Μπεκατώρου: Η δήλωση του Πετρούνια ήταν «κακώς κείμενο» - Θεωρώ πως κατανόησε το λάθος του

Μπεκατώρου: Η δήλωση του Πετρούνια ήταν «κακώς κείμενο» - Θεωρώ πως κατανόησε το λάθος του

«Αν κάτσει να σκεφτεί ότι θα μπορούσε κάλλιστα να συμβεί κάτι στο δικό του παιδί, και μόνο αυτό θα είναι ικανό για να κατανοήσει το πόσο άσχημα έχουν ζήσει αυτά τα θύματα, τα οποία έχουν κακοποιηθεί», ανέφερε μεταξύ άλλων η Ολυμπιονίκης  για τη δήλωση που έκανε ο Πετρούνιας για το #metoo

bekatorou
Η Σοφία Μπεκατώρου τοποθετήθηκε στις δηλώσεις που έκανε προ ημερών ο Λευτέρης Πετρούνιας για το κίνημα #metoo, αλλά και στην προσπάθεια που έκανε αργότερα να ανασκευάσει, έπειτα από τον σάλο που προκλήθηκε.

«Από τη στιγμή που ανασκεύασε τη δήλωσή του ο Λευτέρης, θεωρώ ότι έχει κατανοήσει το λάθος που έγινε στις πρώτες του δηλώσεις. Για μένα είναι πολύ ξεκάθαρα ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν έχουν να κάνουν ούτε με το φύλο, ούτε με την καταγωγή, ούτε με την προέλευση κάποιου ανθρώπου, ούτε από την οικονομική του κατάσταση. Μιλάμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και η κακοποίηση είναι ένα κακούργημα. Από εκεί και πέρα, χωρίς να εστιάσω στον Λευτέρη συγκεκριμένα, τα λόγια αυατά θεωρώ ότι κάλλιστα μπορούν να εκπροσωπούν κάποιο μερίδιο ανθρώπων μέσα στην κοινωνία μας και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να εστιάσουμε στην Παιδεία, έτσι ώστε να φροντίσουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν τι σημαίνει κακοποίηση, τι σημαίνει να σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας και πώς πρέπει να λειτουργούμε», είπε η Σοφία Μπεκατώρου.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cf6na8hv8hk9-se)


«Να μη λειτουργούμε με βάση τα στερεότυπα μίας πατριαρχικής κοινωνίας, για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο που ζούμε ως κοινωνικό σύνολο και να είμαστε αντίθετοι στην έμφυλη βία. Δεν μπορώ να ξέρω την πρόθεση του Λευτέρη. Το μόνο που ξέρω είναι ότι εγώ προσωπικά στηρίζω όλα τα θύματα κακοποίησης, ανεξαρτήτως προελεύσεως. Ξέρω πολύ καλά ότι κάποιος ή κάποια, για να βγουν να μιλήσουν δημόσια, έχουν περάσει από ένα κυκεώνα και καταβάλλουν μία τεράστια προσπάθεια. Και μόνο αυτό είναι αξιέπαινο για τα θύματα».

Η Σοφία Μπεκατώρου υπογράμμισε πως δεν έχει επικοινωνήσει με τον Λευτέρη Πετρούνια και πιστεύει πως οι δηλώσεις του ήταν κακώς κείμενο. «Δεν έχουμε μιλήσει, αλλά θα το κάνουμε. Ο Λευτέρης είναι ένα παιδί που έχει μεγάλη πορεία και δεν τα έχει βρει όλα έτοιμα, έχει προσπαθήσει πάρα πολύ. Με τη Βασιλική έχουν δυο παιδιά. Νομίζω πως αν κάτσει να σκεφτεί ότι θα μπορούσε κάλλιστα να συμβεί κάτι στο δικό τους παιδί, και μόνο αυτό θα είναι ικανό για να κατανοήσει το πόσο άσχημα έχουν ζήσει αυτά τα θύματα, τα οποία έχουν κακοποιηθεί».

Ειδήσεις σήμερα:

Ένας νεκρός και επτά τραυματίες ο απολογισμός της καταδίωξης στο Πέραμα - Έξι αστυνομικοί ανάμεσά τους

Γλυκά Νερά: Αποκαλυπτική μαρτυρία γυναίκας για τον Μπάμπη - «Μου έστελνε σημειώματα λίγες ημέρες πριν σκοτώσει την Καρολάιν»

Άλεκ Μπάλντουιν: Δεν ήξερε ότι το όπλο ήταν γεμάτο με αληθινές σφαίρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης