La Liga, Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 2-1: Η Βασίλισσα πήρε το Clasico και πάτησε κορυφή - Δείτε τα γκολ

La Liga, Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 2-1: Η Βασίλισσα πήρε το Clasico και πάτησε κορυφή - Δείτε τα γκολ

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η μεγάλη νικήτρια στο Clasico  και έπιασε την Ατλέτικο (παίζει αύριο) στην κορυφή της La Liga αφήνοντας 3η την Μπαρτσελόνα - Οι μερένγκες χτύπησαν στο πρώτο ημίχρονο (13' Μπενζεμά, 28' Κρόος) όπου η Μπάρτσα είχε ένα δοκάρι με απευθείας εκτέλεση του Μέσι - Οι Καταλανοί μείωσαν στο 60' με τον Μινγκέθα, το ματς έγινε... ροντέο με τους φιλοξενούμενους να έχουν δοκάρι στο τελευταίο δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων

messi-benzema-0
Στη βροχερή Μαδρίτη, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα πρόσφεραν εξαιρετικό θέαμα. σ' ένα ματς με τρία γκολ, τρία δοκάρια, μία αποβολή και όλα τα στοιχεία που υπάρχουν σ' ένα τόσο μεγάλο ντέρμπι.

Αυτό που κάνει ο Ζινεντίν Ζιντάν πλέον δεν γίνεται να θεωρηθεί τυχαίο. Την περσινή σεζόν ήταν να απολυθεί τον Νοέμβριο και από τον Φεβρουάριο και μέχρι το τέλος, έτρεξε ένα τρελό σερί, κατακτώντας το πρωτάθλημα. Το ίδιο ακριβώς πάει να στήσει και τώρα.

Μόνο που το κάνει χωρίς μεταγραφές και χωρίς τρεις βασικούς αμυντικούς (Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Καρβαχάλ). Λίγες μέρες αφού έριξε τρία στη Λίβερπουλ, πήρε και το Clásico με 2-1, για να βρεθεί έστω και για λίγο στην κορυφή της La Liga (σ.σ.: ματς λιγότερο η Ατλέτικο Μαδρίτης), αφήνοντας τη Μπαρτσελόνα στο -1 και τον Λιονέλ Μέσι για έβδομο διαδοχικό ντέρμπι χωρίς γκολ.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cakckq9st6ep-sf)


Η Ρεάλ έκανε φανταστικό ξεκίνημα με πίεση ψηλά, έκλεψε μπάλες και έβαλε δύο φοβερά γκολ. Ειδικά το 1-0 με το τακουνάκι του Μπενζεμά (13') ήταν πραγματικά εκπληκτικό. Το πρώτο τέρμα του Γάλλου φορ έπειτα από εννέα Clasico, στα οποία είναι πλέον 7ος σκόρερ για τη Βασίλισσα, έχοντας 10, όσα οι Ούγκο Σάντσες, Κάρλος Σαντιγιάνα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cakabk4ta8cp-sf)
Κλείσιμο


Στο 28' ήρθε και το δεύτερο χτύπημα. Ο Κρόος εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα χτύπησε σε Αραούχο, Ζόρντι Αλμπα και κατέληξε στα δίχτυα για το πρώτο δικό του τέρμα σε ντέρμπι και το πρώτο γκολ-φάουλ για την ομάδα του σε ντέρμπι από το 2000 (Ρομπέρτο Κάρλος).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cakakxsyxpm9-sf)


Οι γηπεδούχοι άγγιξαν και το 3-0, αλλά σε φάση διαρκείας ο Βαλβέρδε σημάδεψε το δοκάρι και στην επιστροφή της μπάλας ο Τερ Στέγκεν νίκησε τον Λούκας Βάθκεθ.

Στο 45'+1 ο Μέσι εκτέλεσε κόρνερ και με περίεργο τρόπο έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο πίσω δοκάρι. Στην επανάληψη οι Καταλανοί μπήκαν για να πιέσουν και βοήθησε η είσοδος του Γκριεζμάν. Ο Γάλλος επιθετικός έκανε προσποίηση στο 60' και ο Μινγκέθα μείωσε με το καλάμι.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cakbokze8qeh-sf)


Στο αμέσως επόμενο λεπτό παραλίγο να βάλει αυτογκόλ ο Αραούχο, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Από εκεί και έπειτα το παιχνίδι πήρε πιο γρήγορο ρυθμό και στο φινάλε η Μπάρτσα τα έδωσε όλα. Είχε κάποια άστοχα σουτ και στις καθυστερήσεις ο 18χρονος Μορίμπα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Λίγο νωρίτερα ο Καζεμίρο αποβλήθηκε με δύο κίτρινες σε 55 δευτερόλεπτα, στην πιο γρήγορη αποβολή στην ιστορία των ντέρμπι.

Η Μπαρτσελόνα προερχόταν από ένα δικό της εξαιρετικό σερί και ήταν φορμαρισμένη για τα δεδομένα της φετινής σεζόν. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή η Ρεάλ έχει βρει τον τρόπο να είναι σκληρή πίσω και να έχει τις λύσεις μπροστά. Εάν ο Βινίσιους είχε καλύτερη σκέψη στην τελική προσπάθεια ή στην τελική πάσα, οι Μερένγκες θα έπαιρναν ίσως το ντέρμπι πιο εύκολα. Ακόμα κι έτσι όμως έφτασαν το αήττητο σερί τους σε όλες τις διοργανώσεις στο μαγικό ή γρουσούζικο Νο13 και με αυτό πάνε στο “Ανφιλντ” για να σφραγίσουν την πρόκριση στην τετράδα του Champions League. Δηλαδή πάνε ξαφνικά για να πάρουν τα πάντα...

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Νάτσο, Μιλιτάο, Λούκας Βάθκεθ (43' Οντριοθόλα), Μεντί, Καζεμίρο, Μόντριτς, Κρόος (72' Ισκο), Βαλβέρδε (61' Ασένσιο), Βινίσιους (72' Μαρσέλο), Μπενζεμά (72' Μαριάνο)

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν, Αραούχο (72' Μορίμπα), Λενγκλέ, Μινγκέθα, Ντεστ (46' Γκριεζμάν), Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς (64' Σέρζι Ρομπέρτο), Ντε Γιονγκ, Πέδρι (81' Μπρέθγουεϊτ), Μέσι, Ντεμπελέ (81' Τρινκάο).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης