντο και Αμπιντάλ που πέτυχαν γκολ στο μεγάλο παιχνίδι της Ισπανίας και πέρασαν από την χώρα μας

rimbo
Πέντε άνθρωποι του ποδοσφαίρου που είχαμε την ευκαιρία να τους θαυμάσουμε στην Ελλάδα είτε ως ποδοσφαιριστές είτε ως προπονητές έχουν σκοράρει στο "El Clasico" της Ισπανίας, στο Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης.

Πρόκειται για τους Φέρεντς Πούσκας, Μίτσελ, Ριβάλντο, Ζιοβάνι και Αμπιντάλ. Οι δυο πρώτοι πέρασαν από την Ελλάδα ως προπονητές και οι άλλοι τρεις ως ποδοσφαιριστές. Με αφορμή το παιχνίδι της Ρεάλ με την Μπαρτσελόνα που θα διεξαχθεί την Κυριακή (22:00) στη Μαδρίτη ας θυμηθούμε τα κατορθώματα τους. 



Ας αρχίσουμε από τον Πούσκας. Ο Μαγυάρος που έφτασε τον Παναθηναϊκό ως προπονητής το 1971 στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης, ήταν μέλος της μεγάλης Ρεάλ Μαδρίτης στην δεκαετία του 50' και 60', τότε που απέκτησε το προσωνύμιο "Βασίλισσα".

Ο "στρατηγός" Πούσκας, ο οποίος το 1954 έπαιξε στον τελικό του Μουντιάλ με την φανταστική Ουγγαρία της εποχής έχει σημειώσει δυο φορές χατ τρικ σε "El Clasico". Το 1963 σημειώνει 3 γκολ στο 5-1 επί της Μπαρτσελόνα στην έδρα της και την ίδια χρονιά πετυχαίνει άλλο ένα χατ τρικ στην εντός έδρας νίκη (4-0). Συνολικά πέτυχε 14 γκολ απέναντι στην Μπαρτσελόνα.



Ο Μίτσελ ήταν ένα από τους μεγαλύτερους παίκτες της Ρεάλ στη δεκετία του '90 και πριν από λίγα χρόνια ήρθε στην Ελλάδα ως προπονητής του Ολυμπιακού! Συνολικά στα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα πέτυχε 5 γκολ!


Κλείσιμο

Ακολουθεί ο "μάγος" Ζιοβάνι ο οποίος φόρεσε την φανέλα με το Νο10 του Ολυμπιακού από το 1999 έως το 2005. Ο Βραζιλιάνος που έπαιξε στην Μπαρτσελόνα σκόραρε 5 φορές απέναντι στην Ρεάλ.

Ο Ριβάλντο που έφτασε στην Ελλάδα το 2004 για λογαριασμό του Ολυμπιακού και έπαιξε και στην ΑΕΚ ως παίκτης της Μπαρτσελόνα σκόραρε και αυτός 5 φορές απέναντι στην Ρεάλ. Το όνομα του στη λίστα των σκόρερ έχει βάλει και ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού ο Ερίκ Αμπιντάλ.


Ο Αμπιντάλ είχε σημειώσει γκολ στο Κύπελλο απέναντι στην Ρεάλ τη σεζόν 2011-12.


Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα επικίνδυνη τροπή με «χορό» πυραύλων – Ο Ζελένσκι προειδοποιεί τη Ρωσία με απώλειες

Πόλεμος στην Ουκρανία - ΗΠΑ: Βάζουν δύσκολα διλήμματα, όσο η Τουρκία «παίζει» με τη Ρωσία

Καιρός: «Παγώνει» η χώρα με χιόνια μέχρι και στο κέντρο της Αθήνας - Πού θα «χτυπήσει» η βαρυχειμωνιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης