Κ21 Ελλάδα-Ισλανδία 1-0: Μεγάλη νίκη, πρωτιά και ελπίδες για την συνέχεια

Κ21 Ελλάδα-Ισλανδία 1-0: Μεγάλη νίκη, πρωτιά και ελπίδες για την συνέχεια

Νέα νίκη για την Εθνική Ελπίδων - Η ομάδα του Γιώργου Σίμου επικράτησε με 1-0 της Ισλανδίας και ανέβηκε στην κορυφή του ομίλου, έχοντας δύο παιχνίδια περισσότερα από την Πορτογαλία

ethnikiii
Σημαντική νίκη που της δίνει την δυνατότητα να ελπίζει πέτυχε η Εθνική Ελπίδων. Η ομάδα του Γιώργου Σίμου επικράτησε στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» της Τρίπολης και της Ισλανδίας με 1-0, φτάνοντας έτσι τους 14 βαθμούς και ανέβηκε στην κορυφή του ομίλου, με την Πορτογαλία να έχει 12, αλλά και δύο ματς λιγότερα. Να θυμίσουμε πως την πρόκριση στην τελική φάση του Euro παίρνουν οι πρώτοι των 9 ομίλων και ο καλύτερος δεύτερος, ενώ οι άλλοι 8 δεύτεροι θα παίξουν μεταξύ τους μπαράζ για να βρεθούν στα τελικά.

Γκολ με πέναλτι του Μιχαηλίδη
Στα του αγώνα η Εθνική μας μπήκε πιο δυνατά και είχε τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς όμως να μπορεί να σκοράρει. Έπρεπε να φτάσουμε στο 37' για να ανοίξει το σκορ. Συγκεκριμένα στο λεπτό αυτό ο Μπότος κέρδισε πέναλτι μετά από μακρινή μπαλιά του Μιχαηλίδη. Ο στόπερ του ΠΑΟΚ εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών κάνοντας το 1-0.

Με δέκα στο δεύτερο, χαμένο πέναλτι Ισλανδίας και τεράστια επέμβαση Τζολάκη
Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα ξεκίνησαν με τον χειρότερο τρόπο για την Εθνική μας, καθώς μόλις στο 47' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Κωνσταντόπουλος. Οι Ισλανδοί παίζοντας με παίκτη παραπάνω δεν σταματούσαν να πιέζουν και στο 73' κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Γλίνσον από τον Χριστόπουλο. Ευτυχώς για εμάς ο Γουίλουμσον έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Τζολάκη με το 0-0 να παραμένει. Και παρέμεινε ως το τέλος γιατί στο 92' ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έκανε μια φοβερή επέμβαση στο κοντινό σουτ του Μάγκνουσον με την Εθνική να παίρνει την σημαντική νίκη.

Live U21 Ελλάδα-Ισλανδία ΕΟ Ελπίδων UEFA Under-21 Championship 2021-23 | Qualifying phase


Η βαθμολογία του ομίλου
Ελλάδα (6 αγώνες) 14 11-1

Κλείσιμο
Πορτογαλία (4 αγώνες) 12 14-0

Κύπρος (4 αγώνες) 7 12-1

Ισλανδία (5 αγώνες) 7 6-4

Λευκορωσία (6 αγώνες) 6 11-7

Λιχτενστάιν (7 αγώνες) 0 0-41

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κατέβασε ρολά η εστίαση - Άδειασαν οι πλατείες

Κορυφώνεται η «βροχή» των διαττόντων Λεοντιδών και ακολουθεί μια... «ατέλειωτη» έκλειψη σελήνης!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης