«Η καριέρα του Τζόκοβιτς βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο αν δεν εμβολιαστεί», δηλώνει ο προπονητής του Ναδάλ

«Η καριέρα του Τζόκοβιτς βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο αν δεν εμβολιαστεί», δηλώνει ο προπονητής του Ναδάλ

Ο πρώην Νο1 κόσμου και προπονητής του Ράφα Ναδάλ, Κάρλος Μόγια, τόνισε ότι στόχος του Ισπανού είναι η κατάκτηση του Roland Garros και επεσήμανε ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα πρέπει να εμβολιαστεί εάν θέλει να παίξει ξανά σε Grand Slam

djokovic_s
Λίγες ημέρες μετά από την κατάκτηση του Australian Open από τον Ράφα Ναδάλ ο Κάρλος Μόγια μίλησε στο εκπομπή "RadioEstadio Noche" στον ραδιοφωνικό σταθμό Onda Cero για τον θρίαμβο της Μελβούρνης αλλά και για το μέλλον του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο πρώην Νο1 κόσμου και σπουδαίος "χωματάς" ξεκαθάρισε ότι αυτός δεν θα είναι ο τελευταίος Grand Slam τίτλος του Ράφα Ναδάλ: «Νομίζω ότι δεν είναι το τελευταίο Grand Slam που θα δω να κερδίζει ο Ναδάλ. Είναι ο Ράφα Ναδάλ, δεν θα κουραστώ να το λέω. Ξέρω πολύ καλά ποιος είναι ο Ράφα και τι έχει κάνει στην ιστορία του τένις».



Εν συνεχεία στάθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο 35χρονος, ο οποίος υποβλήθηκε σε εγχείρηση και έμεινε εκτός δράσης για 6 μήνες, για να φτάσει στην κορυφή στη Μελβούρνη: «Όταν παίζει ο Ράφα δεν μπορείς να κάνεις πρόβλεψη. Δεν εγκαταλείπει ποτέ την μάχη ακόμη και όταν δεν είναι μαζί του οι πιθανότητες. Κέρδισε το Australian Open ενώ πιστεύω είχε πολύ λίγες πιθανότητες. Έφτασε στην Αυστραλία, χωρίς να έχει αγωιστεί για 6 μήνες και έχοντας νοσήσει από κορωνοϊό. Για τον Ναδάλ τίποτα δεν είναι δύσκολο».

Για τον τελικό με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ θα πει: «Ο αγώνας του Ναδάλ με τον Μεντβέντεφ είναι ένας από τους καλύτερους που έχω δει». Ξεκαθάρισε στη συνέχεια ότι ο μεγάλος στόχος του Ράφα στο 2022 είναι το Roland Garros όπου θα διεκδικήσει το 14ο τρόπαιο του: «Ο μεγάλος στόχος της φετινής χρονιάς είναι το Roland Garros. Αν είναι υγιής, είναι ένα από τα φαβορί, αλλά απομένουν αρκετοί μήνες για να φτάσουμε έως το Παρίσι».



Το 2021 ο Ράφα Ναδάλ δεν θα φτάσει στον τελικό αφού θα τον βγάλει νοκ άουτ στον ημιτελικό του Roland Garros ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Κάρλος Μόγια μίλησε και για τον Σέρβο και ξεκαθάρισε πως δεν θα μπορεί να παίξει σε Grand Slam εάν δεν εμβολιαστεί.

Κλείσιμο
Ο Ισπανός προπονητής απάντησε και στην δήλωση του Γερμανού δημοσιογράφου σύμφωνα με την οποία ο Νόλε θα εμβολιαστεί μετά από το 21ο Grand Slam του Ράφα. «Δεν νομίζω ότι το 21ο Grand Slam του Ράφα Ναδάλ θα είναι αυτό που θ' αναγκάσει τον Νόλε να εμβολιαστεί.



Εάν ο Τζόκοβιτς δεν εμβολιαστεί, κινδυνεύει σοβαρά να μην παίξει ξανά σε Grand Slam και θα έβαζε τέλος σε μια καριέρα για την οποία έχει παλέψει πολύ σκληρά. Η καριέρα του Τζόκοβιτς βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο αν δεν εμβολιαστεί», θα πει ο Μόγια και θα συμπληρώσει: «Δεν νομίζω ότι ο Τζόκοβιτς είναι κατά του εμβολίου, αλλά έχει αποφασίσει, όπως έχει δικαίωμα, να μην εμβολιαστεί».



Τέλος ο Κάρλος Μόγια εξήγησε γιατί ο Ράφα Ναδάλ μετά από τον τελικό διάρκειας 5 ωρών και 24 λεπτών στο Australian Open πήγε στο γυμναστήριο για να κάνει ποδήλατο! «Το κάνουμε μετά από κάθε παιχνίδι για να του φύγει η ένταση. Για 10 έως 12 λεπτά κάνει χαλαρά ποδήλατο για να βοηθήσει τα πόδια του. Δεν ξέραμε ότι μετά από τον τελικό μας έβλεπε όλος ο κόσμος ζωντανά», σημειώνει για την στιγμή που έγινε viral.

Ειδήσεις σήμερα:

Διεκόπη η δίκη του «ψευτογιατρού» - Θα συνεχιστεί την επόμενη Τετάρτη

Ο εμβολιασμός απέτρεψε σχεδόν 20.000 θανάτους μέχρι τα τέλη του 2021, δείχνει νέα μελέτη των Τσιόδρα-Λύτρα

Η Άρτεμις Αλεξανδράτου θύμισε στους followers πόσο σέξι είναι στην πίστα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης